Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Ráda bych se zeptala těch znalejších pohybujících se kolem koní více, protože mi na to nikdo známý neodpověděl. Jak je to teď s "domácí" úpravou kopyt? Dříve jsem v Zemědělci četla, že si doma můžu kopyta upravit sama, že administrativně nové nařízení toto zakazující nestíhají a je problematické. Jak to tedy je? Jde mi opravdu o vlastní koně, ne živnost kováře či kopytáře.
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Ano, ale to si nemůžu dovolit.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Ty jo tak to jsem taky vinen.Ovšem zábavné je, že mam na to živnostenský list a to dokonce i sedlářské práce.. Vystudoval jsem strojárnu a tak je to příbuzný obor.Papírový stát.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Právě že tenkrát bylo ustanoveno, že kopyta může upravovat jen vyučený kovář, kopytář a veterinář. A ještě muselo být od kováře papírek každých 6 týdnů. Když jsem to kováři říkala, tak na mně koukal jak z jara, co to je za blbost. Tak bych právě potřebovala vědět, jak to je
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Mě by zajímalo, jak chtějí na kováře vyrukovat s EET.
Nejhorší je, že se to týká každého kdo přijímá hotovost...Svezete někoho na koni a..?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Patrně stejně, jako na stánkaře.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Ale silnice nám za to neopraví ani neposypou.
Nějaký Nick
XXX.XXX.148.67
Už chápeš Coudas jak jsem to včara myslel (nevím pod jakým nickem a v jaké diskusi) s tou zvráceností? To co dnes předvádíš je jen pokračování, přesně toho samého! Vám to možná nepříjde, ale ve mne se vše obrací hrůzou, že takoví lidé mezi námi žijí...
Nemyslím to zle, ve stylu urazit či naštvat, ale zároveň to myslím jak to říkám! Primárně, na živo, se takových lidí (jak si tě představím z tohoto dotazu, a tentokrát je snad forma vzkazu a komunikace s okolím neschopná překroutit vnitřní hodnoty) straním.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Nějaký Nick
napsal(a):
Už chápeš Coudas jak jsem to včara myslel (nevím pod jakým nickem a v jaké diskusi) s tou zvráceností? To co dnes předvádíš je jen pokračování, přesně toho samého! Vám to možná nepříjde, ale ve mne se vše obrací hrůzou, že takoví lidé mezi námi žijí...
Nemyslím to zle, ve stylu urazit či naštvat, ale zároveň to myslím jak to říkám! Primárně, na živo, se takových lidí (jak si tě představím z tohoto dotazu, a tentokrát je snad forma vzkazu a komunikace s okolím neschopná překroutit vnitřní hodnoty) straním.
Promiňte, ale já Vás nechápu.
Nějaký Nick
XXX.XXX.221.231
Moje chyba, beru. Zkusím se rozepsat...
Ty opravdu myslíš, že ti někdo má právo něco takového nařizovat a ty máš povinnost se tím řídit? Nemluvě o případné apelaci na druhé?
Když kladeš takový dotaz měla bys (podle mne) dát jasně najevo svůj posto, o co ti jde, co považuješ za správné! Ty tím, že to neděláš umožňuješ těm co chtějí vidět něco jiného aby to viděli jednak části těch přímých zabraňuješ aby ti naplnou hubu řekli co si myslí.
Ty to děláš po svém a bojíš se postihu? ptáš se zda to můžeš dělat sama či musíš službu obědnat? Chceš debatau a neumíš ji správně směrovat?
Zatím se debata stočila k další hovadině a zlovůli dnešní doby EET.
Vlastní, prvotní, téma je však mnohem zásadnější?
Když někdo vydá nějaké podobné nařízení tak co? Budeš se nařízením řídit? Budeš se řídit i nesmyslným nařízením? Budeš se chovat dle vlastního uvážení? Nebudeš se o nařízení zajímat? Budeš se nařízením řídit jen pokud je přijmeš za rozumné? Přijmeš jakékoli nařízení?
Lidi, má vůbec cenu dělat co děláte a je vám zrovna dnes dovoleno? Užijte si to, zítra už nemusí!
P.S.
Moc se mi to asi nepovedlo. Je to jako bys chtěla někomu vysvětlit proč je dobré dýchat a jak to udělat.
Nějaký Nick
XXX.XXX.221.231
Za dob Mojžíše byla povinnost odkládat novorezence. Aby zemřeli!
Naše (lidská) historie je plná podobně hrozných věcí. Takže já tvé malichernosti i způsob jednání chápu. Ale jako člověk ho prostě nechápu a nejsem schopen přijmout!
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nějaký Nick
napsal(a):
A to si představte, že některé maminky dokonce stříhají svým dětem nehty a taky na to nemají odbornou kvalifikaci!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Nějaký Nick
napsal(a):
Moje chyba, beru. Zkusím se rozepsat...
Ty opravdu myslíš, že ti někdo má právo něco takového nařizovat a ty máš povinnost se tím řídit? Nemluvě o případné apelaci na druhé?
Když kladeš takový dotaz měla bys (podle mne) dát jasně najevo svůj posto, o co ti jde, co považuješ za správné! Ty tím, že to neděláš umožňuješ těm co chtějí vidět něco jiného aby to viděli jednak části těch přímých zabraňuješ aby ti naplnou hubu řekli co si myslí.
Ty to děláš po svém a bojíš se postihu? ptáš se zda to můžeš dělat sama či musíš službu obědnat? Chceš debatau a neumíš ji správně směrovat?
Zatím se debata stočila k další hovadině a zlovůli dnešní doby EET.
Vlastní, prvotní, téma je však mnohem zásadnější?
Když někdo vydá nějaké podobné nařízení tak co? Budeš se nařízením řídit? Budeš se řídit i nesmyslným nařízením? Budeš se chovat dle vlastního uvážení? Nebudeš se o nařízení zajímat? Budeš se nařízením řídit jen pokud je přijmeš za rozumné? Přijmeš jakékoli nařízení?
Lidi, má vůbec cenu dělat co děláte a je vám zrovna dnes dovoleno? Užijte si to, zítra už nemusí!
P.S.
Moc se mi to asi nepovedlo. Je to jako bys chtěla někomu vysvětlit proč je dobré dýchat a jak to udělat.
Joo tak já chápu moc dobře co myslíš...Jenže nad tímhle lidi nedonutíš přemýšlet aspoň né většinu.Dokonce teď nedávno proběhl výzkum na tohle téma a výsledek je, že lidi se chovají jako ovce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Aha, tak se omlouvám. já myslela, že to je cíleno přímo proti mně. Zeptám se tedy přímo na veterině.
Abych Vám nějakým způsobem odpověděla. Ano, dělala jsem si kopyta vždy sama. Od doby, kdy se díky panu Vydrovi začalo debatovat více a vyšel o tomto zákon, tak jsem se zařídila jinak. A protože jsem tam kde jsem, nebudu riskovat, že mně nějaká inteligence napráská, že řežu do koní. A protože jsem se dost často kolem ptávala, jak to teda je, nikdo mi neodpověděl, tak protože je Ladovská zima a já se "nudím", tak jsem to zkusila zde. Asi nerozumím tomu, co je na tom zavádějící.
Co se EET týká, nerozumím tomu, čtu jen stížnosti na internetu, ale protože to nepotřebuji, nezajímám se. Až začnu potřebovat, začnu se zajímat. Do té doby nemá cenu se k tomuto vyjadřovat.
Já se Vám nedivím, že Vás lidé jako já štvou. mně štvou všichni cizí lidé, takže se jich straním celkově. Vyjet do města na nákup je pro mne trest. Váš Bůh mně za něco trestá?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aha, tak se omlouvám. já myslela, že to je cíleno přímo proti mně. Zeptám se tedy přímo na veterině.
Abych Vám nějakým způsobem odpověděla. Ano, dělala jsem si kopyta vždy sama. Od doby, kdy se díky panu Vydrovi začalo debatovat více a vyšel o tomto zákon, tak jsem se zařídila jinak. A protože jsem tam kde jsem, nebudu riskovat, že mně nějaká inteligence napráská, že řežu do koní. A protože jsem se dost často kolem ptávala, jak to teda je, nikdo mi neodpověděl, tak protože je Ladovská zima a já se "nudím", tak jsem to zkusila zde. Asi nerozumím tomu, co je na tom zavádějící.
Co se EET týká, nerozumím tomu, čtu jen stížnosti na internetu, ale protože to nepotřebuji, nezajímám se. Až začnu potřebovat, začnu se zajímat. Do té doby nemá cenu se k tomuto vyjadřovat.
Já se Vám nedivím, že Vás lidé jako já štvou. mně štvou všichni cizí lidé, takže se jich straním celkově. Vyjet do města na nákup je pro mne trest. Váš Bůh mně za něco trestá?
Já na lidi prdim už dlouho..Mám pár přátel opravdových a to je strop.Družbu nepěstuju.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Jinak EET se týká každého z nás...Zaplatí to všechno zase obyčejní lidé jako vždy a vše.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Joo tak já chápu moc dobře co myslíš...Jenže nad tímhle lidi nedonutíš přemýšlet aspoň né většinu.Dokonce teď nedávno proběhl výzkum na tohle téma a výsledek je, že lidi se chovají jako ovce.
Já jsem úplně hloupá, já tomu nerozumím vůbec... Je to špatný, už se nemůžu ani zeptat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já na lidi prdim už dlouho..Mám pár přátel opravdových a to je strop.Družbu nepěstuju.
Tak já ten pár mám doslova, nepočítám tedy nejbližší rodinu. Myslela jsem, že je to kvůli koním, ale ono to je asi všeobecně. Tak pán to napsal jasně - já se nezařadím, normálním lidem je ze mně špatně.
Ono zlatých pár blízkých přátel, na které se člověk může obrátit, než cenit na každého na ulici zuby do amerického úsměvu a zajímat se, jak se má, když je to člověku stejně šumák a od takového člověka se stejně pomoci nedočkáte...
Je pravda, že nejsilnější přátelství byla ta, co člověk měl v dětství/na základce a střední. Tam jsme spolu prožívali nejsilnější emoce, nejvíc lotrovin, kde si člověk musel krýt záda... tam se vztahy utužily :) Jak je člověk dospělý, už to taková hitparáda není... není kdy se nějak často potkávat, každý řeší svůj život a na ty ostatní životy už není prostor... nebo to tak vnímám jen já?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Takže zákon stále platí?
Taky si myslím, že pravidla nejsou od toho, aby se porušovala. Ale jak říká Cimrman - já pán ty pán, ale kdo má peňouze je ešče větší pán...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
napsal(a):
Ono zlatých pár blízkých přátel, na které se člověk může obrátit, než cenit na každého na ulici zuby do amerického úsměvu a zajímat se, jak se má, když je to člověku stejně šumák a od takového člověka se stejně pomoci nedočkáte...
Je pravda, že nejsilnější přátelství byla ta, co člověk měl v dětství/na základce a střední. Tam jsme spolu prožívali nejsilnější emoce, nejvíc lotrovin, kde si člověk musel krýt záda... tam se vztahy utužily :) Jak je člověk dospělý, už to taková hitparáda není... není kdy se nějak často potkávat, každý řeší svůj život a na ty ostatní životy už není prostor... nebo to tak vnímám jen já?
Já osobně si myslím, že to je čas. Čas, který lidi prý nemají. Proč ho nemají je mně záhadou. Ale máte pravdu. V dětství to bylo nejlepší. Ale i z toho zůstaly jen vzpomínky.
