Jaká deka je nejpohodlnější střihem?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

marta111

30.11.2016 10:15
marta111

XXX.XXX.48.22

Jaký typ deky je podle vás nejpohodlnější pro koně?

Vybírám novou deku pro mohutného širokého koně, kterému se většinou deky posouvají dozadu, a má je jakoby "zařízlé" vepředu přes prsa.

Přemýšlím, jestli by pomohl typ deky s vysokým krkem (ne s krkem přidaným zvlášť, ale ale v jednom celku) - něco takového http://www.hkm-berlin.de/media/image/thumbnail/4652-florence_720x600.jpg

Nebo je to naopak, že se ten krční díl shrne a bude to ještě nepohodlnější?

Máte s tím nějaké zkušenosti?

Případně doporučíte jiný střih co nejpohodlnější? Děkuju.

30.11.2016 10:29
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Jaký typ deky je podle mě nejpohodlnější?Žádná.Pokud deka ujíždí, kupujete špatnou velikost.Pořádně změřit od vrcholu lopatky ke kořeni ocasu, podle toho kupovat velikost deky.

marta111

30.11.2016 10:39
marta111

XXX.XXX.48.22

Děkuji gitule, i já zastávám názor že nejlepší deka je žádná deka, bohužel ale občas okolnosti pro deku mluví (kůň starý, nemocný, rekonvalscent...).
Jsem si jistá že velikost mám změřenou dobře.

30.11.2016 11:02
liva

XXX.XXX.225.52

Každý výrobce má jiný střih dek a dokonce se střihem mohou lišit i různé typy dek jedné značky.
Doporučuji vzít metr a pečlivě změřit u koně zádovou délku a boční délku - střed prsou až konec koně a deku v obchodě přeměřit.
U HKM, viz fotky, má krk tendenci se hrnout dolů, dobře drží až u dek s velkým zateplením.
Pro široké koně má dobré střihy Horsewear, ale cena odpovídá kvalitě. Také dražší typy Bucas jdou na široké koně...

Kopytko 134

30.11.2016 11:02
Kopytko 134

XXX.XXX.2.216

Ja mam presne tuto deku co je v odkaze a velka spokojenost, pokud mate spravnou velikost tak skvele sedi a kone neomezuje

Pak mam jeste deku s uplnym krcnim dilem, take vcelku a take velka spokojenost..

Mam to na plnasich v pastevnim ustajku a super.

30.11.2016 14:29
vattunka

XXX.XXX.129.153

Také máme deky, taky tuto HKM, ano je pravda, že se to trošku shrne, ale koni to neva a furt to dělá tu střechu a nezařezává se nikam, pak mám tuhle od Kentauru a ta je mnohem lepší a tam to drží tvar a i matroš bych řekla je kvalitnější..myslím, že pokud dobře změříte bude problém vyřešen s tím prodloužením na krk.

Svatava

30.11.2016 17:52
Svatava

XXX.XXX.70.17

Bucas vyšší řady mají dobré střihy, které sedí i na mohutné koně - kolem krku mají nabírání, takže se nikam nehrnou, mají dobře řešené zapínání vpředu a dost místa pro plece. Deky se zvýšeným krkem jsou vhodné spíše naopak pro koně užší, u dek jako je ta na fotce se navíc krční díl i shrnuje.

pjshfabzyjka

30.11.2016 18:13
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152

Já mám na kobču deku s vyšším krkem, jak zmiňujete nahoře a nemáme jediný problém, netáhne, neshrnuje se, můžu doporučit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík