Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nanny

4.12.2016 17:59
Nanny

XXX.XXX.199.180

Máte někdo zkušenosti s krmením koní prosem? Dostala jsem od kamarádky bílé proso, měla ho pro ptáky a zbylo jí, tak mi ho dala. Hledala jsem na netu, a dočetla jsem se, že se může dávat i koním, mělo by mít příznivé účinky na kopyta a srst. Tak přemýšlím, že ho budu přidávat tomu svému, je už starší, a kopyta nemá úplně nejlepší, tak by to třeba mohlo prospět, co myslíte? Uvítám rady i zkušenosti.

4.12.2016 18:37
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Nejlépe umlýt a nepřehánět s množstvím,50-150gramů na den, kůň od koně, nejprve bych dala tu menší dávku, aby kůň to vůbec baštil.Já vím, že se zkrmovalo žluté proso.

Nanny

4.12.2016 19:06
Nanny

XXX.XXX.199.180

Díky, přesně, myslela jsem, že zkusím pro začátek tak kolem 50 g, četla jsem, že je dobré to pomlít, už melu lněné semínko, tak bych to smíchala.

4.12.2016 19:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nanny napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s krmením koní prosem? Dostala jsem od kamarádky bílé proso, měla ho pro ptáky a zbylo jí, tak mi ho dala. Hledala jsem na netu, a dočetla jsem se, že se může dávat i koním, mělo by mít příznivé účinky na kopyta a srst. Tak přemýšlím, že ho budu přidávat tomu svému, je už starší, a kopyta nemá úplně nejlepší, tak by to třeba mohlo prospět, co myslíte? Uvítám rady i zkušenosti.

A co tak dát koní oves a proso smíchat se slunečnicí a dát ptáčkům do krmítka?
Ptáci budou za vodou a kůň ani nepozná, že žádné proso nemá

Nanny

4.12.2016 19:27
Nanny

XXX.XXX.199.180

Děkuju za radu, ale oves mu dávat nebudu.

4.12.2016 19:42
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Nanny napsal(a):
Děkuju za radu, ale oves mu dávat nebudu.

To byla rada dát raději proso ptáčkům, než zbytečně cpát do koně...

4.12.2016 20:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

polárka.15 napsal(a):
To byla rada dát raději proso ptáčkům, než zbytečně cpát do koně...

Ano, přesně tak

5.12.2016 12:09
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Pokud vím, tak proso je adekvátní ovsu, tak nevidím problém, proč nezkrmit proso, určitě se dotyčná neptá kvůli kilu prosa, ale kvůli např.pytli, což přes zimu stejně ptáci ani omylem nesežerou.Dříve se taky krmilo prosem.

Logarik

5.12.2016 13:12
Logarik

XXX.XXX.2.216

Gitule vrtule ty uz prosimte nikomu nerad a radsi udelej dobry skutek vypni pc a zacni pect na vanoce

Nanny

5.12.2016 13:23
Nanny

XXX.XXX.199.180

Souhlasím s Gitulí, nějak nechápu negativní postoj Sisi a Polárky, to, že Vy s tím nekrmíte, neznamená snad automaticky, že je to špatné, ne? Chtěla jsem zkušenosti, takže bych brala, když mi někdo napíše: Mám s tím špatnou zkušenost, protože... Ale Vaše rady mi k ničemu nejsou. Myslím si, že proso je obilovina srovnatelná s ovšem, oves mu dávat nechci, tak proč bych nemohla zkusit proso. Ale vidím, že tady se žádných užitečných rad nedočkám.

5.12.2016 13:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

gitule vrtule napsal(a):
Pokud vím, tak proso je adekvátní ovsu, tak nevidím problém, proč nezkrmit proso, určitě se dotyčná neptá kvůli kilu prosa, ale kvůli např.pytli, což přes zimu stejně ptáci ani omylem nesežerou.Dříve se taky krmilo prosem.

Ale sežerou a rádi a na jaře a v létě bude v okolí méně hmyzu, protože více ptáků.

5.12.2016 13:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nanny napsal(a):
Souhlasím s Gitulí, nějak nechápu negativní postoj Sisi a Polárky, to, že Vy s tím nekrmíte, neznamená snad automaticky, že je to špatné, ne? Chtěla jsem zkušenosti, takže bych brala, když mi někdo napíše: Mám s tím špatnou zkušenost, protože... Ale Vaše rady mi k ničemu nejsou. Myslím si, že proso je obilovina srovnatelná s ovšem, oves mu dávat nechci, tak proč bych nemohla zkusit proso. Ale vidím, že tady se žádných užitečných rad nedočkám.

Tak si zavolejte nějaké krmivářce, co a jak. Já vám svůj názor na proso řekla, vám se nelíbí. Nu tak se zeptejte odborníka

5.12.2016 19:13
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Logarik napsal(a):
Gitule vrtule ty uz prosimte nikomu nerad a radsi udelej dobry skutek vypni pc a zacni pect na vanoce

No z tebe chytrost čiší podle příspěvku ale asi tu někdo sežral všechnu moudrost světa, mistr světa amoleta co
nejdřív si o prosu něco přečti, pak někoho kritizuj.

5.12.2016 21:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rozdělení krmiv:
kgv.zf.jcu.cz/upload/Studium/ZF-kgv-ZVHZ/prezentace/prednaska_6_text.pdf
suchá objemná krmiva (seno, krmná sláma), která mají obsah sušiny vyšší než 85,9. %, vyšší (30 – 35... Objemná statková krmiva se skládají z podskupin krmiv:.

PROSO je obilninou s poměrně vyšší energetickou hodnotou a nižším obsahem
dusíkatých látek (v průměru 10,5 %). Obsah vlákniny je vyšší než u pšenice. Ve světě se
používá běžně ke krmení prasat, u nás se používá velmi málo.

http://kgv.zf.jcu.cz/upload/Studium/ZF-kgv-ZVHZ/prezentace/prednaska_6_text.pdf

TOLIK K PROSU

7.12.2016 09:01
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Ve zkrmování prosa (mleté, max.100g, bílé, žluté i červené) - resp. jeho přidáním do krmné dávky - nevidím nejmenší problém. Je to hodnotná obilnina, srovnatelná s nahým ovsem. Vzhledem k vysokému obsahu fosforu a nízkému obsahu vápníku bych ho zkombinovala s další surovinou (vojtěška, cukrovarské řízky).

Přidejte reakci

Přidat smajlík