Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2016 11:29
montyr

XXX.XXX.107.254

Dobrý den, chci se zeptat co vše musím udělat pro to abych mohla provádět Hipoterapii. Dočetla jsem se, že potřebuji minimální rok praxi fizio.? je to tak. Musím mít fizio. kurzy nebo minimálně zdravotnické kurzy? Chceme si s kamarádkou postavit stáje a já bych tam chtěla aplikovat hipoterapii. Prosím poraďte mi někdo, co vše musím udělat pro to abych to mohla kvalifikovaně provádět hipoterapii. Děkuji.

10.11.2016 11:37
montyr

XXX.XXX.107.254

Mám za sebou střední školu zemedelskou a s koňmi jsem v denním kontaktu už od dětství a troufám si říct, že umím dost pro pareli s koněm a postupně jeho uklidnění. Mám ale jen jezdeckou licencí a je mi jasné že to nestačí. Ale co a jak mám udělat pro to abych mohla dělat hipoterapii?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2016 19:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebolo by najjednoduchšie kontaktovať niekoho, kto sa priamo tou terapiou zaoberá? Hipoterapia nie je nejaká sranda, že vymyslím si a budem ju robiť, je potrebný lekársky dozor, treba mať kvalifikáciu... anonymné fórum nebude najvhodnejším zdrojom informácií. Ale hej, kontakty za vás niekto pohľadá, to je fakt.
Skúste pátrať tu.
http://hiporehabilitace-cr.com/standardy-kvality-pro-hipoterapii/
"Kvalifikační požadavky
Terapeut – požadováno vzdělání fyzioterapeut nebo ergoterapeut podle zákona
č.96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu činností, souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Je absolventem specializačního kurzu „Příprava pro speciální činnost rehabilitačních pracovníků v metodice hiporehabilitace“ nebo „Hiporehabilitace“ pod Národním centrem ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických pracovníků nebo kurzu „Hipoterapie“ pod ČHS.".

Přidejte reakci

Přidat smajlík