ruly
XXX.XXX.250.75
Hezké odpoledne, moc prosím - chtěla bych svému koni koupit letos na zimu termo deku. Koník je 24/7 má 25 let a letos je bohužel ve špatné kondici, tudíž mám obavu, jak bude zvládat deště a mrazy. Máte nějaké zkušenosti s kvalitní dekou, která by mohla splnit účel? Děkuji moc za tipy. ruly.
Pokud chcete kvalitu, budete muset investovat trochu víc peněz a záleží na tělesných proporcích koně.
Na koně užší v plecích sedí deky zn Masta, Bucas Freedom, širokým spíš Horsewear, Equiline.
Pro starouška bych volila deku s odnímatelným krkem.
Náš dědek tráví zimu v dece Masta Avante s odnímatelným krkem a je evidentně spokojen.
Svatava
XXX.XXX.70.17
Jednoznačně doporučuji Bucas - ne Freedom řadu, ale Smartex nebo Power. Je to větší investice, ale mají několik velikých výhod: díky nabírání u krku neodírají koně na plecích a sedí i užším koním, jsou to držáky co se týče dlouholetosti a nepromokavosti, jsou z opravdu fest pevného balistického nylonu-vydrží opravdu hodně, můžou být na koni 24/7 celou zimu (vyzkoušeno opakovaně) a hlavně: mají velké teplotní rozpětí (ta nejlepší a teda taky nejdražší až od mínus 25 po plus 12 stupňů), které dobře funguje (nikdy se mi nestalo, že by pod touhle dekou kůň byl zpocený, když se najednou oteplí - to pod jinýma pravidelně ano), a vnitřní materiál odvádí vodu od těla ven, takže se jednak dá deka dát i na vlhkého koně a druhak kůň bude uvnitř deky v suchu, i kdybys ho zvenku vzala vapkou
Možná mě tu někdo pohaní, ale mám na ustájku také důchodce 27let a majitelka mu koupila od HKM pláštěnku podšitou flísem, s prodloužením na krk, má ji od podzima do jara nonstop, není pod ní mokrej, spocenej, díky tomu vyvýšenýmu krku jak psala Sisi pod to nezatéká, odpocuje, za ty prachy myslím dobrý, já mám na příležitostné ochlazení, závody, od Kentauru v tom samém provedení a taky to stačí, takže pokud nemáte až tolik peněz na Bucasky nezoufejte, i obyčejné splní účel...hlavně to chce koně ale pořádně nakrmit, ale to už je teď docela pozdě řešit, měl se futrovat už dost do předu a tu deku už máme taky nandanou 6týdnů
(.
JoPan
XXX.XXX.159.21
Výborná je tato Bucas Power Turnout, není potřeba x dek na zimu, na podzim nandáte a na jaře se sundá, výborný střih, nezapadá za kohoutek a jde dokoupit krční díl: https://www.equimall.cz/podle-vyrobce/bucas/termodeka-bucas-power-turnout-extra-300g.html.
JoPan
napsal(a):
Výborná je tato Bucas Power Turnout, není potřeba x dek na zimu, na podzim nandáte a na jaře se sundá, výborný střih, nezapadá za kohoutek a jde dokoupit krční díl: https://www.equimall.cz/podle-vyrobce/bucas/termodeka-bucas-power-turnout-extra-300g.html.
Vy jste humorista
Mám kobylku hobíka a budu jí kupovat deku za 7000, - ?
Nehledě na to, že 300g deku kobyla nepotřebuje. Je nakrmená, seno stále k dispozici, taktéž přístřešek. Jen je potřeba, aby se nepromokla durch.
Na to úplně stačí, jak píše vattunka, pláštěnka podšitá fleecem.
Kůň je stále pod dohledem, pokud by bylo do ouvej, tlustou deku mám schovanou.
vattunka
napsal(a):
Možná mě tu někdo pohaní, ale mám na ustájku také důchodce 27let a majitelka mu koupila od HKM pláštěnku podšitou flísem, s prodloužením na krk, má ji od podzima do jara nonstop, není pod ní mokrej, spocenej, díky tomu vyvýšenýmu krku jak psala Sisi pod to nezatéká, odpocuje, za ty prachy myslím dobrý, já mám na příležitostné ochlazení, závody, od Kentauru v tom samém provedení a taky to stačí, takže pokud nemáte až tolik peněz na Bucasky nezoufejte, i obyčejné splní účel...hlavně to chce koně ale pořádně nakrmit, ale to už je teď docela pozdě řešit, měl se futrovat už dost do předu a tu deku už máme taky nandanou 6týdnů
(.
Souhlasím, HKM deky jsou OK. A může si je dovolit i nepříliš majetný majitel.
A co se týká vychvalovaných Bucasek, no já jsem moc dobře nepochodila. Tedy se síťovkou, ne s nepromokavou.
Zůstanu u nepromokavých dek HKM.
Pokud se budu chtít rozšoupnout, tak koupím nějakou od Loesdau.
Třeba tato mě přímo uchvátila
http://www.loesdau.de/Outdoordecke-Royal-Flash.htm?websale7=loesdau&pi=54472&ci=20-outdoordecken
Mé kobyle pasuje síťová deka této značky jako ulitá a funguje, bez ztráty kytičky, čtvrtou sezónu