Ani17
XXX.XXX.213.33
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo neví, jaká by mohla být příčina toho, že mi včera kobyla 3x nebo 4x při cvalu zakašlala.? Nikdy jindy to neudělala a po zbytek vyjížďky ani dnes taky ne. Myslíte že by to mohlo být tím že jí něco dráždilo v nose, nebo tak něco? Bojím se trochu, aby to nebyl nějaký horší problém, ale jak jsem psala po zbytek vyjížďky už to neudělala. I jsem pak zkoušela znovu nacválat i klusat a nic. Budu ráda za každou odpověď.
Ani17
XXX.XXX.213.33
Kdyby to bylo řekněme obyčejné odkašlání, tak to neřeším, ale vzhledem k tomu, že to znělo, jak kdyby se mi měla za chvíli udusit, tak se upřímně celkem bojím, aby se z toho nevyklubal nějaký problém.
Ani17
napsal(a):
Kdyby to bylo řekněme obyčejné odkašlání, tak to neřeším, ale vzhledem k tomu, že to znělo, jak kdyby se mi měla za chvíli udusit, tak se upřímně celkem bojím, aby se z toho nevyklubal nějaký problém.
Koňský kašel zní blbě a neznalého člověka dokáže vyděsit. Pokud to bylo 3x či 4x během vyjížďky, nemusí to znamenat nic vážného. Sledujte, jestli se to bude opakovat, sledujte, jestli jí neteče z nosu apod. Co tak slyším a vidím kolem sebe, v tomto období dost koní pokašlává. Bude-li se to opakovat a bude-li to občasné zakašlání a ne nějaké intenzivní záchvaty kašle - zkusila bych klidně 14 dní nějaké koňské byliny na kašel- přelít krmení teplým nálevem + nějaké vitamíny, šípky, jitrocelový sirup...pohyb jenom přiměřený, na odhlenění. Pokud by to nepřešlo nebo se to rychle horšilo, konzultovala bych veta.
Ani17
XXX.XXX.213.33
Mockrát děkuji za radu
Ano bylo to jen jednou při tom cvalu, kdy prostě asi 3x za sebou zakašlala, pak už nic, dnes taky ne. Z nosu jí neteče, tak doufám, že to bude v pořádku. O dávání šípků už jsem slyšela. Myslíte že je lepší je usušit, nebo mohu dávat rovnou?
Ani17
napsal(a):
Mockrát děkuji za radu
Ano bylo to jen jednou při tom cvalu, kdy prostě asi 3x za sebou zakašlala, pak už nic, dnes taky ne. Z nosu jí neteče, tak doufám, že to bude v pořádku. O dávání šípků už jsem slyšela. Myslíte že je lepší je usušit, nebo mohu dávat rovnou?
Myslím, že touhle dobou už čerstvé šípky nejsou ke žraní - jsou měkké, přemrzlé, zkrátka za zenitem
O podávání šípků je něco třeba zde - lze je tam i objednat
http://www.bylinkyprokone.cz/?kam=%C5%A1%C3%ADpek
jednou jsem je odtud brala, zkušenost dobrá.
Teď ale raději kupuju sušené šípkové oplodí u nás v bylinné lékárně, bez poštovného to vyjde levněji.
Určitě nejlevnější by bylo nasušit si svoje šípky, akorát se všude opakovaně tvrdí, že chloupky a semínka uvnitř mohou dráždit a způsobovat alergie. Přiznám se, že z toho nemám žádnou extra hrůzu, klidně je kobyle trhám rovnou z keře i s chlupama, ale ve větším množsví teda radši to oplodí
Ani17
XXX.XXX.213.33
Kouknu na to, díky