Výživa žrebnej kobyly

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ka

26.2.2017 14:51
Ka

XXX.XXX.209.180

Dobrý deň, moja kobylka je momentálne v 8. mesiaci gravidity a ešte má pod sebou jedno žriebä ktoré sa už bude odstavovať a chcela by som poradiť v oblasti výživy.Teraz je iba na kvalitnom sene a 24/7 prístup na pastvinu.Vyzerá takto že jej nič nechýba hoci odkedy začala laktáciu má opuchnuté zadné nožky a kedže bude mať teraz ďalšie žriebo chcela by som sa spýtať či by som jej nejako nemala obohatiť krmnu dávku alebo by jej seno+pastva mala stačiť.

Ojntvv

26.2.2017 22:00
Ojntvv

XXX.XXX.57.17

Můžete zkusit trochu vojtesky pro přísun bilkovin ale seno by mělo stačit jestli je zvykla

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2017 22:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

V poslednom trimestri by som už nevymyšľala a nechala kobylu porodiť na dávke, akú má. A pridala niečo následne po ožrebení. Akurát by som si dala pozor na začiatok pastevnej sezóny, ale zase pokiaľ je na pastvine aj teraz, nemal by prechod na zelené robiť problém.

27.2.2017 09:49
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Súhlasím s tým, že by som jej už teraz nič nepridávala a pokiaľ jej puchnú zadné nohy tak vojtešku už vôbec nie. Keď odstavíte žriebä, už to jej trocha uľaví vo výdaji energie a o chvíľku začne byť aj kvalitná pastva. Keď tak pridajte nejaký minerálny doplnok pre žrebné kobyly, aby mala pred pôrodom všetko čo potrebuje.

Ka

28.2.2017 20:50
Ka

XXX.XXX.209.180

Ďakujem za rady, tak ju teda nechám tak jak je a uvidíme :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík