falbella
XXX.XXX.90.47
Zdravím, jezdím u jednoho pána na koni a svojeho mít nemohu kvůli nedostatku místa, ale chtela bych se zeptat jak je náročné mít na zahradě falabellu jaké jsou požadavky na ustájení, krmivo a jaká je péče o kopyta. dekuji za rady.
farfar
XXX.XXX.48.22
Stejné jako u velkého koně, jen množství ode všeho menší úměrně velikosti koně... ale i přes svou velikost je falabella pořád kůň se všemi požadavky co k tomu patří, a to včetně minimálně jednoho koňského společníka. O samotě se bude trápit, a to určitě nechcete.
falbella
XXX.XXX.90.47
V jedné poradně mi poradili radsi koupit k falabelle dvě ovce než koně.
Uživatel s deaktivovaným účtem
To uz radeji druheho minikone.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kopytáři většinou u tak malého koníka chtějí za ůpravu kopyt o něco méně, než u velkého koně.U nás je to 200, -Kč + doprava jednou za šest týdnů, vitamínominerální doplněk stojí cca.300, -Kč za měsíc.
Je potřeba přístřešek a zázemí pro případ nemoci.
Je třeba opravdu hlídat, aby koník nepřibíral, aby nebyl na bohaté pastvě kvůli zchvácení. Seno neprašné a neplesnivé, podle výživného stavu i míchat se slámou. Nepřekrmovat a zajistit pohyb. Je třeba mít dobré oplocení pastviny, někteří el. pásku nerespektují.
Určitě mini poňďi minimálně dva, pokud je chcete mít spokojené. Před nedávnem se ke mě dostala miniponička po úrazu. I náš poník, cca 110 khv, který jsem si myslela, že pro ni bude fajn kamarád, je jednou tak velký a ona se ho bojí. Ovce ji nezajímají. Takže přemýšlím, že pokud po léčbě bude v pořádku, půjde k pánovi, který má tři miniponíčky, aby byla mezi svými.
Jinak počítejte i s náklady na veterináře, pravidelné očkování a odčervení + rezervu pro případ nemoci nebo úrazu.