Papka
XXX.XXX.165.142
Dobrý den, chci se zeptat,. Zjistila.jsem dnes ze mému koni vydřela srst podsedlova decka, jakoby na konci decky na hřbetu. Nevíte nějakou radu ? Mohu ji zkusit zastrcit do páteřního kanálu do sedla. Ale i tak prosím někoho kdo ma zkušenost ;).
Uživatel s deaktivovaným účtem
Máte krátkou dečku, že končí tam, kde dosedá konec podsedlových polštářů na hřbet - tím se to odírá. Nejsnadnější pomoc je koupit delší dečku, nebo dbát při sedlání na to, aby prostě bylo ještě kus dečky za sedlem
Papka
XXX.XXX.165.142
Ta decka právě je akorát, ani dlouhá ani krátká. Ono spis koník ma krátkou stavbu těla. Asi bude lepší koupit tu větší nebo menší. Mám krátkého plnase a decka je full.
Dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mě se to dělo z problému, jaký jsem psala.
Taky může jít o nepadnoucí sedlo, které se na hřbetě pohybuje víc, než by mělo a tím se vydírá právě tato část.
Nebo jednou nesprávně nasedláno s obrácenými chlupy na hřbetě v místě dosedu sedla.
...
těch možností je xy
Papka
XXX.XXX.165.142
Jasně, chápu, prozkoumam to, nejspíš to bude tou dečkou, co jsem tak pemyslela. Děkuji.
Cintronek
XXX.XXX.228.162
Vydírání chlupů na konci sedla bývá způsobeno nevhodným sedlem...Sedlo je nestabilní a "lítá" ze strany na stranu.. Hodně štěstí při vybírání dečky, která to spraví.