Uživatel s deaktivovaným účtem
Prolézám web SVS/KVS sem a tam, ale prostě je to pro mě hrozně chaotické - můžete mi někdo prosím postnout odkaz na platné regule postihující veterinární podmínky při převozech, dovozech, vývozech koní atd. platné pro tento rok?
Moc díky.
Jde mi konkrétně o dovoz koně z EU - mám zařízené TRACES, ale nemůžu se nikde dočíst, jak max. staré má být vyšetření na IAE.
Tak on je s IAE trošku problém Téměř nikde ho neznají a přijde jim hloupost ho dělat. V západní Evropě taky vyjde dost draho Minulý rok jsem dovážela klisnu z Rakouska a tam byl test starý asi 3 měsíce. Ted jsem vezla klisnu a byl týden. Už jsem se také setkala s tím, že každá KVS si občas "vysvětluje" dané nařízení po svém. Tudíž bych volala na tu státní zprávu, kam spadáte
V DE tvrdí vet, který vyplňuje TRACES, že IAE mít kůň nemusí, vysvětluju mu, že v DE možná ne, ale v CZ ano. Vyšetření bude staré dva týdny, takže snad v pohodě?
napsal(a):
V DE tvrdí vet, který vyplňuje TRACES, že IAE mít kůň nemusí, vysvětluju mu, že v DE možná ne, ale v CZ ano. Vyšetření bude staré dva týdny, takže snad v pohodě?
No dle informace z KVS paradoxně na dovoz kůň vyšetření na IAE mít nemusí, pokud kůň bude mít vyplněn TRACES a nepochází z oblasti kde by byla teď nákaza IAE.
Tak já budu mít raději oboje... Ale je v tom opravdu zmatek...
K jedné známé chodí kontrola po každém dovozu na TRACES a kontrolují mj. anémii.
napsal(a):
To je totiž přesně ono Mám edoma koně z Německa, Rakouska, Holandska, Polska. V žádné z těchto zemí IAE nedělají a pokaždé se se mnou dohadovali, že to je zbytečné. S řečma a na moje stálé naléhání mi je vždy udělali. A státní vet vždy chtěl vidět protokol - nehledě na to, že pokud by jste náhodou vezla koně do komerčního ustájení, budou chtít anemii zcela určitě. Ono to bylo hrozně vtipné už jen v Německu domluvit, co vlastně chceme "normálně" je to Coggins test.
Ano, vezu ho do komerčního ustájení. Ale to zas tedy chovatelka věděla hned, co chci, když jsem jí psala o IAE.