Setkali jste se s tím?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2016 12:28
stacen

XXX.XXX.95.181

Ahoj, vím, že to už nepůjde spravit, ale chtěla jsem se zeptat, jestli jste někdo někdy setkali. Mám klisnu A1/1 16 let. Po dostihové kariéře.. Vždy byla na lidi hodně dominantní, jak pod sedlem, tak ze země. Hodně prý lidi shazovala a někdy se i proti nim rozbíhala.. Při koupi jsme jen věděli, že si sem tam vyhodí (pod sedlem byla moc hodná). Tak jsme si jí koupili. Kobyla má někdy takové, záchvaty" a když vidí třeba je člověka v dálce, zastaví se a napne krk, začne jí bít srdce a třepat se, pak se točit dokola kvůli nervům a začne frkat a hrabat po mě kopyty... V této chvíli ji nejde nijak uklidnit, musím jí vždy nějak odtamtud odvést, jinak je nebezpečná... Jakmile jí odvedu, uklidní se. Nevím ale proč to dělá. Pracuji s ní často ze země, chodíme na různé procházky na vodítku a jezdíme asi 2x týdně. I Na cizí koně je na vyjížďkách zlá, piští a ohání se po nich.. I přesto, jak se chová, mám s ní i spoustu hezkých zážitků a určitě bych jí neprodala. A tak jsem se chtěla zeptat, zažili jste tohle někdy? Já osobně jsem tohle nikdy u žádného koně neviděla.. Děkuji za rady.

ANNIE.54

11.12.2016 10:50
ANNIE.54

XXX.XXX.42.151

Očividně si s lidmi asi užila nepěkné chvíle, jinak si její averzi neumím představit. Já být Vámi pracuji s ní pouze přes pozitivku - kupte si knihy od Fr.Šusty, nebo koukněte na web blíž ke koním. Přes pozitivku se dá naučit "uklidnění koně na povel" - koník uvolněný s hlavou dole, odžvýkne si.
Nemáte co ztratit, můžete jen získat a sama mám zkušenost, že se mnou koně nikdy nepracovali radši, než když jsem do tréninků začala vkládat i pozitivní posilování. Všichni 3 za mnou chodívali ve výběhu naproti a těšili se, co zase vymyslím.

11.12.2016 12:32
koně

XXX.XXX.205.252

stacen napsal(a):
Ahoj, vím, že to už nepůjde spravit, ale chtěla jsem se zeptat, jestli jste někdo někdy setkali. Mám klisnu A1/1 16 let. Po dostihové kariéře.. Vždy byla na lidi hodně dominantní, jak pod sedlem, tak ze země. Hodně prý lidi shazovala a někdy se i proti nim rozbíhala.. Při koupi jsme jen věděli, že si sem tam vyhodí (pod sedlem byla moc hodná). Tak jsme si jí koupili. Kobyla má někdy takové, záchvaty" a když vidí třeba je člověka v dálce, zastaví se a napne krk, začne jí bít srdce a třepat se, pak se točit dokola kvůli nervům a začne frkat a hrabat po mě kopyty... V této chvíli ji nejde nijak uklidnit, musím jí vždy nějak odtamtud odvést, jinak je nebezpečná... Jakmile jí odvedu, uklidní se. Nevím ale proč to dělá. Pracuji s ní často ze země, chodíme na různé procházky na vodítku a jezdíme asi 2x týdně. I Na cizí koně je na vyjížďkách zlá, piští a ohání se po nich.. I přesto, jak se chová, mám s ní i spoustu hezkých zážitků a určitě bych jí neprodala. A tak jsem se chtěla zeptat, zažili jste tohle někdy? Já osobně jsem tohle nikdy u žádného koně neviděla.. Děkuji za rady.

Při koupi jste věděli, že vyhazuje, jako kope po lidech?Chápu to dobře.
Plnokrevníci jsou koně velmi citliví.Pravděpodobně si ji někdo ošklivě podal.Oni nebývají agresivní, právě naopak.Ale pokud jí někdo vychovával násilím, byla zahnaná do kouta a agresivitu to v ní vyprovokovalo.
Podle vašeho popisu bych řekla, že se bojí.A vy pro ni nejste jistota, takže by nejraději prchla.Zase je dobrá, že vás natvrdo nehrábne a neuteče rovnou.
Jak ji máte dlouho?Máte zkušenosti s koňmi?
Jak kobylu držíte, je ve stádě, nebo samotná doma?
Máte li ji samotnou, nebo byla někde sama, to by vysvětlovalo, že nemá dobrý pocit mezi koňmi.
Zkuste upřesnit.

11.12.2016 15:06
stacen

XXX.XXX.95.181

Doma má ještě poníka a kozeny. Toto chování měla nejspíš už od malička, bylo s ní nejspíš špatně zacházeno. Máme jí 2 roky a u koní jsem 7 let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík