Ennye
XXX.XXX.173.247
Dobrý večer, dne 20.10.2016 se mi zranil koník ve výběhu, sedřel si o kovový krmelec na seno nohu. Volal se veterinář, dostal tetanovku,5 dní injekčně antibiotika a něco na otok. Rána se postupně lepšila, ale stále natýkala. Veterinář se volal znova, naordinoval pravidelně procházky na ruce a 2 dny do krmení flunixin. Aktuálně na noc dostává zateplovací bandáž (teplo na to pomáhá) a přes den je ve výběhu. Nyní je to 6 týdnu a noha stále natéká a v klusu mírně kulhá. Pořád tam zůstávají drobné strupy. Myslíte, že to stále může být od strupů? Setkal jste se s tím někdo? Noha někdy natekla ve spěnce, někdy až nad kloubem na šlaše, otok cestuje. Na fotce noha 2 dny po úraze.
Tady vám nikdo neporadí od pc.Pokud je to takto dlouho, asi by nebylo k zahození končetinu zrentgenovat, aby tam nebyly někde úlomky, které způsobují opakující se natékání.Navíc se divím, že vet.už dávno toto neudělal, je to úraz ze října a je prosinec, více, jak šest týdnů.Nebo zavolat dalšího veta, říci mu co a jak a aby se na to podíval.Víc lidí více ví.Od strupů nevím, ty už by tam po tolika týdnech být neměly určitě, nebo aspoň ne v takové míře.Dostatek vitamínu AaC dokáže rychleji zbavit tělo strupů a nebo měsíčková mast a nebo framikoin, ale to je antibiotikum a nepřijde mi vhodné cpát další sajrat do koně zbytečně.No a hlavně, dala bych koni klid od ježdění.
Ennye
XXX.XXX.173.247
Strup tam pořád jeden má, mažu měsíčkovou mastí. Právě od toho úrazu ani pod sedlem nebyl, jen občas chodíme na procházky na ruce, ale žádné zlepšení nevidím, prostě mi to přijde furt stejné. Já už si i říkám jestli by lehká - kroková práce nepomohla, zda to není tím, že je jen ve výběhu a nic nedělá. Nevím, fakt každý říká něco jiného. Konzulovala jsem to s klinikou v Heřmanově Městci a bylo mi řečeno že sono případně jiné vyšetření až po zmizení strupu, i když ony už to jsou možná jen jizvy, nemění se to vůbec.