Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ani17

5.11.2016 10:23
Ani17

XXX.XXX.213.33

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo neví, jaká by mohla být příčina toho, že mi včera kobyla 3x nebo 4x při cvalu zakašlala.? Nikdy jindy to neudělala a po zbytek vyjížďky ani dnes taky ne. Myslíte že by to mohlo být tím že jí něco dráždilo v nose, nebo tak něco? Bojím se trochu, aby to nebyl nějaký horší problém, ale jak jsem psala po zbytek vyjížďky už to neudělala. I jsem pak zkoušela znovu nacválat i klusat a nic. Budu ráda za každou odpověď.

5.11.2016 10:25
liva

XXX.XXX.32.59

Každé zvíře i člověk si občas potřebují odkašlat...

5.11.2016 11:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sledovat.
Může to být ojedinělé nebo taky předzvěst problémů.

Ani17

5.11.2016 11:23
Ani17

XXX.XXX.213.33

Kdyby to bylo řekněme obyčejné odkašlání, tak to neřeším, ale vzhledem k tomu, že to znělo, jak kdyby se mi měla za chvíli udusit, tak se upřímně celkem bojím, aby se z toho nevyklubal nějaký problém.

5.11.2016 11:42
Terven

XXX.XXX.110.147

Ani17 napsal(a):
Kdyby to bylo řekněme obyčejné odkašlání, tak to neřeším, ale vzhledem k tomu, že to znělo, jak kdyby se mi měla za chvíli udusit, tak se upřímně celkem bojím, aby se z toho nevyklubal nějaký problém.

Koňský kašel zní blbě a neznalého člověka dokáže vyděsit. Pokud to bylo 3x či 4x během vyjížďky, nemusí to znamenat nic vážného. Sledujte, jestli se to bude opakovat, sledujte, jestli jí neteče z nosu apod. Co tak slyším a vidím kolem sebe, v tomto období dost koní pokašlává. Bude-li se to opakovat a bude-li to občasné zakašlání a ne nějaké intenzivní záchvaty kašle - zkusila bych klidně 14 dní nějaké koňské byliny na kašel- přelít krmení teplým nálevem + nějaké vitamíny, šípky, jitrocelový sirup...pohyb jenom přiměřený, na odhlenění. Pokud by to nepřešlo nebo se to rychle horšilo, konzultovala bych veta.

Ani17

5.11.2016 12:29
Ani17

XXX.XXX.213.33

Mockrát děkuji za radu
Ano bylo to jen jednou při tom cvalu, kdy prostě asi 3x za sebou zakašlala, pak už nic, dnes taky ne. Z nosu jí neteče, tak doufám, že to bude v pořádku. O dávání šípků už jsem slyšela. Myslíte že je lepší je usušit, nebo mohu dávat rovnou?

5.11.2016 12:57
Terven

XXX.XXX.110.147

Ani17 napsal(a):
Mockrát děkuji za radu
Ano bylo to jen jednou při tom cvalu, kdy prostě asi 3x za sebou zakašlala, pak už nic, dnes taky ne. Z nosu jí neteče, tak doufám, že to bude v pořádku. O dávání šípků už jsem slyšela. Myslíte že je lepší je usušit, nebo mohu dávat rovnou?

Myslím, že touhle dobou už čerstvé šípky nejsou ke žraní - jsou měkké, přemrzlé, zkrátka za zenitem
O podávání šípků je něco třeba zde - lze je tam i objednat
http://www.bylinkyprokone.cz/?kam=%C5%A1%C3%ADpek
jednou jsem je odtud brala, zkušenost dobrá.
Teď ale raději kupuju sušené šípkové oplodí u nás v bylinné lékárně, bez poštovného to vyjde levněji.
Určitě nejlevnější by bylo nasušit si svoje šípky, akorát se všude opakovaně tvrdí, že chloupky a semínka uvnitř mohou dráždit a způsobovat alergie. Přiznám se, že z toho nemám žádnou extra hrůzu, klidně je kobyle trhám rovnou z keře i s chlupama, ale ve větším množsví teda radši to oplodí

Ani17

5.11.2016 14:20
Ani17

XXX.XXX.213.33

Kouknu na to, díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík