Existuje nějaká střední škola chovu koní a jezdectví?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

groskopka

12.11.2016 14:19
groskopka

XXX.XXX.243.121

Dobrý den,
hledám nějakou střední školu ale nikde nemají školu pro mě. Vím, že bych mohla jít na agropodnikání a škola chovu koní a jezdectví je v Kladrubech ale bohužel bydlím daleko a rodiče by museli jezdit dvě hodiny tam a zpátky. Ale byla by lepší škola třeba v Karlovarským nebo v Plzeňským kraji. Znáte prosím nějakou odsud?

Děkuji Katka Groskopfová

12.11.2016 17:35
lenacia

XXX.XXX.205.245

groskopka napsal(a):
Dobrý den,
hledám nějakou střední školu ale nikde nemají školu pro mě. Vím, že bych mohla jít na agropodnikání a škola chovu koní a jezdectví je v Kladrubech ale bohužel bydlím daleko a rodiče by museli jezdit dvě hodiny tam a zpátky. Ale byla by lepší škola třeba v Karlovarským nebo v Plzeňským kraji. Znáte prosím nějakou odsud?

Děkuji Katka Groskopfová

Jestli opravdu chcete školu k ničemu, a ještě za tí ročně zaplatit 30 000, tak jděte na Jezdeckou Akademii p. Nágra v Mariánských Lázních...
Jestli chcete něco alespoň o malý fous rozumnějšího, jděte na stgřední zemědělskou školu v K. Varech...
Jestli chcete něco co vám pomůže nejvíce, tak jděte studovat něco rozumějšího a peníze investujte do jezdeckých kurzů.

12.11.2016 18:48
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Proč jezdit dvě hodiny tam a zpátky? Vykašli se na to, jdi na rozumnou školu.

Dajakaja

15.11.2016 23:24
Dajakaja

XXX.XXX.18.232

Já myslím, že nejlepší je se jet podívat na nějaký veletrh škol, které teď probíhají, kde získáš víc informací. Jinak doporučuju mrknout se na weby, které tě budou informovat o tom, jaké jsou možnosti škol. Třeba tady: http://www.seznamskol.eu/typ/zemedelska-skola/

A myslím, že určitě můžeš zkusit bydlení na intru :).

16.11.2016 08:06
Dep

XXX.XXX.37.60

Hele, mám vystudovanou střední školu - Chov koní a jezdectví na České zemědělské akademii v Humpolci. Jako škola to není špatná. O koních Tě tam naučí. Myslím si, že už tam můj obor znovu neotevřeli, ale je tam rozhodně agropodnikání se zaměřením na chov koní. Ale to by ses musela mrknout na stránky, abych nekecala. Ruku do ohně za to nedám :). To agropodnikání je prima předmět, podle mě teda. Protože se normálně učíš zemědělku, ale jako bonus jsou ty kobyly.
Ale do dneška lituji, že jsem nešla na potravinářskou. Rozhodovala jsem se mezi těmito dvěma školami. Jako vyloženě jít na konskou školu je fakt k ničemu. A je jedno jestli máš maturu nebo výuční list. Věř tomu. Živit koňma se vážně nevyplatí. Práce je to nevděčná. To by ses musela dostat, podle mě do zahraničí, kde je to dobře ohodnocený. U nás to tak moc nefunguje. A když už to dobře finančně ohodnotí, tak vím, že se tam ty lidi stejně střídají. Nedávají to. Další věc, představuješ si třeba, že by jsi dělala třeba někomu B-reitera. To by jsi podle mě musela mít fakt štěstí. A na to už tu školu nepotřebuješ, pokud jsi šikovný jezdec.
Rozjet na sebe nějaký projekt s kobylama. No taky to moc růžově nevidím. Musela by sis najít ještě bohatého manžela, aby tě zasponzoroval .
Rada staršího absolventa: Chápu, že koně Tě vážně baví a chceš se jim věnovat na plno. ALE jdi třeba na ekonomku nebo gympl, udělej si vejšku, koním se můžeš věnovat při studiích. Sice méně, ale můžeš. Pak si odsedíš svojí pracovní dobu pěkně v teplíčku v kanclíčku a ke koním se budeš chodit krásně odreagovat. Budeš mít na ně dost peněz. Věř mi, že je to vážně nejlepší řešení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík