Věrrrrra
XXX.XXX.88.17
Chtěla by jsem se zeptat jakou dávku dávat 20ti měsíčnimu hříběti. ječmen, řepné řízky a pivovarské kvasnice. kolik čeho?
Věrrrrra
XXX.XXX.88.17
Oves jí určitě dávat nebudu.. pro hříbě podle mě nevhodé..
seno má nonstop. plemeno klusák a zatím po ní nic nechci. takže chodíme na procházky a jinak žádná práce.
Věrrrrra
napsal(a):
seno má nonstop. plemeno klusák a zatím po ní nic nechci. takže chodíme na procházky a jinak žádná práce.
Tak to sa ale veľmi mýliš, pretože ovos je z jadrových krmív pre kone najdiétnejší a najlepšie stráviteľný existujú samozrejme aj iné možnosti, ale tiež sme dakedy v žriebarni kŕmili mladým koňom non stop seno, prípadne pastvu keď bola a 2x denne trocha ovsa. Bolo to aj kvôli tomu, aby si žriebätá privikali na režim kŕmenia a na jadro (zažila som kone ktoré ako mladé jadro vôbec nedostávali a potom mali problém ho žrať a boli moc vyberavé).
Ak si ale nie si istá čo máš mladému dať ideálne kúp hotové granule pre žriebätá a kŕm tie. Doporučujem ale nižšie dávky ako uvádza výrobca, určite nekŕmiť zbytočne na kilá.
Věrrrrra
napsal(a):
Oves je pro hribe daleko lepsi nez jecmen. Ja bych treba hribeti jecmen nedala. Chce to si nejdriv o tom neco zjistit a ne slepe verit blabolum ze oves udela z kone zabijaka.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Věrrrrra
napsal(a):
Pokiaľ má pastvu a seno, solný liz, nepotrebuje nič. Občas by som dala hrsť ovsa, aby ho poznala, prípadne nejakú minerálku. Granule pre žriebätá by som nekŕmila, obvykle majú úplne šialené zloženie a obrovské dávkovanie.