Poník celý den na pastvě

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2016 16:22
stacey54

XXX.XXX.95.181

Zdravím, vím že už to tady bylo hodněkrát, ale každý to má trochu jinak :). Mám poníka shety 100 khv a je s mojí kobylkou na pastvě. Pastva je velká asi 3600 m2 a není nijak bohatá. Poník byl u předchozí majitelky zvyklý na trávu. Myslíte, že by mohl být s mojí kobylkou přes den na pastvě (na 8 hodin)? Máte taky někdo poníky na pastvě přes den? Náhubek jsem mu chvíli dávala, ale vůbec se mu to nelíbí a pokouší si ho sundat a i ho to svědí. Nebo by bylo dobré pastvu rozdělit na 2 části? Není ale moc bohatá, je tam vzadu vysoká tráva, kde se pase jen kobylka, ale poník se s kozou pase na té chudé. Moc děkuji za vaše odpovědi.

19.11.2016 16:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Poník nejspíš bude muset začít snášet náhubek. Pokud nebude normální zima se sněhem a mrazem.
Správně to má být tak, že koně přes zimu pohubnou a přes pastevní sezonu naberou na zimu.Bohužel už to tak několik zim nebylo.Koně nehubnou a na jaře vesele přibírají ještě víc.
Tzv.rustikální plemena nejsou stavěná na bohatou krmi.
Mají metabolismus, kdybych to chtěla k něčemu přirovnat, ženské po přechodu. Ta se koukne na svíčkovou a přibere kilo.
Píšu to humorně, ale zkuste mi věřit, že pastva 24/7 není nic dobrého pro poníka bez náhubku.Pokud ho nemá, může být na trávě jen krátkou dobu.
Chudá pastva je to, co roste na příkopě, kterou nikdo neseče.Chudá pastva není anglický trávník, ani náhodou.Právě v trávě, neustále se obnovující a krátké, ale čerstvé, je nejvíc živin.
Stará, vysoká, seschlá tráva, mezi kterou sem tam vykoukne něco málo zeleného, je to pravé ořechové, pro poníky, huculy, fjordy, frísáky a jim podobné.

Náhubek kupte o číslo větší a popruhový, nikoli celý z plastu. Tento URČITĚ NE:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/67796611/Nahubek-pro-kone.php

tento ANO:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/67654534/Pastevni-nahubek-Easy-Breathe-velikost-COB-ruzovy.php
samozřejmě ne růžový, pokud máte kluka
Ale barevné se lépe hledají, než černé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík