Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2016 13:11
ferydaniel

XXX.XXX.225.193

Prosím o radu, máme kojící klisnu, která má pod sebou 4 měsíční hříbátko. Kobylka vypadá dobře, je tlustá, ale vystupuje jí páteř a kostrč, opadávají jí svaly. Máte někdo zkušenosti čím jí krmit navíc? Dáváme jí oves, granule pro kojící klisny, sóju, kukuřici.

8.11.2016 15:57
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Popravde si neviem predstaviť, že tučnej kobyle vystupuje kostrč a chrbtica
Takýto kôň zvyčajne potrebuje nabrať, nepíšete koľko čoho dostáva to je dosť podstatné a aj vek kobyly - snáď ale nemá 30. Ak aj napriek vysokým dávkam chudne niečo je zle, treba skontrolovať v prvom rade zuby, odčerviť, možno pečeňové (jaterné) testy. Predpokladám, že kojaca kobyla má mimo toho seno non stop a dostatok pohybu. Kojenie je vysoká záťaž a nároky na výživu tomu treba prispôsobiť čím chcem povedať nebáť sa poriadne nakŕmiť. Mojej som musela dávku jadra pri kojení až strojnásobiť.

10.11.2016 07:39
dsj

XXX.XXX.116.98

Nevím v jakém režimu máte kobču ustájenou, ale tenhle popis by mi seděl na koně v pastevní kondici tj. koně, který minimálně pracuje a je krmen objemovým krmením (pastva+seno/senáž/sláma) a minimem jádra. Takoví koně mají velké (senné) břicho a nejsou nasvalení. Já mám letos také kojící klisnu s dorostencem, prvničku a po roce na pastvě (s příkrmem jádra+minerálky) a úlevy z práce vypadá podobně. Ale podle vašeho popisu jen odhaduji, důvodů proč kobča spadla může být spousta (odčervení, zuby, zdravotní problémy).

Přidejte reakci

Přidat smajlík