K dotazu zadavatelky - ano, je to ZAKÁZANÉ, díkybohu!
http://www.equichannel.cz/kdo-smi-upravovat-kopyta-koni.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já ten pár mám doslova, nepočítám tedy nejbližší rodinu. Myslela jsem, že je to kvůli koním, ale ono to je asi všeobecně. Tak pán to napsal jasně - já se nezařadím, normálním lidem je ze mně špatně.
Coudas, nechte to být. Jste normální, a pokud ne, podle toho pana chytrého, tak už na "koních" na ifauně nejsou normální žádné ženské od koní.
Raději budu hloupá a nezařazená jako Vy, než chytrá a ne/zařazená jako ten človrda.
Když je na světě tolik lidí, prostě si nemůže každý dělat, co chce. Je to hloupé, ale je to tak.
Některá pravidla jsou sice pro srandu králíkům, ale některá pravidla jsou potřeba, třeba jen proto, aby se malí a slabí nebáli vyjít na ulici.
K těm kopytům. Někdo má blbé sousedy, musí si na každou pi.. volat odborníka. Někomu na dvorek nikdo nevidí, nemůže ho tedy nikdo udat, a tento člověk si může normální úpravu kopyt udělat sám.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem úplně hloupá, já tomu nerozumím vůbec... Je to špatný, už se nemůžu ani zeptat.
Takhle jsem to vůbec nemyslel Coudas.To se omlouvám jestli to tak vyznělo.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
polárka.15
napsal(a):
K dotazu zadavatelky - ano, je to ZAKÁZANÉ, díkybohu!
http://www.equichannel.cz/kdo-smi-upravovat-kopyta-koni.
Děkuji vám za odkaz. Díky Bohu možná, každý si o tom můžeme myslet své.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takhle jsem to vůbec nemyslel Coudas.To se omlouvám jestli to tak vyznělo.
V pohodě já to myslela tak, že to prostě neumím pochopit, a jestli někdo ano, tak holt já jsem ten hloupej
Nějaký Nick
XXX.XXX.98.208
Já si připadám, že do města také jezdím za trest. Akorát těch ženských je tam dost, to musím uznat.
Trochu nechápu připomínku Meif, že se o tom nemá cenu s lidmi bavit. Tak proč tedy to téma vůbec vzniklo než ne právě z tohoto důvodu? Nic jiného než svědomí, svoboda, zručnost, doporučený živnostník se zde snad probrat nedá.
Třeba poslední příspěvek Polárky (snad patnáctileté) že je to díkybohu zakázané (poznámka: díky Bohu to zakázané rozhodně není) vypovídá za vše a práve dotaz k podobným vyjádřením (i když klidně opačným nebo i zcela jiným směřoval, ale to je málo bez kontextu a ukázání vlastních hodnot které člověk uznává).
Tys Coudas své hodnoty (záměrně) neukázala (ponechala si prostor na změnu postoje), ale z příspěvku by se dalo (pokud bys nedoplnila) právě dedukovat že máš podobný postoj jako uvedená patnáctka. Chápěš?
Živnost a strach z postihu je jedna věc, nebát se říct svůj názor druhá. Pokud je téma pro tebe citlivé, třeba kvůli živnosti, proč se neuchýlit k anonymitě mimo svůj běžný nick. je to lepší jako se dále zaprodávat ďáblu, odpadat od Boha a zdravých hodnot...
Napsal bych ti toho víc, ale jak jsem včera mluvil o letitých přátelích, kteří se také mnohdy nejsou schopni domluvit o čem to který točí (a není to kvůli rozdílným postojům)... To vše ne proto, že by to nešlo probrat, ale protože není vůle se tím (SEBOU, člověkem padlým a zvráceným) zabývat. Ač to tak nevypadá, opět to myslím dobře. Zamyslete se nad tím všichni, čas (návratu k tomu zdrávému protože od Boha, a k Bohu) se krátí (sami ho jakoby krátíte svým jednáním aniž si to uvědomujete) a nikdo nevíte dne ani hodiny (kolik vám i všem společně bylo vyměřeno a tím pro vás lhůta končí).
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V pohodě já to myslela tak, že to prostě neumím pochopit, a jestli někdo ano, tak holt já jsem ten hloupej
Tak paráda.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
sisi58
napsal(a):
Coudas, nechte to být. Jste normální, a pokud ne, podle toho pana chytrého, tak už na "koních" na ifauně nejsou normální žádné ženské od koní.
Raději budu hloupá a nezařazená jako Vy, než chytrá a ne/zařazená jako ten človrda.
Když je na světě tolik lidí, prostě si nemůže každý dělat, co chce. Je to hloupé, ale je to tak.
Některá pravidla jsou sice pro srandu králíkům, ale některá pravidla jsou potřeba, třeba jen proto, aby se malí a slabí nebáli vyjít na ulici.
K těm kopytům. Někdo má blbé sousedy, musí si na každou pi.. volat odborníka. Někomu na dvorek nikdo nevidí, nemůže ho tedy nikdo udat, a tento člověk si může normální úpravu kopyt udělat sám.
Nechávám to být, už nejsem tak naivní abych se nervovala s každého "útoku" jako dřív, či některý tady echm echm pardon. Ale nad každou kritikou se snažím zamyslet, patřím k lidem, co chybu hledají nejprve u sebe.
Pána jsem si všimla i jinde, možná chápu o co mu jde, ale takto svého cíle jen těžko dosáhne. Tedy z mého pohledu.
My sousedy sice nemáme, ale prošlo tudy dost "koňáků" a s nepořízenou zase odešli, takže v tomhle směru jsem nepřítel, dlouhé roky bylo potřeba se nesmyslně kvůli něčemu obhajovat, tedy kvůli svým názorům, tak jsem velmi skeptická ke všemu a ke všem. Historek je spousta, došla jsem ponaučení, ale ještě to neumím pořádně strávit, to ještě bude nějakou dobu trvat.
A k tomu zákonu, ano jistě, respekt potřeba, já to asle stále vnímám jako "službu někomu", Když to budu provádět na svém koni, ne na cizím, tak mi to přijde značně omezující. jistě, pokud mu zruším kopyta, tím je kůň týranej, a jsem prase. Pak bych to řešila z pohledu zákona o týrání. když koně nekrmím, mám názory, že kůň vodu nepotřebuje, protože si nalíže sníh a podobně, pak mně - dokud mně ten soused nepráskne - taky nic neomezuje, a kůň taky chcípne. Takže nevidím rozdíl mezi tím, když se vzdělám, koukám a ptám se a pak neinvazivně upravuji tak, abych koně nějak neomezoval, a nebo vlastním chovem, kdy vím, jak mám koně nakrmit a jaké potřebuje životní podmínky. Ale to je jen můj pohled na věc, to neznamená, že ten zákon budu porušovat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Promiňte, ale pro mně Bůh není hodnota. Bez urážky a bez napadání. Za "mého Boha" považuji přírodu a uznávám její hodnoty. Pokud mám být konkrétní - je leden, příroda (včetně jejich svoření) má odpočívat, tak, jak tomu bylo. A jeeeeje! On napadl sníh a mrzne! A co udělá člověk? Jeeeee zas sněží, jeee zas mrzne... to zas bude bla bla bla. A já celou zimu (rozumějte zima = prosinec leden únor) čekám, kdy ten sníh napadne a kdy bude mrznout. Že mi to komplikuje dost věcí - odjetí na nákup (přes slušný kopec 20 km), dodání vody koním a jiné havěti (kravičky mají nemrznoucí napáječky) atd, přesto jsem šťastná a usmívám se, kdykoliv vyjdu ven. i když pak mrznu, nevadí, poučení - měla jsem se lépe obléknout. To je jen mé vysvětlení. ano, dá se debatovat, ale dokud nebudou lidi respektovat toho druhého, nedohodnem se nikdy.
Nehodlala jsem se za něco schovávat a své názory následně nějak překrucovat. jen jsem měla dvě rozdílné informace, a nebyla jsem se schopna dopátrat která je správná, zkusila jsem tuto metodu, odpovědi jsem se tedy dopátrala - díky odkazu Vaší patnáctky - a tímto je pro mně téma uzavřené. Když sednu do auta bez řidičáku, je na mně, kterou odpovědnost převezmu - jestli že vím, že to dělat nesmím a udělám to, protože mně při tom nechytí, nebo že si udělám patřičnou kvalifikaci, tedy řidičák, a budu postupovat podle zákona a nemusím se ničeho obávat. Tedy pokud dodržím dané předpisy.
To z mé strany. Já zas nesnášm pánbíčkáře, kteří se za svojí víru schovávaj a napadají mně. Věřící nejsem, ale základ díky prababičce mám.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Nějaký Nick
napsal(a):
Já si připadám, že do města také jezdím za trest. Akorát těch ženských je tam dost, to musím uznat.
Trochu nechápu připomínku Meif, že se o tom nemá cenu s lidmi bavit. Tak proč tedy to téma vůbec vzniklo než ne právě z tohoto důvodu? Nic jiného než svědomí, svoboda, zručnost, doporučený živnostník se zde snad probrat nedá.
Třeba poslední příspěvek Polárky (snad patnáctileté) že je to díkybohu zakázané (poznámka: díky Bohu to zakázané rozhodně není) vypovídá za vše a práve dotaz k podobným vyjádřením (i když klidně opačným nebo i zcela jiným směřoval, ale to je málo bez kontextu a ukázání vlastních hodnot které člověk uznává).
Tys Coudas své hodnoty (záměrně) neukázala (ponechala si prostor na změnu postoje), ale z příspěvku by se dalo (pokud bys nedoplnila) právě dedukovat že máš podobný postoj jako uvedená patnáctka. Chápěš?
Živnost a strach z postihu je jedna věc, nebát se říct svůj názor druhá. Pokud je téma pro tebe citlivé, třeba kvůli živnosti, proč se neuchýlit k anonymitě mimo svůj běžný nick. je to lepší jako se dále zaprodávat ďáblu, odpadat od Boha a zdravých hodnot...
Napsal bych ti toho víc, ale jak jsem včera mluvil o letitých přátelích, kteří se také mnohdy nejsou schopni domluvit o čem to který točí (a není to kvůli rozdílným postojům)... To vše ne proto, že by to nešlo probrat, ale protože není vůle se tím (SEBOU, člověkem padlým a zvráceným) zabývat. Ač to tak nevypadá, opět to myslím dobře. Zamyslete se nad tím všichni, čas (návratu k tomu zdrávému protože od Boha, a k Bohu) se krátí (sami ho jakoby krátíte svým jednáním aniž si to uvědomujete) a nikdo nevíte dne ani hodiny (kolik vám i všem společně bylo vyměřeno a tím pro vás lhůta končí).
Nemá se o tom s lidmi cenu bavit..Podívej válku máme v Evropě a vzrušuje se někdo? Ve Francii nám letos zvítězí Le Penová a vzrušuje se někdo? Rozpad EU je za dvěřmi a co bude následovat? Lidi dostanou do žlabu a něco na hraní a je to vyřešený.
Nějaký Nick
XXX.XXX.98.208
Já tě "nenapadám" skrze víru ani pro víru. Jen prostě nejde pominout proč to chování lidí je takové jaké je (zhoršuje je se a proč) a že jsme blízkou konce času a tedy i lhůty, která byla lidem dána pro nápravu a pro přijmutí pozvání do království božího (s čímž je spojená milost od Boha, ano lze to takto vyjádřit).
