Lehce vzrušivá kobyla

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pjshfabzyjka

12.3.2017 07:54
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152

Dobrý den, mám 12 letou kobylu, je to naprosté zlatíčko, krásně reaguje na sed, pobídky, je na kolmici a snaží se...Jenže pak se prostě hecne, začne neustále poklusávat, zalézat za otěž tak, že ji mám povolenou a ona je prostě úplně zabalená i bez jakéhokoliv tlaku(dělá to když ji zastavím a snažím se jí uklidnit), když tedy přejdu do kroku, chvilku jde, ale pak zase začne naklusávat...já už nevím...Někdy je to horší někdy lepší...Co bych měla v takovéhle situaci dělat?

12.3.2017 10:20
keira

XXX.XXX.106.7

V jakých situacích "se hecne"? Zkuste pozorovat, co ji rozhodí, jaká situace. Napadá mě třeba přepracování. Že je hodná, ochotná, ale pak už je to pro ni po nějakém čase moc, fyzicky nebo psychicky. Snažila bych se to vychytat a dát ji pohov v kroku na zahozené otěži dříve, než to přijde.

pjshfabzyjka

12.3.2017 14:48
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152

Většinou, když začnu dělat něco co jí úplně nejde, nebo lépe řečeno co ještě neumíme úplně přesně a chci to udělat třeba po 3. Napadlo mě, když to takhle pozoruji, že by se mohla bát že udělá nějakou chybu... Ale nevím, mohla něco takového zažít, třeba u předchozích majitelů...

12.3.2017 15:32
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Nechci Vás soudit, ale dle Vašeho vyjadřování mám celkem obavy o Vaše "umění". Spíš by to chtělo více informací, jak s ní děláte, jak často, kolik jí je let,...

pjshfabzyjka

12.3.2017 15:39
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152

Kobyle je 12 let,1x týdně skáčeme,2xdrezurní práce,2x vyjížďka a 1x lonž. Kobylku jezdím na kombinaci stihla a obnosku, je opravdu velice jemná, na sed krásně reaguje, taakže otěž jsou pouze upřesnění. Opracovámáme na delší otěži, dopředu a dolů.

12.3.2017 15:45
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Omáčky hezké - teď prosím realitu.

pjshfabzyjka

12.3.2017 17:48
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152

Tohle je realita.

12.3.2017 18:06
koně

XXX.XXX.205.252

pjshfabzyjka napsal(a):
Dobrý den, mám 12 letou kobylu, je to naprosté zlatíčko, krásně reaguje na sed, pobídky, je na kolmici a snaží se...Jenže pak se prostě hecne, začne neustále poklusávat, zalézat za otěž tak, že ji mám povolenou a ona je prostě úplně zabalená i bez jakéhokoliv tlaku(dělá to když ji zastavím a snažím se jí uklidnit), když tedy přejdu do kroku, chvilku jde, ale pak zase začne naklusávat...já už nevím...Někdy je to horší někdy lepší...Co bych měla v takovéhle situaci dělat?

Asi bych se snažila kobylu zklidnit.Tedy asi přejít do nějakého klidnějšího režimu, povolit.Vrátit se k něčemu, při čem je klidná, co jí jde.
Hecuje se, když je opracovaná, zahřátá?Třeba před skokem.Máte pocit, že se těší a vy jí nechcete pustit?
Nebo tím caplem dává najevo, že jí něco nebaví?Přechody?Obraty?
Zkusila bych vychytat, jestli capluje z nervů, nebo se prostě chce vyhnout vedení.

pjshfabzyjka

12.3.2017 18:14
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152

Když ji opracuju, tak je vpohodě. Obejdou s ní kolečko na úplně volné otěži a potom si ji pomalinku začnu "sbírat", přechody vklidu zastavit krok atd. občas mezi přechody krok zastavit, krok klus, nakluše sama bez pobídky, ale sama se hezky vrátí. Při skákání si zatáhne jde s chutí, ale když třeba shodí nebo ji přívedu ke skoku špatně, začne zase nervačit, a je celá taková hr.

12.3.2017 18:28
koně

XXX.XXX.205.252

Tak to vypadá, že se vám neprotiví, nechce uhnout, ale prostě je nejistá.
Tak se snažte vy, nedělat jezdecké chyby Třeba i za cenu, že se budete méně posunovat.
Ona zjistí, že jí vedete dobře, začne vám věřit a nebude mít důvod chytat nervy.

12.3.2017 18:28
polárka.15

XXX.XXX.115.110

pjshfabzyjka napsal(a):
Tohle je realita.

Já to nemyslím zle, jen vy ji tady vychloubáte, jako by to byl dokonalý kůň, přitom je nějaký problém, takže tak růžové to být nemůže. Nemáte spíš nějaké video, které bychom mohli okomentovat k věci? Toto je takové střílení naprázdno a dělat pokus - omyl je taky celkem kontraproduktivní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2017 19:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

pjshfabzyjka napsal(a):

Ja by som povedala, že je kobyla nasratá a má s vami nejaký problém. Či je to nejaká prehnaná miera vzrušenia, či nerozumie pomôckam, či je to na ňu veľa, možností je milión... Ani jednu ale neodstránite tým, že sa o tom budete baviť na internete. Video by dosť pomohlo, aby ste dostali konkrétnejšie rady, ideálny je ale človek zo zeme(prípadne zo sedla na kobyle), ktorý odhadne, kde vaša komunikácia viazne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík