Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

felicia

16.3.2017 10:48
felicia

XXX.XXX.6.174

Jak moc může koni uškodit řepka hned u stáje a výběhů?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2017 10:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme repku pravidelne každý rok aspoň z jednej strany, kone prežívajú bez ujmy. Jediné, na čo dávame pozor, je postrek, ale to bez ohľadu na plodinu. keď sa striekajú polia, sťahujeme kone z pastvy domov, aspoň cez noc.

titto

16.3.2017 11:18
titto

XXX.XXX.83.65

Ja i sousedi mame jedno pole kazdy jsme z jedne strany, bohuzel z roku kdy tam byla repka poprve (pred 2lety) mame obe kone dusne.Oba jsou belousi (vetka rikala, ze jsou na dusnost nachylnejsi, ale staci treba snizena imunita), je otazkou jestli je to vylozene repkou nebo tema sajrajtama co na to strikaji :/ aspon na to strikani dat kone jinam. Kamaradce z toho kun kaslal v dobe kdy to bylo hned vedle pastvy.

felicia

16.3.2017 14:44
felicia

XXX.XXX.161.187

Jejda. Mám z toho hrozný strach. Řepka je cca 5 metrů od nás. Bojím se aby z toho nezačal být dušný. Nevím co dělat.

16.3.2017 20:14
keira

XXX.XXX.106.7

Záleží dost, jakým směrem vám vane většinu času vítr. Zdali přímo z řepky k vám na pole nebo třeba opačným směrem. Obecně v čechách většinou fouká od západu.

16.3.2017 23:57
helas

XXX.XXX.12.12

Když to bylo aktuální (žlutej fujtajbl vedle výběhu a kobylka alergická na kdeco), řešila jsem to síťkou přes nos. Tou jemnější.
Ona musela nosit i masku, I zjistila jsem, že maska je lepší tvrdší (jasně, kvůli očím), a ta přes nos zase jemnější, aby si na ten nos lehala a ulpěly na ní ty částečky prachu, které na sobě nesou to potvorstvo z řepky. Aspoň trochu.
Fakt je, že v době experimentování mi tahle kobyla síťku, když byla součástí masky - nebo jinou, samostatnou, ale taky pevnější - elegantně odhazovala na stranu nosu - ta jemnější jí nevadila.

A samozřejmě - být velice v pozoru, a když se zemědělec vyklube na pole, že bude stříkat, koně pryč! Ještě se nám nikdy nepovedlo domluvit, aby nám to řekli aspoń půl hodiny dopředu, sakra. Třeba je to pro ně aktivita, podléhající momentálnímu záchvatu úsilí, nebo co...

Takže podle mé zkušenosti: pořádnou masku na hlavu, hlavně přes oči, a jemnou síťku přes nos. Oči a nos jsou vstupní brány... A tu síťku na nos každej večer pořádně propláchnout vodou!

Kde jsou ty zlatý časy, kdy bylo-li pole žluté, byla to hořčice... smajlík

felicia

17.3.2017 01:34
felicia

XXX.XXX.161.187

Děkuju moc. Stačí normální maska proti hmyzu, která to má i přes nos?

Přidejte reakci

Přidat smajlík