Jak uschovat trus - koprologie

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

wvw

3.12.2016 08:52
wvw

XXX.XXX.106.7

V pondělí předáváme bobky na koprologii, ale dostat je z koní musím už o víkendu (časové důvody, koně na pastvině). Jak je máme uschovat? Dostala jsem instrukce, že v lednici, ale to není moc možné, a venku mrzne. Nevíte, zdali ten vzorek mráz nějak znehodnotí?

4.12.2016 11:18
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Normálně do skleničky jeden koblížek z bobku, nebo jeho část minimálně velikosti lískového oříšku, dny se odebírají vzorky, zavíčkovat, dát do sáčku a do lednice.Nevidím na tom nic špatného, nebo někde v chladu, na chodbě, v maštali apod.Pokud dostanete instrukce, že vzorky uchovat v lednici, nechápu dotaz na to, zda vzorek nepoškodí mráz-poškodí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2016 17:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pro vás neaktuální, ale pro další:
pokud odešlete vzorek velikosti lískového oříšku z jendoho bobku, bude kopro málo vypovídající, nejspíš negativní.

Odeberte ze středu několika čerstvých hromad vzorek velikosti jednoho bobku-v nějaké nádobě to dobře promíchejte a "rozmixujte" a z této hmoty pak odeberte odesílaný vzorek, cca 10dkg. V lendičce uchováte v mikrotenovém sáčku a plastovém boxu, nebo v té zavařovačce.

wvw

4.12.2016 21:40
wvw

XXX.XXX.106.7

Vysvětlím vám svůj dotaz - koně jsou na pastevku se skromným zázemím, v létě lednička umí chladit, ale v zimě neumí hřát :D žádná zadýchaná maštal tam není. A lednička v domě kvůli rodinným příslušníkům neprošla.
Nakonec jsou v chodbě domu, kde je odhadem tak 10-15 stupňů, tak uvidíme, jestli to bude zítra schváleno jako použitelný vzorek. Nabrala jsem toho raději více, odhadem asi půl kila drobečků z různých míst, tak to by mělo být ok.

Jsem ráda, že se mi podařilo získat vzorek od každého koně z jedné hromádky, od jednoho ze dvou hromádek. Oni nejsou moc s*ací typy ;-).

hanulinka

5.12.2016 10:13
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Kdyz nejsou moc s*aci typy...jak sama pisete, tak asi trosku malo krmite, ne?
dostatecne krmenej kun taky bobkuje normalne.

asi tomu nerozumim...

wvw

5.12.2016 10:26
wvw

XXX.XXX.106.7

3 koně mají 2 kulaté balíky a většinu času i teď preferují trávu na pastvině,1 je obezní,2 pěkní, nedostatkem určitě netrpí smajlík Jeden dostává drobný příkrm, dalším dvěma k tomuto stavu stačí jen objem pastva/seno.

Ale měla jsem dříve koně, který byl nervák a v důsledku toho za jednu vyjížďku udělal třeba i 5 hromad. Tady za hodinu ježdění většinou nevypadne vůbec nic.

Logarik

5.12.2016 13:16
Logarik

XXX.XXX.2.216

Proste vyndej veci z lednici a prestan delat drahoty a vzorek tam dej

Jake nwjde proste nechces...cito.

Přidejte reakci

Přidat smajlík