Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

chovatelka78520

6.11.2016 21:40
chovatelka78520

XXX.XXX.165.142

Dobr den, mám dotaz na oves a musli dohormady. Koník je po dostihové kariéře, ted bude jako rekreační koník. V býválé stáji krmili řep. řízkama, sladovým květěm, otrubami a ovsem, My naši druhou kobylku krmíme granulami ale chceme přejít na oves. Můžem přidávat trošku musli při větší zátěži ? děkuji.

Kondorus

7.11.2016 08:10
Kondorus

XXX.XXX.2.216

Proc rekreacniho kone krmit ovsem?

Mame byvale dostihaky a krmime naopak bez ovsa jen musli.

7.11.2016 09:43
mgtka

XXX.XXX.92.43

Záleží na složení, když vyberete krmení podle zátěže tak je v té hotové směsi i oves a vše co je potřeba. A to jak v granulích tak i musli.

7.11.2016 09:47
kallisto

XXX.XXX.157.94

Kondorus napsal(a):
Proc rekreacniho kone krmit ovsem?

Mame byvale dostihaky a krmime naopak bez ovsa jen musli.

A proč by jako nemohl rekreační kůň dostat oves? Co je to zas za nesmysl... Máme bývalých dostiháků plnou maštal a všichni na ovsu fungují velmi dobře.

Kondorus

7.11.2016 20:14
Kondorus

XXX.XXX.2.216

Rekreacni kun oves opravdu nepotrebuje...

Nikdo netvrdi, ze ho nemuze dostavat ale je to opravdu zbytecne

Prostudujte si jadrna krmiva..jejich slozeni a jejich vliv

Dobry clanek najdete na equichanelu.

7.11.2016 20:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud máte plnokrevného koně ustájeného mezi plnokrevníky, pak je oves ok.
Pokud budete jezdit s rekre koníky, bude s ovsem živější asi budete více brzdit.
Granulemi či mysli nic nezkazíte a koník bude mít vše potřebné. I bez ovsa navíc.

7.11.2016 21:41
lenacia

XXX.XXX.211.180

Ráda bycdh se přichomítla.
Zvažuju pomalu přechod na nové mussli. Zatím mám spillers coolmix, ale chtěla bych conditioning mix,
ale byla sjem překvapená, že Coolmix "bez horké energie" obsahuje oves a ječmen, zatímco conditioning mix oves vůbec ve složení nemá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.11.2016 21:54

Kondorus: Vy jste asi krmivář, co? Stejně jako Kallisto netuším, proč by neměl rekreační kůň dostávat oves, resp. z čeho vycházíte, že ho nepotřebuje.
Psali na Equichannelu taky to, jak se definuje "rekreační kůň" a jaká krmná dávka je pro něj vhodná?

Pro mě je rekreační kůň kůň takový, který nemá udělanou závodní licenci a nezúčastňuje se aktivně jakýchkoli závodních klání. Pak už se ale bavíme o milionu typů koní, kteří mohou být využívaní miliony způsobů.

Např. jsem nedávno musela začít svojí WPBR krmit místo Spillers condition mix prostě čistým ovsem, protože byla čím dál tím víc bez energie, aniž by byla nějak extra přetěžovaná. (cca 2x týdně plac ve všech chodech,1x týdně lonž se zač. jezdcem - tedy krok, klus,1x týdně 2h vyjížďka. Režim 24/7 s dokrmem ovsa + minerálka a lizy).... co je na tomto špatně mi taky povíte?
Předem děkuji za odborný rozbor.

8.11.2016 07:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kondorus: Vy jste asi krmivář, co? Stejně jako Kallisto netuším, proč by neměl rekreační kůň dostávat oves, resp. z čeho vycházíte, že ho nepotřebuje.
Psali na Equichannelu taky to, jak se definuje "rekreační kůň" a jaká krmná dávka je pro něj vhodná?

Pro mě je rekreační kůň kůň takový, který nemá udělanou závodní licenci a nezúčastňuje se aktivně jakýchkoli závodních klání. Pak už se ale bavíme o milionu typů koní, kteří mohou být využívaní miliony způsobů.

Např. jsem nedávno musela začít svojí WPBR krmit místo Spillers condition mix prostě čistým ovsem, protože byla čím dál tím víc bez energie, aniž by byla nějak extra přetěžovaná. (cca 2x týdně plac ve všech chodech,1x týdně lonž se zač. jezdcem - tedy krok, klus,1x týdně 2h vyjížďka. Režim 24/7 s dokrmem ovsa + minerálka a lizy).... co je na tomto špatně mi taky povíte?