Každý kdo tu milost (za svou nepravost, hříchy) dokáže příjme (dokáže příjmout a opravdu přijme) byl již vykoupen smrtí krista (spasitele) Ježíše, syna Boha, syna Člověka. Chápala bys o čem mluvím (o čem jsem začal a proč pokračuji - i když záměrně zvolna a opatrně, ale buďto se tedy není o čem bavit nebo pravdu), kdybys byla proměněna, což je součást daru od Boha.
Teď je před námi období kdy Bůh nechá na lidi dopadnout svůj hněv, údajně všichni pochopí, že se Bůh hněvá a přesto se většina neobrátí, milost nepříjme.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Příroda si s tím poradí taky.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Ku prospěchu zvířat by bylo něco jiného, ale na to není dostatek rozumu.
Nějaký Nick
XXX.XXX.154.251
A proč tedy máš mysl i srdce nezdravé? Proč tvé hodnoty jsou nezdravé? proč nejsi schopna se otevřeně vyjadřovat?
Kdyby jsi položila jednoduchou otázku zda daný zákon ještě platí, těžko bych tě asi nařknul z čeho jsem tě nařknul. Tak jak jsi to udělal ty jsi to udělal z nějakého důvodu, zda záměrně nebo ne já nevím (mělo tomu tak být). Ty možná ano, možná ne. V každém případě bys sama sobě měla odpovědět a ubírat se i za dalšími myšlenkami, které se přitom vyrojí. Čím větší hryzání svědomí a tím lépe.
Pokud se sama sebe takto bojíš poznat, budiž zbabělče, zůstaň si mrtvou i nadále. Pokud to provedeš, bude ti už jednou provždy jasné proč jsem použil slovo zvrácenost!
Povaha (hříšná povaha) lidí je u všech v podstatě stejná. Zlo našeho srdce je množeno (ďáblem/satanem/zlým za pomoci mocností kterým vládne). Hřích je s Bohem neslučitelný (i přesto, že hříšníka miluje a dal mu život) a odplatou za něj je smrt, jak těla tak ducha. Očistit se nejsme schopni, můžeme příjmout nabízenou milost a za naše hříchy může zemřít jiný (syn Boha Ježíš, protože spravedlnosti musí být učiněno zadost).
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Nějaký Nick
napsal(a):
A proč tedy máš mysl i srdce nezdravé? Proč tvé hodnoty jsou nezdravé? proč nejsi schopna se otevřeně vyjadřovat?
Kdyby jsi položila jednoduchou otázku zda daný zákon ještě platí, těžko bych tě asi nařknul z čeho jsem tě nařknul. Tak jak jsi to udělal ty jsi to udělal z nějakého důvodu, zda záměrně nebo ne já nevím (mělo tomu tak být). Ty možná ano, možná ne. V každém případě bys sama sobě měla odpovědět a ubírat se i za dalšími myšlenkami, které se přitom vyrojí. Čím větší hryzání svědomí a tím lépe.
Pokud se sama sebe takto bojíš poznat, budiž zbabělče, zůstaň si mrtvou i nadále. Pokud to provedeš, bude ti už jednou provždy jasné proč jsem použil slovo zvrácenost!
Povaha (hříšná povaha) lidí je u všech v podstatě stejná. Zlo našeho srdce je množeno (ďáblem/satanem/zlým za pomoci mocností kterým vládne). Hřích je s Bohem neslučitelný (i přesto, že hříšníka miluje a dal mu život) a odplatou za něj je smrt, jak těla tak ducha. Očistit se nejsme schopni, můžeme příjmout nabízenou milost a za naše hříchy může zemřít jiný (syn Boha Ježíš, protože spravedlnosti musí být učiněno zadost).
Přiznej se ty si něco hulil?
Vždyť je to blázen, hoďte na něj síť !
Od kopyt koně ke křesťanství, ráji a konci světa. Co mi to jenom připomíná?! Že by středověk?
Vy člověče, děláte Ježíši, Bohu a všem svatým medvědí službu.
Do ráje máte lidi zvát, ne je tam nahánět pod pohrůžkou konce světa a "kdo se k nám nepřidá, bude zatracen" !
Fanatici jsou zlo a je jedno, s jakým znamením táhnou krajem
Nějaký Nick
XXX.XXX.242.32
Já nepoužil žádnou pohrůžku! Jen jsem sdělil, pro případ že to nevíte (i když třeba Coudas zmiňuje "znalost křesťanství"), že vám všem byla nabídnuta milost, a že času po který ji můžete přijmout je stále méně.
Zlý bude navíc propuštěn (jeho moc uvolněna) a ještě hůře než dnes budete vzdorovat nečisté touze svých srdcí (ani posvěcení se bez pomoci a zásahu Boha nemění, neuzdravují). Svědomí není nic jiného než naše vnitřní znalost zdravé hodnoty, hodnoty od Boha.
Možná si myslíte, že nevyhrožujete, ale opak je pravdou.
Lidé znalí jsou pokorní. Vedou své ovečky vlastním příkladem. Před dobrým člověkem se i zloduch zastydí. Vy v lidech vyvoláváte chuť odporovat. Popírat. To není správné.
Btw pokud vím, Bůh ve své neskonalé milosti dokázal odpustit i velkým hříšníkům. Proč tedy, podle vás, neodpustí coudas?
Nějaký Nick
XXX.XXX.193.78
Ne Sisi, nemáš pravdu!
Každý uslyší co slyšet má, co je jeho srdci blízké. Všiml jsem si že Boha také často píšeš s velkým Bé. Nicméně bys také měla vědět, jsi-li věřící, že ti bylo přikázáno lidem zvěstovat zprávu o milosti Boha. Pokud narazíš na situaci, kdy si myslíš, že nebude třeba mluvit otevřeně o všem, klidně informaci o konci času vynech či nezdůrazňuj.
Však již jen to, že definitivní smrti každý člověk propadne až po soudu (a soudce již vyjel, protože to je Král králů a pán pánů, který se přichází ujmout vlády nad královstvími země, a zároveň ten s kým přichází hněv Boha na lidi a zkáza těm co kazí zem) která nastane poté co vyprší lhůta (v okamžiku kdy vše na nebi i na zemi bude sjednoceno do jednoty v kristu/spasiteli - tom pro koho a skrze koho vše vzniklo) je přímo spojeno o hovoření o všem v celé komplexnosti. Nečiníš-li tak, ptej se zda neděláš chybu!
Ten vzkaz Boha je určen všem lidem. Nejen těm které se rozhodne sám ze své vlastní vůle před sebou očistit a na jejich hříchy nevzpomenout. Je to zpráva jedny vedoucí k životu, druhé k záhubě. Neříci celou pravdu je hřích!
Probuzený a znovuzrozený ví co má činit (chce znát pravdu, držet se cesty, dojít života), není vyděšen a chápe. Vše co pro to potřebuje obdrží. Patří Bohu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemá se o tom s lidmi cenu bavit..Podívej válku máme v Evropě a vzrušuje se někdo? Ve Francii nám letos zvítězí Le Penová a vzrušuje se někdo? Rozpad EU je za dvěřmi a co bude následovat? Lidi dostanou do žlabu a něco na hraní a je to vyřešený.
Já bych spíše viděla otázku "co s tím může obyčejný člověk udělat?" Klasická dopověď - volit. A koho? Podle pána patrně Boha.
Nějaký Nick
XXX.XXX.237.229
Tony, chlapče jeden zhovadilá, proč se radši nenavážíš do té byrokracie? Lidé dělající kopyta jsou začátkem i když už značně pokročilím (a stále s tím nikdo nechcete bojovat). Zatím jediný zdravý názor je přímo pod uvedeným článkem na Equichannel.
Vaše děti, si už bez placených (nejlépe rovnou z daní jako paušální službu) asistentů nebudou moci ani sami vytřít prd el. A na to aby mohli asistentovi platit, tedy vydělávat budou muset mít glejt že studovali alespoň do 40 let, mají správná názor na svět, jsou ovladatelní, jsou součástí davu z nějhož nedokáží vybočit.
To že nebude umožněno nikomu prodávat ani kupovat a že za celo denní práci nedostaeš dost ani na najezení, se již děje a brzy to pocítíte naplno. Ti co nebudou součástí systému jednoznačně.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych spíše viděla otázku "co s tím může obyčejný člověk udělat?" Klasická dopověď - volit. A koho? Podle pána patrně Boha.
Tohle už nebude o volbách...My se zase jenom povezem jako malá zemička.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Uznávám, že jsem otázku tedy položila špatně. Stačila prostá věta- platí zákon nebo ne. Ale to jsem se již pokusila vysvětlit, i svůj postoj k tomuto problému. Nemám potřebu se nikam a za nic schovávat.
Chci žít tady a teď, mám-li umřít, umřu. Jestli mi Váš Bůh chce něco sdělit, ať to sdělí jasně, v opačném případě mu rozumím úplně stejně jako Vám - nerozumím, co chce, co chcete Vy. Soudíte mně - že mám srdce i mysl nezdravou, že Vám je ze mně zle, a že se lidem jako já vyhýbáte a nechcete s nimi nic mít. Kolik tedy tipujete, že je mně? Jo, z jiných diskuzí by se to dalo lehce vyčíst, ale kolik tedy? Podle jednání, stavu mé "mysli", způsobu psaní? A proč se tedy konkrétně mně, když jste se na mně zaměřil, snažíte někam "navést", na Vámi uznanou pravou a jedinou cestu? Dokážete vůbec uznat, že lidi třeba mají své vlastní cesty? Svou vlastní "víru"? Tady na této diskuzi se již několik let do krve koňáci dohadují kvůli nesmyslům, protože nejsou schopný uznat, že každý má svou cestu, a že ne vždy, co dělají druzí, musí nutně dělat i oni. Proč myslíte, že Vám se povede najednou lidi obrátit? Ano, já Vám rozumím, vím, co máte za úkol. To neznamená, že mně přesvědčíte.
Že mi tykáte přecházím, ono se člověku říká lépe ty voe než Vy voe, ale u Vás jsou všicni bratři a sestry, takže chápu. Přesto uznávám i tyto hodnoty, které zase nejste patrně schopen respektovat Vy. Jinak Vám asi k tomu už nemá co říct.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
tony-jcb
napsal(a):
Twl mazej se modlit do kostela a hlavně se tam zatluč případně zapomenu na slušnost kněží jsou banda ůchylů a zlodějů placených nedobrovolně z peněz nevěřících občanů tak neotravuj s vírou u koní.
To chce klid. Na tohle přesně čekají, jestli nemáte nervy na filozofii, nepouštějte se s takovými do debaty, ne-li sporu.
A jako vše, co se za poslední dobu vymyslelo, vede to jen k tomu, aby se to lidi naučili obcházet. Malý český člověk si vždycky cestu najde.
Právě, ono to jde už vše mimo nás, ještěže jsem zaměstnancem evropské unie
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Teda jestli se nějakej nováček bude chtít dozvědět bláhově něco o úpravě kopyt, tak ten bude koukat co?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Místo odpovědi kázání. A ještě se může pustit do debaty JAK ty kopyta upravovat. A to bude jízda.
tony-jcb
napsal(a):
Twl mazej se modlit do kostela a hlavně se tam zatluč případně zapomenu na slušnost kněží jsou banda ůchylů a zlodějů placených nedobrovolně z peněz nevěřících občanů tak neotravuj s vírou u koní.
