Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2017 16:02
Roussali

XXX.XXX.72.26

Nějaký čas mě už trápí jeden zlozvyk. Snažila jsem se ho odstranit ale marně. Jezdím 10-ti letého, menšího chlaďase ve westernu. Na ježdění je zlatý ale jakmile máme jít do kruhovky, vždycky ji přeskočí a uteče mi. Nemá smysl ho nějak zastavit. Ze zkušeností s ním mám, že je opravdu nebezpečné se mu stavět do cesty nebo ho zkoušet jakkoliv zastavit..(jde přes mrtvoly)
Nepoužívám bič ani žádné takové pomůcky. Už nevím jak mu mám vysvětli, že mu tam neublížím.Snažila jsem ho tam zabavit hrami ale i tak uteče hned na začátku. Prosím poradíte mi?.. Vyvazovat ho nechci a ani dávat do huby ostré udidlo :) a potřebuji aby taky pracoval na kruhu (lonži) bez jezdce :).

Neregistrovaný uživatel

4.1.2017 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

A není pro něj třeba kruhovka malá a Vy jak se hodně snažíte, tak přílišný tlak?

4.1.2017 16:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Chlaďásci jsou na tahání. Už to, že vás nosí je vítězství.
Bývají to koníci chytří a to mě vede k myšlence, že na práci v kruhovce nevidí nic pozitivního pro sebe. Jsou takoví koně. Už tu pár majitelů o tom psalo.
I já mám kobylu, která pohyb koldokola nesnáší. A to tak, že moc.
Nelámejte to přes koleno, učte ho jinde. Zdraví máte jen jedno.

4.1.2017 17:50
Íháček

XXX.XXX.244.5

K cemu konkretne potrebujete aby chladas chodil v kruhovce? Me teda nenapada nic co by se nedalo zvladnout bez ni. Nez riskovat ze se mi kun zmrzaci az bude preskakovat kruhovku tak se na to radsi vyprdnu a vezmu ho na prochazku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2017 18:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak dlouho ho mate - vznikl ten problem s Vami, nebo uz s nekym jinym?
Pisete, ze potrebujete, aby chodil na lonzi - a na te Vam taky nefunguje a utika? Nikdy jsem nemela k dispozici kruhovku - je to taky "nutnost dnesni doby". Vzdy jsem s konem pracovala na lonzi. Oba zpusoby maji jiste sva omezeni i pozitiva. Vyhoda lonze je ta, ze diky chozeni s konem muzete udelat daleko vetsi kruh, nez vetsinou jsou kruhovky.

To utikani z kruhovky, pokud se budeme bavit o koni, ktery v ni NEMA zadny panicky zazitek, muze mit vic duvodu. Napadaji me napr.:
- mensi prostor, nez kun zvladne (technicky)
- stresujici prostredi
- neduvera ve Vas
- a samozrejme jiz zmineny odpor k praci v kruhu
A kombinace vicero z techto faktoru..

Podle toho by se pak rozdilne pracovalo na odstranovani problemu..

Nikdoooo

4.1.2017 18:09
Nikdoooo

XXX.XXX.169.37

Co mate za kruhovku kdyz ji preskoci chladas?

4.1.2017 18:11
koně

XXX.XXX.205.252

Roussali napsal(a):
Nějaký čas mě už trápí jeden zlozvyk. Snažila jsem se ho odstranit ale marně. Jezdím 10-ti letého, menšího chlaďase ve westernu. Na ježdění je zlatý ale jakmile máme jít do kruhovky, vždycky ji přeskočí a uteče mi. Nemá smysl ho nějak zastavit. Ze zkušeností s ním mám, že je opravdu nebezpečné se mu stavět do cesty nebo ho zkoušet jakkoliv zastavit..(jde přes mrtvoly)
Nepoužívám bič ani žádné takové pomůcky. Už nevím jak mu mám vysvětli, že mu tam neublížím.Snažila jsem ho tam zabavit hrami ale i tak uteče hned na začátku. Prosím poradíte mi?.. Vyvazovat ho nechci a ani dávat do huby ostré udidlo :) a potřebuji aby taky pracoval na kruhu (lonži) bez jezdce :).

Souhlas s příspěvky výše, nebaví ho to
Buďte ráda, že váš chlaďas chodí ochotně ven pod sedlo a nenuťte ho do kruhovky.
Jestli chcete zkoušet něco ze země, dejte mu obřišník a vezměte dvě lonže a učte se ho vodit zezadu, Jako na opratích.Časem za něj můžete i něco zapřáhnout.To by určitě bral spíš, než nějaké, pro něj bezcílné, pobíhání dokola.
Nebo tedy do kruhovky pořádné.To znamená vysoké, vyšší než kůň a pokud možno neprůhledné.Samozřejmě s dostatečně velkým průměrem kruhu.Z takové vám určitě nevyskočí.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2017 18:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Opravdu se nestyďte říct někomu zkušenému o pomoc..To musí prostě někdo vidět a z netu to nevyčtete..Koně to buď nebaví a nebo taky jenom plní Vaše přání a když ho od sebe odženete, tak poslechne beze zbytku.. Jinak teda by asi neměl chodit přes mrtvoly, né?

4.1.2017 19:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Opravdu se nestyďte říct někomu zkušenému o pomoc..To musí prostě někdo vidět a z netu to nevyčtete..Koně to buď nebaví a nebo taky jenom plní Vaše přání a když ho od sebe odženete, tak poslechne beze zbytku.. Jinak teda by asi neměl chodit přes mrtvoly, né?

ZATÍM nechodí přes mrtvoly. Co není teď, může být příště
To ne, že bych někomu přála, chraň Bůh!

Přidejte reakci

Přidat smajlík