Pokud nesestaví KD krmivář, pro konkrétního koně, můžeme tu polemizovat do mláďátek.
Každý kůň je jiný, každému svědčí a škodí něco jiného.
Zadavatelka nedala ani fotku
Já bych pokračovala v tom, co dostával. Změnu v KD bych dělala, až jak se původní krmení osvědčí, při jiném druhu práce. Dřív ne.

Kondorus

8.11.2016 09:42
Kondorus

XXX.XXX.2.216

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ano mam vystudovanou odbornou skolu prez kone plus kurz trenera, ale to neni dulezite...

Ja beru rekreacniho kone jako kone co je vyuzivan k turistice tedy vyjizky

Hobby konik je kun co navic uz k tem courackam po lese chodi uz i jizdarnu a ma vetsi zatez

A pak sportaky a dostihak co chodi v plne zatezi

Kazda kategorie se krmi jinak samozrejmne se musi zohlednit plno faktoru...jinymy slovy kazdy kun je jiny a krmna davka je mu propocitana tak aby byl v dobre fyz i psych. Pohode

Pisu to velmi zjednodusene krmeni je jak rikal nas ucitel velmi jednoducha az slozita zalezitost

8.11.2016 10:25

chovatelka78520 napsal(a):
Dobr den, mám dotaz na oves a musli dohormady. Koník je po dostihové kariéře, ted bude jako rekreační koník. V býválé stáji krmili řep. řízkama, sladovým květěm, otrubami a ovsem, My naši druhou kobylku krmíme granulami ale chceme přejít na oves. Můžem přidávat trošku musli při větší zátěži ? děkuji.

Záleži samozrejme aj od toho, aké müsli zvolíte.
Urobte si nejakú základnú dávku, napríklad z toho ovsa a časom uvidíte. Aj podľa záťaže, aj podľa toho, ako sa kôň bude pod sedlom chovať.
Mám overené, že kone dokážu pracovať aj s minimálnou dávkou ovsa, nie je to absolútne nevyhnutné futrovať kilá denne.
Ale pokiaľ tápete, dajte si spraviť dávku na mieru, to je najjednoduchšie riešenie.

8.11.2016 12:49
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Jasně, takže koně budeme krmit dle tabulek, článků na equichannelu a jiných, ale nebudeme se řídit reálnými potřebami koně jako jedince a selským rozumem, dobrý

Vždy záleží, jaký má kůň výdej, režim, jaké müsli chcete krmit, kolik müsli a kolik přidávat ovsa. Tato kombinace se samozřejmě nevylučuje.

Kondorus

8.11.2016 15:58
Kondorus

XXX.XXX.2.216

polárka.15 napsal(a):
Jasně, takže koně budeme krmit dle tabulek, článků na equichannelu a jiných, ale nebudeme se řídit reálnými potřebami koně jako jedince a selským rozumem, dobrý

Vždy záleží, jaký má kůň výdej, režim, jaké müsli chcete krmit, kolik müsli a kolik přidávat ovsa. Tato kombinace se samozřejmě nevylučuje.

Nikdo nerika, ze se kone budou futrovat jen podle tabulek, ty tabulky mohou pomoci lidem, kteri nemaji predstavu jak krmit...da jim to urcity smer ci predstavu jak by to mohlo vypadat ale vse se musi prizpusobit danemu koni

Je mnoho vlivu, ktere ovlivnuji krmnou davku...pohlavi, plemeno, zatez atd.

Nemam potrebu se tu s nekym hadat...kazdy clovek jiny nazor...jen se snazim pomoci a zdelit zase sve zkusenosti

8.11.2016 17:10
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Kondorus napsal(a):
Nikdo nerika, ze se kone budou futrovat jen podle tabulek, ty tabulky mohou pomoci lidem, kteri nemaji predstavu jak krmit...da jim to urcity smer ci predstavu jak by to mohlo vypadat ale vse se musi prizpusobit danemu koni

Je mnoho vlivu, ktere ovlivnuji krmnou davku...pohlavi, plemeno, zatez atd.

Nemam potrebu se tu s nekym hadat...kazdy clovek jiny nazor...jen se snazim pomoci a zdelit zase sve zkusenosti

Jo tak to zdílejte

Přidejte reakci

Přidat smajlík