kaculik
XXX.XXX.217.40
Zdravím, měla bych dotaz ohledně mého 20-ti letého valacha haflinga. Koupila jsem ho před 4 roky. Ze začátku byl ke mě velmi nedůvěřivý, nechtěl chodit na vodítku (vzpínal se), nechtěl jezdit pod sedlem. Začala jsem s ním pracovat (ze země) a dnes nemáme žádné problémy. Respektuje mě, chodíme ven na vodítku, pod sedlem zlatíčko. Bohužel respektuje pouze mě. Včera nastala zvláštní situace. Přijela kamarádka (na koních jezdí), sedla na něj, jezdili spolu vedle ohrady, já stála uprostřed ohrady a sledovala jsem je. Najednou se koník sebral, hodil hlavu dolů a valil ke mě, kamarádka ho nemohla udržet. Přišel ke mně a začal se stavět na zadní, vyhazoval a pokoušel se kamarádku shodit, při tom mě štrejchl kopytem.Já ho nějak chytla, ona sesedla a poodešla, on se uklidnil a byl v pohodě. Čím si myslíte že to je? Že na ní není zvyklý? Nebo něco jiného?
Nevycválaný sprateček. Slušně vychovaný kůň dělá to, co má. Ať už má rád kohokoliv.
Pokud ho kamarádka nešikanovala, měla byste mu upevnit štábní kultůru.
Jako majitelky mají ženy občas tendenci si své miláčky idealizovat. A to, že třeba poslouchá jen mě, mi může velmi lichotit, i když bych to nahlas nepřiznala.
Koně jsou také v zimě víc živí, protože míň pracují.
Takže já to vidím na dobře nakrmeného, málo pracujícího, poněkud rozmazleného koně.