Ne každý kněz je vadný a ne každý ateista je dobrý. Nehažte všechny lidi do jednoho pytle.
V každé skupině lidí jsou lidé dobří a šmejdi. Bohužel ti šmejdi jsou víc vidět a slyšet Proto to vypadá tak jak to vypadá. Pak se podle několika zloduchů posuzuje celá skupina.
Já se pokouším koukat na lidi podle toho, co dělají, co je za nimi vidět, ne podle toho jak se prezentují.
Přiznávám, ne vždy se mi to daří.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Tak v té úpravě kopyt mám jasno hned..Totiž skoro nic nevim.
Nějaký Nick
XXX.XXX.237.229
Přátelé. Tebe jsem Tony nezařadil do žádného davu, to co Sisi tvrdí, že jsem řekl Coudas také není pravda. Jak pro Boha čtete?! Tomu co vyřkla Sisi se budu dále věnovat...
Nikoho nesoudím! O nikom nejsem schopen říci zda mu Bůh odpustil (z mého pohledu třeba teprve odpustí a probudí ho k životu).
Všichni lidé mají v srdci nečisté touhy a jejich mysl je plná nečistých myšlenek. Děti zlého náleží zlému. Děti Boha (ty které si vyvolil ještě před stvořením světa) jsou v určitý okamžik života probuzeni k životu a k činnům které pro ně Bůh připravil k jeho větší slávě i slávě jejich (toto dobrodiní, moudro, i sláva se pravděpodobně většinou bude dat ocenit až v okamžik soudu, kdy vše bude zjeveno).
Do vašeho srdce a mysli, Coudas i ostatní, vidí jen Bůh a Syn, který také soud povede, i proto že je Král králů a byla mu svěřena veškerá moc.
Věřte mi nebo ne, ale ozve-li se svědomí je to dobře. To svědomí vás usvědčuje, že hřešíte, činíte jak nemátu, jak je to Bohu nelibé. Toho se musí ten kráčící po cestě k životu zbavit. Je mu to dáno, je k tomu puzen (nen-li polapen zlým a sveden z cesty). Proto obdržel s novým životem srdce z masa, namísto původního z kamene, které lze obřezat od všeho špatného, od všeho co nese nečistou touhu srdce. Toho je schopen jen Bůh, který může člověka uzdravit. Pokud to dítě Boha nedokáže, jeho veškeré dílo zhoří a bude mu sebráno i to co stále myslí že má (dary od Otce).
Pochopte já vás sice neřknul ze všeho možného, myslel jsem to přesně jak jsem to myslel ba mnohem hůře než si asi připouštíte, přesto pro to mám pochopení (myslíte, že ti brobuzení se do svého probuzení zásadně lišili od zbytku společnosti?) a vím že otevřenost a pravda je jidiná správná cesta. Tak jako nemá smysl lhát sama sobě, nemá smysl lhát Bohu. Proto ta výzva ke zkoumání sebe, která má vést k pochopení toho proč jsem použil slovo zvrhlost, jak jsem uvedl.
Chceš-li se na něco zeptat, nebo ostatní, tak se ptejte. Blbne mi klávesnice (kurzor si odskakuje kam ho napadne), tak i z toho důvodu (než jen díky bláznovské zvěsti) jste nemuseli něco pochopit.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak v té úpravě kopyt mám jasno hned..Totiž skoro nic nevim.
TAk každej chceme mít zdravého chodícího koně, to snad víte tak máte názor
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
I kdybych se Vás chtěla na něco zeptat, tak to nejde. Já tomu co píšete nerozumím, ač se snažím. Nemusela bych číst, přesto čtu. Budu tedy dále zlá se zvrhlýma myšlenkama. Pak se ovšem divím, že mám co mám. Ale děkuji, toto mi pomáhá si toho o to víc vážit.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
tony-jcb
napsal(a):
Jdu do pekla za prví je tam teplo za druhý tam všechny znam a nebude tam nuda
Kdybych si měla vybrat podle čerta a anděla, tak jdu taky s čertem, Dvořák je trochu hezčí než Trojan, ale Trojan je vynikající herec. Tak zůstanu na zemi
Nějaký Nick
XXX.XXX.237.229
Ne nechci tě přesvědčit o ničem. Psal jsem již, že zvěst je určena všem (před koncem světa ji všichni uslyší a ti co ne mají zákony Boha vepsané ve svém srdci - v tom je spravedlnost, která je dána), i proto oslovuji jak tebe tak hovořím i obecně ke všem.
Přoč ti píši? Jak jsem již uvedl, proto jak jsi napsala dnešní příspěvek, proto jak jsi napsal ty příspěvky minulé a já se i tehdy zasek a včera se vyjádřil. Znáš okamžik kdy vnímáš křivdu, nepravdu, krev se v tobě bouří..? Mysli si co chceš, ale tys ty příspěvky tak jak jsi je napsala napsat měla, proč to ví Bůh a já myslím, že i ty.
Víc v tom nehledej ani neměj obavu, že tě pronásleduji, nebo budu pronásledovat. Prostě jen procházím a sám nevím proč zrovna teď je vhodný okamžik (jako by každý okamžik nebyl vhodný pro pravdu, pro zvěst o milosti Boha, pro vzkaz o životě ve světě bez zla a hříchu - čehokoli při čem tě svědomí usvědčuje, neumlčela-li jsi ho).
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Zatím spíš očumuju pod ruce někomu kdo to umí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
A tak se člověk učí
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Já teda jdu do nebe.Chci mezi bílé.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Šifra mistra Leonarda a další se mi taky líbí, Inferno v knižní podobě jsem taky zhltl. Film už nic moc. Otázkou může zůstat, co je pravda. Nikdo nás asi ve středověku nežil. Je to velký otazník i dnes, media nás krmí svými poznatky, a kdo nezažil, neuvěří, že.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Bacha, ať si někdo nevyžádá blokaci pro nežádoucí zařazování do skupin, to už tu bylo
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
tony-jcb
napsal(a):
Rasisto
Jsem odhalen.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Je s fama sranda, ale ja du spať. Dobrou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bacha, ať si někdo nevyžádá blokaci pro nežádoucí zařazování do skupin, to už tu bylo
Čerti maj taky kopyta, né? Taky je musí nějak upravovat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Dobrou noc přeji všem.
Nějaký Nick
XXX.XXX.98.208
A čemu konkrétně nerozumíš? Hodně jsem toho ještě nezmínil (nen to ani v lidských silách, vše také poznáváme a chápeme postupně), ale ne vše je pro tebe teď hned znát důležité.
Ono nerozumět ještě nic neznamená. Otec (Bůh) se postará abys porozuměla (uslyšíš pravdu i kdyby byla vyřčena se záměrem tě obelhat), klidně se na něj obrať. jsi-li jeho přivede tě k Ježíši, kterému patříme (jsme mu dáni, on nás vykoupil ze smrti) a ten se stane tvým pánem má-li to tak být.
Nějaký Nick
XXX.XXX.98.208
"největší zvěrstva se vždy páchaly ve jménu víry a nejlépe organizovaná lež a nabádání k nenávisti pocházela vždy od církve"
Pravda, to je prostě svět patřící zlému.
Byla tu zmíněna i otázka co s tím (zlem) může člověk dělat?
Odpovědí, i odpovědí na tuto otázku je právě jít správnou cestou, k životu. Proto píši o zvrhlosti, proto se snažím změnit vaše myšlení. Ježíš v jednoduchosti definoval dvě pravidla, miluj Boha z celého svého srdce i mysli, z celé síly (já dodávám, obzvláště v tuto dobu: drž se ho, přimkni se k němu) a miluj bližního svého jako sám sebe.
Nějaký Nick
XXX.XXX.234.247
S Bohem.
Nějaký Nick
napsal(a):
"největší zvěrstva se vždy páchaly ve jménu víry a nejlépe organizovaná lež a nabádání k nenávisti pocházela vždy od církve"
Pravda, to je prostě svět patřící zlému.
Byla tu zmíněna i otázka co s tím (zlem) může člověk dělat?
Odpovědí, i odpovědí na tuto otázku je právě jít správnou cestou, k životu. Proto píši o zvrhlosti, proto se snažím změnit vaše myšlení. Ježíš v jednoduchosti definoval dvě pravidla, miluj Boha z celého svého srdce i mysli, z celé síly (já dodávám, obzvláště v tuto dobu: drž se ho, přimkni se k němu) a miluj bližního svého jako sám sebe.
Podívejte, nejsem proti víře, jako takové, každý něčemu věří i když to třeba nenazývá bohem, píšu malé b, myslím tím jakoukoliv bytost, ke které se člověk obrací.
Lidé, kteří tedy věří v Boha, mohou být dobří i špatní.Že věřím, neznamená současně, že jsem dobrý.
A kvůli tomu, že věřím, nepotřebuji chodit do kostela, zrovna tak se mohu modlit na louce, na hoře, na břehu řeky.
Jen malověrní potřebují rituály a prostředníka.
Bohužel si z této činnosti udělala cirkev dobrý obchod.
Něco jako."Já se za Tebe u Boha přimluvím a Ty matce církvi připíšeš tu louku pod lesem!"
Tohle kšeftování je Boha nehodno a určitě nebude preferovat takového faráře před člověkem, který žije celý život spravedlivě, i když se dopouští omylů a chyb.
Vaše promluvy jsou plné Ho a Jeho myšlenek. No já bych si netroufla tlumočit myšlenky Boha. Opravdu nevím, co si myslí a má v plánu.
Někdy to taky vypadá, že se někam na hodně dlouho vzdálil
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Dotaz
napsal(a):
Coudas, vy máte osobního zbožného poltergeista?
To se mám, heč
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Ptáte se čemu konkrétně nerozumím. Nerozumím Vám celkově, tomu, co píšete, co vlastně po mně určitým způsobem chcete. Pro mně to čtení je stále jedno a totéž dokola - Bůh se hněvá, přišel čas, když nebudete následovat, budete zatraceni. Já nevím, v čem jsou moje myšlenky a mé psaní zvrácené. Protože uznávám sílu přírody a snažím se ze všech sil jí následovat? Nikdo nejsme bez chyby, kdo je, ať si následuje toho svého Boha. Ale já nevím, co bych měla udělat jinak, abych se Vám a Vašemu Bohu zavděčila. Ať mne klidně soudí, já si nemyslím, že bych se chovala úplně špatně, já se toho nebojím.
Píšete " Pravda, to je prostě svět patřící zlému. " Vytrženo z kontextu, ale příklad - upalování čarodějnic ve jménu víry. Kdo patřil tomu zlému, ta hezká holka kořenářka, která používala moc přírody, nebo ten v černém, který nad ní při mučení stál s křížem a svěcenou vodou? Co kupříkladu Vánoce? Pro vás věřící největší svátek, narodil se vám spasitel. Nebo je větší svátek velikonoce, kdy byl ukřižován? To nevím, tak dalece nejsem. A co dříve, za pohanství, byly vánoce? Slunovrat, křesťanství jej potřenbovalo zlikvidovat, tak nám narodíme Ježíše. Kde jsou vánoce dneska. Honba za dárky, kdo koupí dražší, stromeček v supermarketu už v říjnu atd atd, lidi ve stresu místo aby byli k sobě aspoň chvíli hodný, tak je to snad ještě horší než přes rok. Já osobně vánoce nesnáším, částečně z tohohle, částečně z jiného důvodu. Stromeček a dárky máme jen kvůli dítěti, protože s tím chodí ze společnosti (školy), my s manželem si ani dárky nedáváme, my si vystačíme sami. A mnohem raději bych slavila ten slunovrat, než potrhlý zvyk, který už lidi ani nevědí, o čem je. Loni jsme byli i na povánoční mši v kostele. Nejsme věřící ani jeden, ale náš kostel se mi moc líbí, udělali jsme si příjemnou procházku, dítě se učí troše trpělivosti. Bylo tam 12 lidí a farář. To o něčem svědčí, ne? Krom toho, že farář neumí mluvit, tak opakoval pro mně v podstatě jednu větu stále dokola. Jako Vy zde, ve svém psaní. Mně to takto zní. Takže pardon.
Fanatismus je špatnej, v jakémkoliv směru, jednání, věcech... Jestli mně o něčem chcete přesvědčit, řekněte, co dělám špatně, jak špatně myslím, a co je konkrétně na mých myšlenkách zvrhlého. Jiná další debata je mimo mé chápání.
PS: Černá plemenitba - čistota rasy. Já to takto napsala? Ne, já napsala, že nařízení utracení by někdy nebylo špatný. Aby si lidi začali trochu uvědomovat, že to není jen sranda, ale dotýká se to nás všech.
Nějaký Nick
XXX.XXX.50.131
Zdravím vás. Ještě jsem se zastavil (to Sbohem mělo být rozloučením se), tak mi dovolte reagovat...
Sisi do kostela jsem nochodil a po té co mi bylo dáno uvěřit a poznat nechodím také (pomineme-li že jsem se snažil naposledy zapůsobit na jednoho kněze, který tam zrovna byl, který lidi svými kázáními vede k záhubě - ti lidé navštěvující kostel vůbec nechápou že jsou někam pozvaní a že je jim milost Boha nabídnuta, falešný pastýř co kolem sebe drží lidi v nichž se probudil zájem o Boha a který jim znemožňuje dojít pravdy a dalšího poznání, většina z nich asi mrtvá protože má řeč je děsila, ale i mezi nimi jsem zahlédl pár těch co mohou být božími dětmi).
Shodneme se tedy snad na tom, že prostředníci jsou zlo. Všechny je třeba přivést, okamžitě, k jedinému pastýři Ježíši aby jim dal dosyta a zadarmo jíst i pít. To je Otcova vůle, neboť všechny dal svému synu aby je spasil a zachránil coby boží lid. I ty co jen uvěří skrze slovo božích dětí, ale i oni sami pravdu mohli uslyšet ve slově jiných, takže je nerozliší nikdo než Bůh pokud to vůbec chce a nevnímá všechny jako jedno - a já myslím že ano (byl o to i Ježíšem prosen) protože on stojí mimo čas a je toho schopen i když pro člověka je to logicky nepochopitelné.
Světské organizace, dávající si přídomek církevní, či se označující za církev, jsou stále jen světskými organizacemi nemající nic společného s Církví svatých - což jsou právě lidé patřící Ježíši, protože je mu Bůh dal a on za ně položil život, aby je vykoupil a před Otcem/Bohem/Stvořitelem očistil a dal jim nový život (oživil znovu jejich ducha).
Takoví lidé mohou být kdekoli, neboť Duch si vane jako vítr a jak si sám usmyslí. Já věřím, že Bůh budí lidi napříč celou společností, ve všech skupinách obyvatel aby v nich mohli působit. Jsou mnohdy uvězněni a spoutáni aby nemohli dále růst, což je překážka různého charakteru a trvání. Právě světské církevní organizace jsou zcela nepochybně do jisté míry vězením pro takové. Těch pár co bohu patří je zde uvězněno davem ve které nemohou působit a sami upadají či znehodnocují dary od Boha, zároveň přitom svou přítomností působí mnohdy jako lákadla pro další co Bohu skutečně patří a s kterými tedy sdílí některé hodnoty, poznání, vnímání.
Toť můj názor.
Nějaký Nick
XXX.XXX.0.242
Jinak tě Sisi musím ještě ale ubezpečit v jedné věci. Existuje Bůh (jediný a nestvořený, stvořitel všeho a všech) a jeho andělé, duchovní bytosti, z nichž část padla (démoni) a vzbouřila se proti Bohu, což jim bylo umožněno (měli podobně jako Člověk svobodnou vůli).
Ty když dnes mluvíš o bozích a čemkoli kromě Stvořitele, tak bys měla vědět, že tohle je smilstvo, svod zlého a démonů. Bůh jasně řekl a je o tom do značné míry celá Bible, že nesnese spolupráci s démony, klanění se jim... že tohle bude to za co trestá. Oni stojí proti Bohu a mají cíl i úkol od Boha vytříbit lidi, umožnit jim Boha zavrhnout a zříci se ho a to i ti co ti příjdou že jen pomáhají a nikdy neškodí - klidně po celé generace - již jen styk s nimi je pro Boha hřích který tě od něj odděluje, tedy tě i zbavuje jeho ochrany a umožňuje na tebe půsbit skrze mocnosti a množit zlo ve tvém srdci.
Příjde finální svod a lidé se pokloní falešnému Bohu, i proto můžeš mít dnes pocit, že něco či někdo ti pomáhá a je dobré. Nicméně je to právě nečistá touha lidského srdce, čemu bylo umožněno dojít daného cíle, stavět se proti Bohu a tím dále odpadat aa pozbývat jeho přízně a ochrany. Je to i mechanismus, který způsobuje, že společnost je stále zvrácenější a nemorální, lapena falešnou humanitou,...
Proto, své svědomí nikdo nikdy neumlčuj!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Takže v podstatě je to tak, že církev zneužila Boha ve svůj prospěch.
S Váma je to jak s těma fitnesákama. Jen je trochu jiné téma.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
sisi58
napsal(a):
Vypadá to tak, že?
Ostatní mohou psát cokoli, ale hněv Nicka se vždycky snese na Coudas
To bude asi tím, že prej mám silnou osobnost já tyhle lidi přitahuju.
Nějaký Nick
XXX.XXX.127.145
Coudas.
Zda uznáváš přírodu (nevím jistě co si pod tím představit) není v první řadě z tvých příspěvků jasné vůbec.
Jednak tam kde to zmiňuješ to jaksi nedává smysl, nemá to žádnou návaznost na vyřčené v předchozím tebou, ani jako rekce/odpověď na mnou řečené. Já chápu, že je to obraná rekce kdy máš pocit že tě stavím proti Bohu, ale měla by sis ty sama uvědomit co děláš a že je to nesmyslné jednání.
Dále pokud bys něco přirozeného (protože právě od Boha) jako "přírodu" uznávala, těžko by ses vyjadřovala jak se vyjadřuješ k černé plemenitbě i k tomu že člověk musí dělat vše podle nějakých zákonů psaných na papíře. Já ti v tomto nevěřím ani co by se za nehet vešlo! A cítím faleš, kterou si sama uvědomuješ!
Ten zbytek toho co píšeš je jen potvrzení toho, že nejsi zdravá. Částečně odvádíš směr myšlenek, což je tvé právo i tvoje věc (co se týká tebe), hledáš zbytečnosti, řešíš nesmysly a hovadiny.
Já jsem včera přišel s informací, že Bůh/Stvořitel existuje a že lidem poslal vzkaz. Ten vzkaz přinesl i jeho syn Ježíš, ten který je i vykupitelem/spasitelem.
Obsahuje informaci, že Bůlh je ochoten se smilovat nad všemi kdo ve jméno jeho jednorozeného syna Ježíše uvěří. V to že pro něj za jeho hřích položil život.
Tento Ježíš (syn Boha, syn Člověka) poté co přijal svůj život zpět (bylo mu dáno svůj život za své dát i ho příjmout zpět) obdržel jako ten hodný slávy i moci veškerou moc na nebi i na zemi. Pozval nás kdo o to stojíme a milost přijmeme (tedy se necháme očistit) do království Božího, které je každý den blíže, a kde nic odporného a zvráceného nebude (na co jsem právě poukazoval - je v mých očích zvrácenost že nevidíš zvrácenost, množí se kolem nás snad geometrickou řadou, sebemenší věc která probudí tvé svědomí, je-li ještě neumlčeno, tě odděluje od tohoto království a věz že nic takového tam neprojde).
Nyní se jako Král králů, již s mocí, vrací převzít vládu na zemí, soudit, své věrné odvést do království Božího.
Coudas, Sisi, až se od toho odprostíte a přestanete mu nahrávat a polemizovat, dá nám všem pokoj. Takhle je to obtěžující nejen pro vás, ale i pro ostatní uživatele.
Děkujeme za pochopení.
Nějaký Nick
XXX.XXX.65.25
K té řeči. Takto to být řečeno mělo. Neprojevili jste skutečný zájem aby cokoli bylo řečeno jinak a mohlo částečně být, i když asi nikdy ne zcela, neboť nemluvím k jednotlivci.
Prostě nejde do někoho něco vtlouci, nebo to sdělit ještě více po lopatě, buď to má přijmout a pochopit nebo ne.
Buďte si však dámy jisté, že to podstatné bylo řečeno srozumitelně všem, ptát se namísto řešit blbosti jste měli možnost. Pokud se tváříte, že nechápete je to vaše věc.
Pamatujte však že vlastní slova člověka, činy, i (a zejména) postoj srdce bude to co bude dotyčného v okamžik soudu usvědčovat. Sám sebe člověk odsoudí.
Kdo potřebuje nějakou další informaci ať se obrátí na Boha a zkusí otevřít Bibli.
S Bohem.
Nějaký Nick
XXX.XXX.155.3
Ještě jen dodám, pokud snad nechápete proč ta milost byla Bohem nabidnuta...
Jak jsem uvedl, Bůh si usmyslel že až příjde čas vše na nebi i zemi sjednotí v Kristu. Nebude se ani Člověkem, kvůli kterému všemu dal vzniknout (a udržuje to), neustále zabývat. Nevěsta Kristova bude připravena.
Žijte blaze a myslete i na své bližní, kteří se světem (který pomáháte směřovat) nejsou spokojení. To je snad přání přijatelné pro všechny, i pro ty co zlo světa nevidí či vidět nechtějí.
Bůh ať je milostiv k národu Čechů a přinutí jej probudit se zpět k životu.
napsal(a):
Coudas, Sisi, až se od toho odprostíte a přestanete mu nahrávat a polemizovat, dá nám všem pokoj. Takhle je to obtěžující nejen pro vás, ale i pro ostatní uživatele.
Děkujeme za pochopení.
Nemusíte číst.
O kopytech bylo řečeno vše. Takže nemusíte nahlížet.
Nikdo tu nikomu nenadává.
Jen si tu píšeme ve třech o víře.
Můžete se přidat.
ztracena,atlantida
XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo jsme ovce. Náš národ je tak blbej až je to opravdu k neuvěení. Dřív je chytli za zadky a vyhodili oknem na dlažbu. A dnes? Tatíček Hus Žižka i Masaryk se musí v hrobě otáčet. Kde je svoboda slova? Kouřit v hospodách se zakázalo protože ač za mích dob to bylo trestuhodné rodinky courají do hospod s dětičkama v kočáru. Všude pod dozorem tak jaká pak svoboda? To jednu dobu se mluvilo že za to že u táboráků zpíváte písně budete cálovat za autorská práva. Knihovny taky platí za aut. práva protože umožnují tisk atd...
To počkejte až budete platit i za to že si prdnete ty volové v parlamentu vém napaří placení za znečištění ovzduší a globální oteplování. Chtěla bych je vidět kdyby měli platy 8 tisíc jak normální člověk. Pro ně zákony neplatěj. A Babiš to je zloděj všech zlodějů. Ta jeho blbá řepka celý život jsem neměla na rostliny alergii a pak BUM začala tu ve velkým řepka a ha já mám alergii na řepku přidružili se i jiné stromy v květu.
Se nedivím že je tam nějaké nařízení na údržbu kopyt. Podívejte Vydra dostal dotace na nějakou kliniku a prasí s tou nemám slov koním kopyta že nemohou pár dní chodit. Vždy mi bylo říkáno že z kopyta krev téct nesmí a hle? Dnes je to normální
Strasser neuznávám a běda jak se mi s touhle metodou někdo přiblíží ke koním. Zašlapu ho dozemě jak hřebík beton nebeton!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
napsal(a):
Děkujeme za pochopení.
Ano, je to diskuze o koních, bylo by asi vhodnější o tomto diskutovat jinde. Ale myslím, že diskutujeme zatím kultivovaně, a pokud je to obtěžující, pak se omlouvám. Nicméně pravdou je, že nahlížet do tématu mohou ti, kteří chtějí diskutovat, ostatní nahlížet nemusí, a nebude je to obtěžovat. Ale to je jen můj názor. "peace".
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Vážený pane, myslím, že téma je vyčerpané. Když se snažím vysvětlit, odbíhám od tématu, vymýšlím si, nebo to, co chci říct není z příspěvků jasné. Vy nerozumíte mi, já nerozumím Vám. Sám to píšete "buď to má přijmout a pochopit nebo ne" a já nepříjmám, neboť neuznávám Vaše hodnoty, Váš směr života a Vaše rozhodnutí. Tak jako Vy neuznáváte to mé. "Ty když dnes mluvíš o bozích a čemkoli kromě Stvořitele, tak bys měla vědět, že tohle je smilstvo, svod zlého a démonů." Tímto jste mně odsoudil, vlastně jste mně odsoudil hned na začátku, kdy jste napsal, že byste se se mnou v reálném vůbec nebavil a že Vám je ze mně zle. Pak neztrácejte se mnou čas a energii, nemá to smysl. Pokud to píšete všeobecně, i když jste se zaměřil na mne, myslím, že ostatní nemají chuť s Vámi na této úrovni diskutovat. Já to Vaše poselství neslyšela, i kdy podle Vás bylo řečeno jasně. Zkuste to někde jinde. Se zabedněncem jako jsem já nemá smysl se zaobírat. Už tak shořím v ohni pekelném.
Mějte se jak nejlépe to jde. Přeji v životě jen to nejlepší, záleží už jen na Vás, jestli o to stojíte.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
ztracena,atlantida
napsal(a):
Jo jsme ovce. Náš národ je tak blbej až je to opravdu k neuvěení. Dřív je chytli za zadky a vyhodili oknem na dlažbu. A dnes? Tatíček Hus Žižka i Masaryk se musí v hrobě otáčet. Kde je svoboda slova? Kouřit v hospodách se zakázalo protože ač za mích dob to bylo trestuhodné rodinky courají do hospod s dětičkama v kočáru. Všude pod dozorem tak jaká pak svoboda? To jednu dobu se mluvilo že za to že u táboráků zpíváte písně budete cálovat za autorská práva. Knihovny taky platí za aut. práva protože umožnují tisk atd...
To počkejte až budete platit i za to že si prdnete ty volové v parlamentu vém napaří placení za znečištění ovzduší a globální oteplování. Chtěla bych je vidět kdyby měli platy 8 tisíc jak normální člověk. Pro ně zákony neplatěj. A Babiš to je zloděj všech zlodějů. Ta jeho blbá řepka celý život jsem neměla na rostliny alergii a pak BUM začala tu ve velkým řepka a ha já mám alergii na řepku přidružili se i jiné stromy v květu.
Se nedivím že je tam nějaké nařízení na údržbu kopyt. Podívejte Vydra dostal dotace na nějakou kliniku a prasí s tou nemám slov koním kopyta že nemohou pár dní chodit. Vždy mi bylo říkáno že z kopyta krev téct nesmí a hle? Dnes je to normální
Strasser neuznávám a běda jak se mi s touhle metodou někdo přiblíží ke koním. Zašlapu ho dozemě jak hřebík beton nebeton!
Slečno, chtěla jsem Vám psát. Ale asi to nemá smysl. Odpovězte mi jen na jednu otázku - když nechcete, aby do Vás lidé rejpali, aby Vás uráželi, a podobně, jak si Vy osobně myslíte, proč tedy neustále zavdáváte příčinu, aby to lidi dělali? Nerozčilujte se, že jsou tady na Vás lidi hnusí, tady to tak vždy bylo, a patně vždy bude. Konstruktivní diskuze bez emocí je velmi složitá, sama jsem s tímto měla velké problémy (stačí si pročíst některé dřívější (to myslím tak 8 let staré) diskuze a možná byste pochopila) a Vy jste zbytečně emotivní a výbušná. Ale nezoufejte, život Vás naučí a ukáže Vám, co a jak. Ale to je dlouhá cesta. Tím nechci říct, že nemůžete přispívat, na to máte právo a nikdo Vám jej nebere. Ale zkuste si po sobě přečíst třeba tento příspěvek. Sloh vynechám, ale zkuste nejdříve zapátrat po informacích, a pak suďte. Nehledě na to, že jste se v jiné diskuzi ptala na špalková kopyta - protože Vám to někdo řekl - pro mně z toho vyplývá, že tomu nerozumíte, jak pak poznáte, jakou metodou pracuje Váš kovář? Samozřejmě, kdyby Vám to neřekl. Poznáte to jen podle toho, jak vám ostrouhá, případně nakove, koně? Pokud ano, pak ano, šlapejte do betonu. K ostatnímu nemám co říci.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Jo snad jen ještě to, že, jak jste mne osočila, že jsem se Vás nezastala a jen plácala jako ostatní, tak nevím (po přečtení příspěvků pana spasitele už o všem ale pochybuji), ale myslím, že zrovna já co se váhy týče jsem byla spíše na Vaší straně. Že mně pak pochválili mně osobně přijde jako div světa, to neznamená, že dále nestojím za svým, a že přestanu "bojovat za práva tlustých". Protože si tak sama připadám. Nebo jak jsem se Vás jinak měla zastat? Upozornila jsem, že Váš kůň na tom není psychicky dobře, což udělalo více lidí, a za tím si stojím, a k tomu mi fotka a to co jste vše napsala opravdu stačí. Snažila jsem se Vám popsat, jak by se to dalo změnit, ale Vy jste odmítla. Víc se Vás zastat opravdu nemohu, to se na mně klidně zlobte.
Nějaký Nick
XXX.XXX.193.77
Helo Coudas, asi takhle.
Ty jsi vychrlila přehršel věcí, které nemají s Bohem nic společného. Nemohu ti říci jaký mám na každou jednu z těch věcí názor a co si myslím... protože by to zabralo celý život.
Ty jsi ty věci vychrlila v obraně i ze spravedlivého hněvu protože tě spousta věcí oprávněně popouzí.
O tom je ale právě ta cesta, následování Krista. Pokud bys chtěla znát odpovědi, řekněme v souladu s učením které přinesl kristus Ježíš, lze rozebrat jednu věc ne vše a i tak nemusíš pochopit co se ti snažím sdělit. I pro mne je to o neustálém poznávání.
Já jsem vnímal tu obranou reakci, protože nejsi jediná kdo takto reaguje, proto jsem psal o odvádění směru myšlenek, nesmyslech a hovadinách.
Je to stejné jako s tím když reaguješ vírou v přírodu. Ty vnitřně víš proč jsi tu změť věcí vytáhla i to, že není v lidských silách rozumně reagovat. Není ani mým úkolem ti říkat svůj názor (občas to dělám, určitým způsobem i teď touhle celou diskusí která začala zvrácenmostí, ale některé cesty se tobě i ostatním prostě nelíbí, alespoň na první pohled), ale ukázat na toho kdo tě povede a umožní ti mít odlišný názor než dnes i na ty tebou uvedené věci.
P.S.
Já teď něco dodělám a přinejmenším večer se sem ještě kouknu a když tak odpovím.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Chtěla jsem Vám napsat, celkově, že Vašeho Boha a poselství neuznávám, že se řídím něčím jiným. Ptát se nemám na co, a vést mně nikdo nemusí.
Já už více opravdu nevím, co bych napsala. A to nikoho nebaví mé slohové práce číst, protože jsou dlouhé. Je to takto pochopitelné?
ztracena,atlantida
XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Slečno, chtěla jsem Vám psát. Ale asi to nemá smysl. Odpovězte mi jen na jednu otázku - když nechcete, aby do Vás lidé rejpali, aby Vás uráželi, a podobně, jak si Vy osobně myslíte, proč tedy neustále zavdáváte příčinu, aby to lidi dělali? Nerozčilujte se, že jsou tady na Vás lidi hnusí, tady to tak vždy bylo, a patně vždy bude. Konstruktivní diskuze bez emocí je velmi složitá, sama jsem s tímto měla velké problémy (stačí si pročíst některé dřívější (to myslím tak 8 let staré) diskuze a možná byste pochopila) a Vy jste zbytečně emotivní a výbušná. Ale nezoufejte, život Vás naučí a ukáže Vám, co a jak. Ale to je dlouhá cesta. Tím nechci říct, že nemůžete přispívat, na to máte právo a nikdo Vám jej nebere. Ale zkuste si po sobě přečíst třeba tento příspěvek. Sloh vynechám, ale zkuste nejdříve zapátrat po informacích, a pak suďte. Nehledě na to, že jste se v jiné diskuzi ptala na špalková kopyta - protože Vám to někdo řekl - pro mně z toho vyplývá, že tomu nerozumíte, jak pak poznáte, jakou metodou pracuje Váš kovář? Samozřejmě, kdyby Vám to neřekl. Poznáte to jen podle toho, jak vám ostrouhá, případně nakove, koně? Pokud ano, pak ano, šlapejte do betonu. K ostatnímu nemám co říci.
Omlouvám se no hold ventiluji když nemohu ven ani běhat. Včerejší pokus byl katastrofa. Hold studený vzduch.
Co se týče mých znalostí kopyt ano je to žalostné mě to neměl kdo naučit a ukázat bohužel. Byla jsem jen a kydání a špinavou práci. bohužel tohle se mi lépe učí praxí. Ale vím že nesměla týct krev. Co se týče mojí kobylky jestli nemá špalky ok ale rozhodně je má hrozně strmé. Kovář v úterý odmítl něco strouhat protože má bohužel vnitřní stranu málo narostlou.
Jaké máte zkušensti třeba s Biotinem? Mohlo by to pomoci aby jí rohovina trošku stvrdla? Má ty přední hodně měkké kovář 2x do hřebu praští a je tam celý jak po másle.
sisi58
napsal(a):
Nemusíte číst.
O kopytech bylo řečeno vše. Takže nemusíte nahlížet.
Nikdo tu nikomu nenadává.
Jen si tu píšeme ve třech o víře.
Můžete se přidat.
Milá paní, jste mimo.
O kopytech nikdy nebude řečeno vše.
