mikela
XXX.XXX.215.167
Dobrý den, plánuji pořídit mini poníky ale nevím jaké složení, proto chci znát názor ostatních. Buď dva hřebečky, nebo kobylu a hřebečka a nebo jestli dvě kobyly?...
mikela
XXX.XXX.215.167
Kobyla x hřebec = hříbě. to je mi jasný jde mi o to když budou spolu jestli jí nebude celý rok otravovat hříbátka nám nevadí.
mikela
napsal(a):
Kobyla x hřebec = hříbě. to je mi jasný jde mi o to když budou spolu jestli jí nebude celý rok otravovat hříbátka nám nevadí.
Děvče nešťastné, vy ani nevíte, jak má kobyla říji?
Pokud je dáte spolu, hřebec několikrát zkusí, jestli by si neskočil. Tedy zezačátku. Rychle přijde na to, že ho kobyla mimo říji zkope a nechá toho. Pak bude až do říje klid, následně si hřebec skočí a bude klid 11 měsíců. Než kobylka porodí.
A pak nanovo.Tentokrát už bez toho zkopání, protože hřebec už bude vědět, kdy ano a kdy ne.
Hříbě nebude každý rok, kobylky mívají i přestávky, kdy nezabřeznou.
Nejsilnější říje a nejpravděpodobnější zabřeznutí je na jaře.Což je v pořádku, protože se hříbě narodí na jaře a do zimy musí zesílit a naučit se baštit nejen od kobylky.
Nechcete si nechat chov na později?
Koní je všude hafo a nikdo je nechce.
mikela
XXX.XXX.215.167
Kdy má kobyla říji vím.. ale koně jsme měli ve stádě bez hřebce. a když tak se připouštělo jinde. Hřebce jsme s kobylama ve výběhu nikdy neměly.
jaja777
XXX.XXX.12.112
Já bych volila dva valachy