Jak naučit fríského koně jezdit?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.12.2016 17:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ráda bych věděla jak dobře se na něm jezdí, a jak udělat aby si zvyknul na sedlo a na jezdce

20.12.2016 18:11
kapička

XXX.XXX.77.39

Najdi si v okolí lidi, kteří se zabývají obsedáním koní, zjisti si na ně reference, a pak z nich výběr jednoho, kterému koně svěříš na výcvik.
Mimochodem frís je kůň jako každý jiný, zachází se s ním stejně. Jezdí se na nich jak na kterým, já mám zkušenost s jedním a na pohodlnějším koni, jsem nevěděla, ale je to asi spíš výjimka.

Kaci123

20.12.2016 18:48
Kaci123

XXX.XXX.166.11

Naučit fríského, ale i jakéhokoli jiného koně jezdit, není potřeba, oni to umí. Učit se musí člověk-jezdecsmajlík

20.12.2016 18:51
Íháček

XXX.XXX.176.30

Chces se naucit obsedat kone na internetove diskuzi? Jak myslis ze tohle muze dopadnout? Ja bych rekla ze hodne blbe. Najdi nekoho kdo to umi a uc se od neho.

20.12.2016 18:55
Íháček

XXX.XXX.176.30

Kaci123 napsal(a):
Naučit fríského, ale i jakéhokoli jiného koně jezdit, není potřeba, oni to umí. Učit se musí člověk-jezdecsmajlík

Opravdu? Ja bych rekla ze se uci i kun. Nebo myslite ze se narodi a vi co znamenaji jednotlive pobidky nebo jak ma spravne pouzivat sve telo? Ale na to aby se vse spravne naucil potrebuje nekoho kdo mu to umi spravne vysvetlit.

Kaci123

20.12.2016 21:48
Kaci123

XXX.XXX.166.11

Samozřejmě, ale učit koně by měl člověk, co umí. Což zřejmě nebude případ tazatelky, tam bych doporučila dobrého trenéra, zkušeného koně-profesora a jezdit a jezdit. A za pár let bude sama vědět, jak přijezdit koně, bez ohledu na plemeno.

20.12.2016 22:16
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Íháček napsal(a):
Opravdu? Ja bych rekla ze se uci i kun. Nebo myslite ze se narodi a vi co znamenaji jednotlive pobidky nebo jak ma spravne pouzivat sve telo? Ale na to aby se vse spravne naucil potrebuje nekoho kdo mu to umi spravne vysvetlit.

Má pravdu Kaci. Kůň umí piafu, kůň umí kontracval, kůň umí cval na místě, umí přeskoky, stačí se jen dívat na kreace ve výběhu. Jen pravidelnou prací kůň získává sílu, tak se mu ty cviky dělají lehčeji, to je celé. Jezdec se učí jak to z koně dostat, kůň se učí jen chápat jezdce, ne dělat cviky jako takové.

21.12.2016 05:19
Íháček

XXX.XXX.176.30

polárka.15 napsal(a):
Má pravdu Kaci. Kůň umí piafu, kůň umí kontracval, kůň umí cval na místě, umí přeskoky, stačí se jen dívat na kreace ve výběhu. Jen pravidelnou prací kůň získává sílu, tak se mu ty cviky dělají lehčeji, to je celé. Jezdec se učí jak to z koně dostat, kůň se učí jen chápat jezdce, ne dělat cviky jako takové.

Ted si protirecite. V posledni vete pisete ze kun se uci chapat jezdce. Tak uci se nebo ne? Ja bych rekla ze ano. Presne tak jsem to myslela i ja ze se uci co po nem jezdec v danou chvili chce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík