Může kůň seno které bylo od září pod plachtou do teď?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sanyy

3.1.2017 21:14
Sanyy

XXX.XXX.110.1

Může kůň seno které bylo od září pod plachtou do teď.?

3.1.2017 22:26
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

To poznáte podle vůně.

Sanyy

4.1.2017 06:16
Sanyy

XXX.XXX.110.1

jahodapavel napsal(a):
To poznáte podle vůně.

Dobře ale když je třeba vlhké a od sněhu?

4.1.2017 06:30
makki

XXX.XXX.107.171

Někdo takhle skladuje seno až do jara. Když tak horní vrstvu sundejte a zbytek by měl být dobrý.

ztracena,atlantida

4.1.2017 08:00
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Nesmí být plesnivé. Vlhké případně odendejte zbytek bude dobrý. Kdyby bylo plesnivé poznáte po vůni. Budou v něm cucky s plesnivími místy.

Ale seno by mělo být ok případně vybrat plesnivé moké místa a vyprášit. Ale vůně řekne nejvíce.

4.1.2017 08:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

ztracena,atlantida napsal(a):
Nesmí být plesnivé. Vlhké případně odendejte zbytek bude dobrý. Kdyby bylo plesnivé poznáte po vůni. Budou v něm cucky s plesnivími místy.

Ale seno by mělo být ok případně vybrat plesnivé moké místa a vyprášit. Ale vůně řekne nejvíce.

Pokud už jsou v balíku kusy plesnivého sena, NEKRMIT !
Je to jako u jahod, jak je chycený kousek, je hnusná celá jahoda.
Jak jsou plesnivé kousky, je chycený celý balík. A nenamlouvejte si, že ne.Plíseň nemusí být ještě vidět, ale už v balíku je. Krmit plesnivým senem můžete, ovšem musíte přidávat vyvazovače mykotoxinů. Trochu to pomáhá. Ale určitě budete mít koníka, který celou dobu žraní tohoto balíku vesele inhaluje spóry plísní. Nejlepší způsob, jak si vypěstovat dušného koně.
Něco jiného je, mokrý balík od napadaného sněhu, případně právě promoklý, tam odbalíte vrstvu a je ok.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2017 08:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Plesnivým senem bych nekrmila, pokud máte jinou možnost, zvolte lepší seno. Jestli je jen s mokrými fleky, případně "shnilá" vrchní slupka(vidím v tom rozdíl mezi plesnivým a shnilým) nevadí. Jádro balíku by mělo být v pořádku. Že bylo pod plachtou taky nevadí, běžně se seno pod plachtou ve stohu skladuje, trpí jen spodní balíky.

ztracena,atlantida

4.1.2017 08:50
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Pokud už jsou v balíku kusy plesnivého sena, NEKRMIT !
Je to jako u jahod, jak je chycený kousek, je hnusná celá jahoda.
Jak jsou plesnivé kousky, je chycený celý balík. A nenamlouvejte si, že ne.Plíseň nemusí být ještě vidět, ale už v balíku je. Krmit plesnivým senem můžete, ovšem musíte přidávat vyvazovače mykotoxinů. Trochu to pomáhá. Ale určitě budete mít koníka, který celou dobu žraní tohoto balíku vesele inhaluje spóry plísní. Nejlepší způsob, jak si vypěstovat dušného koně.
Něco jiného je, mokrý balík od napadaného sněhu, případně právě promoklý, tam odbalíte vrstvu a je ok.

U nás ve stáji se s tím krmilo s tím jsem ale sama nesouhlasila králíkům jsem taky tohle seno nedávala kor pokud se z něj i bíle prášilo.

4.1.2017 09:07
makki

XXX.XXX.107.171

Zadavatelka nepíše, že je seno plesnivé. Jen to, že bylo od září pod plachtou.

Sanyy

4.1.2017 12:49
Sanyy

XXX.XXX.110.1

A když je to zmrzlé?

4.1.2017 13:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

U nás ve stáji se s tím krmilo s tím jsem ale sama nesouhlasila králíkům jsem taky tohle seno nedávala kor pokud se z něj i bíle prášilo.

Pokud se z balíku bíle práší, je tento vhodný pouze k pěstování žampionů.
Celou dobu, co kůň z takového balíku žere, inhaluje spóry plísní a zanáší si plíce. Nejlepší způsob, jak ze zdravého koně udělat koně dušného.
Ušetříte na krmení a veterináři pak platíte za léčení kašlajícího, sípajícího, soplícího a dusícího se koně tisíce s tím, že koně pouze uvedete do stavu, kdy vegetuje, na normální ježdění už to nikdy není.
Věřte mi, mám to bohužel vyzkoušené.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2017 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Jak máte velké ty balíky (balík)? Pokud kulatý, zmrzlý bude jen po obvodu, vevnitř ne, pak nevadí, že je omrzlý. Pokud je zmrzlý i vevnitř, bude patrně promočený, tedy nekvalitní.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2017 13:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Pak bych změnila ustájení.

ztracena,atlantida

4.1.2017 16:42
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Bohužel vím naštěstí to bylo jen týden než jsem kobylu odvedla. Bohužel večer přivezli covatelce seno a druhý den zjistili jak na tom je dost balíků se vyhodilo a co šlo s tím krmili. Já byla naštvaná a taky jsem za to vynadala protože vím že s kobylou nějaké problémy kdysi byli.

ztracena,atlantida

4.1.2017 16:42
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pak bych změnila ustájení.

Stalo se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík