PG
XXX.XXX.211.62
Ahoj koňařky a koňáci. Stala jsem se majitelem kobylky A 1/1 a přemýšlím o připuštění. Chtěla bych ale koně do parkurů, takže bych chtěla kobylu nechat zapsat do PK ČT.
Zajímalo by mne, jak příšné je hodnocení (pozvala bych hodnotitele raději k nám). Kobyla je totiž nepojízdná z důvodu úrazu a taky zanedbání péče o kopyta předchozím majitelem. Jedná se ale záležitosti získané, nejsou to vrozené vady, které by se dědily. Je šance, že mi kobylu zapíšou, i když bude zrovna kulhat? Přijde mi to jako hloupost aby kulhajícího koně zapsali. Ale třeba ta šance je. Máte někdo zkušenost?
Děkuji.
Jana
XXX.XXX.48.22
Zapíšou ti jí, ale pravděpodobně za nížší bodové ohodnocení než kdyby nekulhala.
Zkus zavolat inspektorovi chovu pro Tvou oblast.
PG
XXX.XXX.211.62
Děkuji za reakci. Určitě inspektorovi zavolám. Jen jsem nechtěla být vyloženě za blbce kdybych ho přivedla ke kulhající kobyle a poslal mě s tím někam :). Kdyby byl jeho názor ovšem takový že kobylu připustit není dobré tak nepřipustím. Ještě máme do jara dost času, doufam že se v rekonvalescenci posuneme k lepšímu. Kdyby to pomohlo dala bych jí botičky, ale to by asi taky nepůsobilo moc dobře. Možná spíš nalepovací podkovy.