Pokud v nějakém vlákně, které sleduji, přibyde příspěvek, tak nahlídnu. Od toho tady diskusní iFauna je. Nopak tu rozhodně není k debatám o náboženství v tomto rozsahu. To, že na diskuse občas zavlekneme nějaké osobní problémy a někdo se k nim vyjádří, je věc jedna a jistě přirozeně souvisí s diskusními fóry, věc druhá je to, když se vlákno zvrhne v něco úplně jiného, než proč bylo zakládané a je absolutně o něčem jiném, než o koních.
Každý ať si má svou (ne)víru, je mi to ukradené. Ale tady s tímhle tématem prostě nemáte co pohledávat a prudit ostatní. To je to, co jsem se snažila asertivně sdělit.
Ale že mě pošlete do háje s argumentem, že sem nemusím nahlížet, no tak to mě vážně dostalo...
ztracena,atlantida
XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Milá paní, jste mimo.
Pokud v nějakém vlákně, které sleduji, přibyde příspěvek, tak nahlídnu. Od toho tady diskusní iFauna je. Nopak tu rozhodně není k debatám o náboženství v tomto rozsahu. To, že na diskuse občas zavlekneme nějaké osobní problémy a někdo se k nim vyjádří, je věc jedna a jistě přirozeně souvisí s diskusními fóry, věc druhá je to, když se vlákno zvrhne v něco úplně jiného, než proč bylo zakládané a je absolutně o něčem jiném, než o koních.
Každý ať si má svou (ne)víru, je mi to ukradené. Ale tady s tímhle tématem prostě nemáte co pohledávat a prudit ostatní. To je to, co jsem se snažila asertivně sdělit.
Ale že mě pošlete do háje s argumentem, že sem nemusím nahlížet, no tak to mě vážně dostalo...
Apak kdo prudí.
Svoboda slova. Říká vám tento pojem něco?
Ačkoliv ty keci s náboženstvím jsem taky nečetla. Kdyby byl bůh už by to tu vytopil ( Opět vis noemova archa )
Zrovna uživatelka sisi58 mi v jiném vlákně poradila dost.
napsal(a):
Milá paní, jste mimo.
Dnes v 16:29 h vám totéž, co já, jen jinými slovy, napsala i coudas.
Člověk vašeho formátu přece nemusí nakukovat do diskuze o kopytech, kde bylo již na dotaz odpovězeno.
Pokud přesto nakouknete do diskuze, kde si povídáme s coudas a nickem o víře, tak tomu nějak nerozumím.
A už vůbec nevím, proč znovu píšete, když vás to nezajímá.
Většinou se to děje tak, že pokud mě už diskuze nezajímá, nehledím tam.
A nikam jsem vás neposlala, naopak pozvala jsem vás si s námi povídat.
Ne o kopytech, to je věčné téma, ale o Bohu, což je vlastně také věčné téma
Ok, beru.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
ztracena,atlantida
napsal(a):
Omlouvám se no hold ventiluji když nemohu ven ani běhat. Včerejší pokus byl katastrofa. Hold studený vzduch.
Co se týče mých znalostí kopyt ano je to žalostné mě to neměl kdo naučit a ukázat bohužel. Byla jsem jen a kydání a špinavou práci. bohužel tohle se mi lépe učí praxí. Ale vím že nesměla týct krev. Co se týče mojí kobylky jestli nemá špalky ok ale rozhodně je má hrozně strmé. Kovář v úterý odmítl něco strouhat protože má bohužel vnitřní stranu málo narostlou.
Jaké máte zkušensti třeba s Biotinem? Mohlo by to pomoci aby jí rohovina trošku stvrdla? Má ty přední hodně měkké kovář 2x do hřebu praští a je tam celý jak po másle.
Tak neběhejte a jen choďte a kochejte se nádhernou zimou.
Svou "špinavou práci" si odbyl každý, a vlasntě ani dnes nejsem na nic jiného, takže na ta léta vzpomínám zvesela. Praxí byste se učila, kdybyste mohla kopyta vlastnoručně upravovat, teoreticky se vzdělávat a koukat pod ruce při každé úpravě můžete kdykoliv. Nejlépe je držet kopyta a ptát se. Ovšem ne každý kovář je ochoten odpovídat, zvláště když je někdo "protivnej". Z mého pohledu pokud Vám kovář řekl toto, co zde uvádíte, vyměnila bych kováře. Ne z důvodu málo narostlé stěny, ale málo narostlé jedné stěny. Ale to je pouze můj pohled na věc. O zbytku by se dalo debatovat, ale těžko takto přes internet. A že jí klepne dvakrát do hřebíku a je tam není o máselných kopytech, ale o umu kováře.
Biotin používám přes 6 let pouze na přikrmovací období - říjen až březen - a osobně jsem spozorovala že po něm dopře roste hříva a osas. Na kopyta dramatický vliv nepozoruji, nicméně nevím, jak by to vypadalo bez něj, že. Kolegyně mi říkala, že jejímu koni biotin zachránil kopyta, ale to ho dávkovala tak, že mu lezl i z uší. TAkže za sebe nevím, na každího má vliv něco jiného, záleží, jak si s tím organismus poradí.
Nějaký Nick
XXX.XXX.55.221
Bůh už nezasáhne (přesto co jsem uvěřil vždy děkuji vidím-li duhu - symbol/znamení smlouvy mezi lidmi a Bohem po potopě světa). Už nechá lidi spravedlivě dojít kam dojdou, odpadnout od něj zcela. Dokonce žijeme v době, kdy je o bohu dovoleno lhát i ho urážet a pomlouvat.
Budou se dít velké věci, falešné i skutečné, zázraky v očích vás všech, půjde o velké rouhání kdy za Boha se prohlásí kdo jím není a vás přinutí pokleknout a přijmout jeho vůli, ani tehdy nezasáhne jen ten čas zkrátí kvůli svým dětem.
Příjde již jen hněv Boha a zkáza těch co kazí zem. A soud, teprve tehdy většina z vás poklekne před skutečným Bohem, i synem Člověka, Ježíšem.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Když vidím duhu, mám chuť jít hledat toho trpajzlíka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
sisi58
napsal(a):
Dnes v 16:29 h vám totéž, co já, jen jinými slovy, napsala i coudas.
Člověk vašeho formátu přece nemusí nakukovat do diskuze o kopytech, kde bylo již na dotaz odpovězeno.
Pokud přesto nakouknete do diskuze, kde si povídáme s coudas a nickem o víře, tak tomu nějak nerozumím.
A už vůbec nevím, proč znovu píšete, když vás to nezajímá.
Většinou se to děje tak, že pokud mě už diskuze nezajímá, nehledím tam.
A nikam jsem vás neposlala, naopak pozvala jsem vás si s námi povídat.
Ne o kopytech, to je věčné téma, ale o Bohu, což je vlastně také věčné téma
Přestože bylo na dozaz zodpovězeno, měla bych podotázku, mohu-li. V tom 2013 se mluvilo o jakémsi prokázání, kdo kdy co dělal - že "lístek" nesmí být starší 6 týdnů. Prosím kde to najdu?
A nerozčilujte se, nedělá to dobrý dojem. A jestli se nerozčilujete, tak se omlouvám, jen mám ten dojem
Chybí mi tu smajlík "peace".
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Ty jo a já se vrátil od koní..Tady je rušnoo.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Moc ne
Nějaký Nick
XXX.XXX.98.208
Namyšlený hlupáku, znovu pravděpodobně uvidíte lidi "létat" a nebude v tom ani zásah Boha, který neudělá výjimku pro přirozený běh věcí v jeho Stvoření, tedy nezmění nic v prospěch toho člověka, ani neumožní démonům narušit daný řád (a jeho autoritu). Pokud brzy nezemřeš, myslím, že i ty uvidíš věci které tě ani ve snu nenapadly.
Uvedený řád platící ve Stvoření je pochopitelně z části záležitostí kterou jsou lidé schopni omezeně vnímat a snaží se ji tedy i popsat, například i tou tvou fyzikou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
To je v pohodě..Měl jsem to dneska poněkud rušnější.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Boží je konečně takhle vypadající zima
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Boží je konečně takhle vypadající zima
Blbý je když má kobča koliku..Ty vado jsem to proklínal dneska to náledí
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Tak to mně mrzí. náledí je skvělý no hlavně když se před autem uprostřed silnice promenádují puberťáci, bo se můžu klouzat ne, na chodníku to nejde...
Kobče ať je brzo dobře.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Děkuju.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Lidi přiznám se ať jsem třeba za debila, ale nevim co dělat..Kobča neni moje a vypadá to že bude potřeba jí odvézt na kliniku...Majitel stáje volal majitelce, že klinika chce zálohu 15 000.Majitelka nemá a tak co dělat? Mám nebo nemám?
Nějaký Nick
XXX.XXX.55.221
Myslím, že důležitější než záloha je to zda majitelka je ochotna uhradit péči ke která může být poskytnuta! Tedy je jí třeba připravit na to o jakou sumu a péči může jít, ujistit se zda pochopila a je ve stavu aby se závazně rozhodla. Vlastní doklady o závazku neřeším, ale vy byste asi měl.
Myslím, že zrovna tak byste měli s majitelkou řešit co udělat v případě že stav se kriticky zhorší a kůň na kliniku nepojede.
Nějaký Nick
XXX.XXX.85.56
Je to myslím lépe řešit hned, v kritickou situaci možná z majitelky nedostanete ani souhlas k převozu ani k uspání. A klidně vše může být jen proto, že na to nemá (a nikdy mít nebude) a není schopná se k dané situaci také okamžitě postavit čelem.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
A bude mít? Majitelka. Taky záleží, jak moc jí záleží. A třeba to kobča rozchodí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
No právě asi nebude..Už mu ani telefon nebere..
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Za sebe bych to nechala osudu, když majitelka nemá zájem. Ze zkušenosti bych do toho nešla. Nebo bych majitelce řekla, že to zaplatím, ale kobyla je moje.
Toto píše Horsana1 i diskuzí na EQ
mimo jiné vetka na klinice
V prvom rade sa žiadna kolika nedoporučuje vodiť, rozchodiť, nemá to žiadny význam, fakt nechápem, načo je to dobré, obstipáciu to nerozpustí, kŕč nepovolí, možno tak uvoľní plyn, ale na to, aby nahromadený plyn koňovi spôsoboval dyskomfort ho je toľko, že sa pri punkcii slepého čreva čaká 20 minút, kým vyfučí preč. Dva prdy sú nič.
A ľudia vodia, vodia, vodia, často celú noc a stav sa zhoršuje a dehydratácia sa zhoršuje a kôň míňa sily a zásoby energie, ktoré by sa mu mohli hodiť. Medzitým sa kôň vyserie a dva krát si prdne a ako aneka, človek ide spať a ráno je to potom už na prd. Ak došlo k nejakej obstipácii, kôň môže smerom od zátky normálne pasážovať trus ešte 48 hodín.
Netrúfnem si cez internety súdiť, čo Réze je, ale niečo také, ako rozchádzať koliku považujem za extrémne nebezpečné a spať by som nešla, napájala by som ju celú noc, hocakými fintami a sledovala.
Moja povaha a práca ma naučili byť extrémne paranoidnou. Extrémne. A vždy sa to vyplatilo.
Samozrejme že si kôň môže ľahnúť a váľať sa- to bolo horšie, keď sa kedysi zavalil nejaký ťažák v štonde, alebo ešte v postroji a tak, si myslím. Pohyb podporuje peristaltiku, ale sám o sebe nerieši nič, pri niektorých obstipáciách nechávame kone chodiť hore a/alebo dole kopcom, to má svoje opodstatnenie kvôli zapojeniu brušného lisu, klusať výrazne zakazujeme, preplnené črevo môže pri otrasoch prasknúť, ale zas na kliniku už prichádzajú zvieratá, ktoré to nerozchodili doma a teda nie sú v bohvieakom dobrom stave.
Ty si môžeš doma odsledovať tú peristaltiku - stačí priložiť ucho. Rozdeľ si jej pravú a ľavú brušnú stenu od slabiny smerom dole na dva kvadranty, horný a dolný a počúvaj, eventuelne napíš, či a čo počuješ, počúvaj dlhšie a všímaj si charakter a trvanie zvuku. Na pravo hore, v hladovej jame by si mala dokonca počuť zvuky ako keď sa splachuje záchod - to sa zažitina dostáva z tenkého čreva do slepého. Pozor, aby si hore neprikladala ucho na rebrá, tak nebudeš počuť nič.
Sliznice vyšetríš tiež sama - odhrnieš horný pysk a pozrieš sa na ďasná rezákov- všímaj si farbu, lepkavosť, nastrieknutie ciev. Potom jemne prstom na to ďasno zatlač, až obelie, prst odtiahni a počítaj sekundy, kým sa nadobudne pôvodnú farbu - tak vyšeríš čas plnenia kapilár- dôležitý údaj.
Môžeš skúsiť urobiť na krku kožnú riasu a sledovať, za aký čas sa znovu vyhladí.
Pozri na oči, či ich nemá akoby viac zapadnuté v hlave.
Môžeš odmerať teplotu.
Pulz odmeriaš asi v polke žuchvy, z vnútornej strany, tam hmatkaj, až kým neucítiš pulzujúcu tepnu, ona niekedy pod prstami uteká, mrcha, chce to čas. Počítaj aspoň 30 sekúnd, potom vynásob dvomi, nestláčaj veľmi, aby si nerušila pulzovú vlnu. Tá tepna tam niekde je, ver mi :D
Sleduj farbu a množstvo moča, ak je taká, že rada močí do čistej podstielky, tak jej prihoď.
A sleduj ju tak celkovo, poznáš ju, vieš, čo je zle. Ak by sa hocako točila, vrtela, nastavovala, stavala ako na močenie, vysúvala predné nohy pred telo, alebo vykladala nohy do žľabu, je to veľmi varovný signál.
Nedovoľ kobyle žrať slamu, neviem, čím podstielaš. Seno ak žerie, tak jej daj močené a posoľ ho.
Núkaj jej hocakú tekutinu, ktorú bude schopná vypiť, daj jej novú kocku soli, aby sa nalízala, alebo jej sprav slaný mash a potom napájaj. A sleduj reakciu po napojení.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Tak zkusíme počkat..Ve čtyři ráno ho vystřídám a když to nebude lepší, tak už to bude nejdražší kůň ve střední evropě z kterého nenam ani ocas..
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Toto píše Horsana1 i diskuzí na EQ
mimo jiné vetka na klinice
V prvom rade sa žiadna kolika nedoporučuje vodiť, rozchodiť, nemá to žiadny význam, fakt nechápem, načo je to dobré, obstipáciu to nerozpustí, kŕč nepovolí, možno tak uvoľní plyn, ale na to, aby nahromadený plyn koňovi spôsoboval dyskomfort ho je toľko, že sa pri punkcii slepého čreva čaká 20 minút, kým vyfučí preč. Dva prdy sú nič.
A ľudia vodia, vodia, vodia, často celú noc a stav sa zhoršuje a dehydratácia sa zhoršuje a kôň míňa sily a zásoby energie, ktoré by sa mu mohli hodiť. Medzitým sa kôň vyserie a dva krát si prdne a ako aneka, človek ide spať a ráno je to potom už na prd. Ak došlo k nejakej obstipácii, kôň môže smerom od zátky normálne pasážovať trus ešte 48 hodín.
Netrúfnem si cez internety súdiť, čo Réze je, ale niečo také, ako rozchádzať koliku považujem za extrémne nebezpečné a spať by som nešla, napájala by som ju celú noc, hocakými fintami a sledovala.
Moja povaha a práca ma naučili byť extrémne paranoidnou. Extrémne. A vždy sa to vyplatilo.
Samozrejme že si kôň môže ľahnúť a váľať sa- to bolo horšie, keď sa kedysi zavalil nejaký ťažák v štonde, alebo ešte v postroji a tak, si myslím. Pohyb podporuje peristaltiku, ale sám o sebe nerieši nič, pri niektorých obstipáciách nechávame kone chodiť hore a/alebo dole kopcom, to má svoje opodstatnenie kvôli zapojeniu brušného lisu, klusať výrazne zakazujeme, preplnené črevo môže pri otrasoch prasknúť, ale zas na kliniku už prichádzajú zvieratá, ktoré to nerozchodili doma a teda nie sú v bohvieakom dobrom stave.
Ty si môžeš doma odsledovať tú peristaltiku - stačí priložiť ucho. Rozdeľ si jej pravú a ľavú brušnú stenu od slabiny smerom dole na dva kvadranty, horný a dolný a počúvaj, eventuelne napíš, či a čo počuješ, počúvaj dlhšie a všímaj si charakter a trvanie zvuku. Na pravo hore, v hladovej jame by si mala dokonca počuť zvuky ako keď sa splachuje záchod - to sa zažitina dostáva z tenkého čreva do slepého. Pozor, aby si hore neprikladala ucho na rebrá, tak nebudeš počuť nič.
Sliznice vyšetríš tiež sama - odhrnieš horný pysk a pozrieš sa na ďasná rezákov- všímaj si farbu, lepkavosť, nastrieknutie ciev. Potom jemne prstom na to ďasno zatlač, až obelie, prst odtiahni a počítaj sekundy, kým sa nadobudne pôvodnú farbu - tak vyšeríš čas plnenia kapilár- dôležitý údaj.
Môžeš skúsiť urobiť na krku kožnú riasu a sledovať, za aký čas sa znovu vyhladí.
Pozri na oči, či ich nemá akoby viac zapadnuté v hlave.
Môžeš odmerať teplotu.
Pulz odmeriaš asi v polke žuchvy, z vnútornej strany, tam hmatkaj, až kým neucítiš pulzujúcu tepnu, ona niekedy pod prstami uteká, mrcha, chce to čas. Počítaj aspoň 30 sekúnd, potom vynásob dvomi, nestláčaj veľmi, aby si nerušila pulzovú vlnu. Tá tepna tam niekde je, ver mi :D
Sleduj farbu a množstvo moča, ak je taká, že rada močí do čistej podstielky, tak jej prihoď.
A sleduj ju tak celkovo, poznáš ju, vieš, čo je zle. Ak by sa hocako točila, vrtela, nastavovala, stavala ako na močenie, vysúvala predné nohy pred telo, alebo vykladala nohy do žľabu, je to veľmi varovný signál.
Nedovoľ kobyle žrať slamu, neviem, čím podstielaš. Seno ak žerie, tak jej daj močené a posoľ ho.
Núkaj jej hocakú tekutinu, ktorú bude schopná vypiť, daj jej novú kocku soli, aby sa nalízala, alebo jej sprav slaný mash a potom napájaj. A sleduj reakciu po napojení.
Děkuju Sisi.Jedu tam zpět stejně bych neusnul ani náhodou.
ztracena,atlantida
XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak neběhejte a jen choďte a kochejte se nádhernou zimou.
Svou "špinavou práci" si odbyl každý, a vlasntě ani dnes nejsem na nic jiného, takže na ta léta vzpomínám zvesela. Praxí byste se učila, kdybyste mohla kopyta vlastnoručně upravovat, teoreticky se vzdělávat a koukat pod ruce při každé úpravě můžete kdykoliv. Nejlépe je držet kopyta a ptát se. Ovšem ne každý kovář je ochoten odpovídat, zvláště když je někdo "protivnej". Z mého pohledu pokud Vám kovář řekl toto, co zde uvádíte, vyměnila bych kováře. Ne z důvodu málo narostlé stěny, ale málo narostlé jedné stěny. Ale to je pouze můj pohled na věc. O zbytku by se dalo debatovat, ale těžko takto přes internet. A že jí klepne dvakrát do hřebíku a je tam není o máselných kopytech, ale o umu kováře.
Biotin používám přes 6 let pouze na přikrmovací období - říjen až březen - a osobně jsem spozorovala že po něm dopře roste hříva a osas. Na kopyta dramatický vliv nepozoruji, nicméně nevím, jak by to vypadalo bez něj, že. Kolegyně mi říkala, že jejímu koni biotin zachránil kopyta, ale to ho dávkovala tak, že mu lezl i z uší. TAkže za sebe nevím, na každího má vliv něco jiného, záleží, jak si s tím organismus poradí.
No obylo si to hodně lidí a přesto jsou stáje kterým bohatým holčičkám koně nasedla jí a hybaj jde se jezdit ( Prostě jak motorka. Bohužel v jedné takové stáji jsem byla a užila jsem si dost, ale tak aspon práci ve stáji znám a nebojím se ji pak jsem bla u paní kde to taky nebylo růžoví ale zase jsem se naučila soběstačnosti a tak jdu a vím co dělat a nemusím se ptát co mám dělat
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
sisi58
napsal(a):
Já hrnec se zlatem, bodl by.
Ten naštěstí nepotřebuju, ale pampaslíka jsem ještě neviděla
Asi řešej, ono to pak trvá dlouho... stejně je nejlepší volat veterináře, ten by měl vědět. Na internetu člověk nic nevyřeší. Je to hrozný, znám to, já mám taky pořád něco.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
ztracena,atlantida
napsal(a):
No obylo si to hodně lidí a přesto jsou stáje kterým bohatým holčičkám koně nasedla jí a hybaj jde se jezdit ( Prostě jak motorka. Bohužel v jedné takové stáji jsem byla a užila jsem si dost, ale tak aspon práci ve stáji znám a nebojím se ji pak jsem bla u paní kde to taky nebylo růžoví ale zase jsem se naučila soběstačnosti a tak jdu a vím co dělat a nemusím se ptát co mám dělat
Dělají si to lidi sami, ale nemá cenu to komentovat. Já taky skáču kolem koní denně a jezdím jednou za měsíc. Mně holt více baví s nima blbnout úplně jinak.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak zkusíme počkat..Ve čtyři ráno ho vystřídám a když to nebude lepší, tak už to bude nejdražší kůň ve střední evropě z kterého nenam ani ocas..
To tak bývá, člověk chce pomoct hlavně tomu zvířeti, a na ostatní se většinou neohlíží. Proto jsem přestala dělat ustájení a bavit se s lidmi. Chci primárně pomoct, ale nakonec jsem nejhorší, a místo blbýho děkuju se mě o pomoc nikdo neprosil. Držím palce, a koně kupte
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Tak to dopadlo vypadá dobře. Nejhorší den a noc v životě je za námi.Teď jdu konečně spát.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Skvělé! Přeji příjemný odpočinek.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Jinak děkuji, POPRVÉ za celou dobu, co ifaunu občas sleduji, mi založené téma přineslo požadovanou odpověď. Super, jdu to oslavit
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.226.145
O kopytech vim dál kulový, ale to sonduju u kováře.