Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ANNIE.54

1.11.2016 09:38
ANNIE.54

XXX.XXX.42.151

Ahoj, znáte nějaké cviky na to, aby kůň nebyl ve cvalu padený na předku, ale naučil se váhu přenést na záď a vytvořil tak postupem času "cval do kopce"? Děkuji

1.11.2016 10:34
mgtka

XXX.XXX.22.71

Tady máte hromadu a hromadu čtení jak má kůň správně chodit. Naučte se základy jak má kůň chodit, nejen ve cvalu, pracujte odzadu a na nějaké sbalení hlavy kašlete.

http://www.dominika-svehlova.cz/clanky.php.

dixieta

1.11.2016 10:41
dixieta

XXX.XXX.143.160

To jde od celkového konceptu ježdění, kůň musí chodit na zádi v kroku, klusu i ve cvalu. Dostávat se je k tomu třeba postupně, základem je, aby kůň šlapal od zádi, vyklenul hřbet. Pokud máte pocit, že Vám padá na předek tak nejčastější příčina bývá že málo pobízíte a nebo mu hodně povolujete vepředu. Bych tak řekla já ze zkušenosti.

Loolipoop

1.11.2016 13:31
Loolipoop

XXX.XXX.254.189

Děkuji za odpovědi. Samozřejmě, že je pro mě základ uvolněný kůň, jdoucí v tempu, od zádě. A poté je možná další práce. Na přilnutí, shromáždění, vzpřímení.
Zajímali mě konkrétní cviky, co komu pomohlo. Ale asi tak klasiku vím : kopečky v terénu, laterální práce, přechody jdoucí v rychlejším sledu po sobě, prodloužení a zkrácení chodů. Ale kdyby měl ještě někdo něco, tak budu ráda :) Přemýšlím o koupi takového koně. Je mladý,6ti letý. Má nádherný prostorný krok, elastický klus, cval kdyby nebyl tak na předku tak bude též fajn, má teda tendenci si sám zalézat za otěž. Celkově v něm vidím potenciál, no jezdím 6 let a víceméně jsem s podobným koněm neměla možnost pracovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2016 19:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Najděte trenéra, který Vám bude momentálně k ruce. S ním to jistě zvládnete. Pokud budete hledat informace na diskusích a sama jste neměla možnost s takovýmto koněm pracovat, bude to dřina.
Sama mám teď něco, co popisujete.6let, doteď nic moc nedělala, od přírody správně "drezurně" rostlá, velmi chodová, ale vlastně neumí cválat, nemá chuť se moc kontaktovat s udidlem, takže hledáme optimum přilnutí.. pokud člověk neví, jakým směrem to vést, je to mnohdy cesta do pekel i s nadaným koněm

Když je kůň naučený zalézat za otěž, špatně se to odnaučuje. Kdybych měla možnost volby, nekupovala bych si koně s tímto zlozvykem.
Lepší cval se určitě dá dobře začít na lonži s vyvazovacími pomůckami (nejlíp asi v tomto případě gogue - gumový chambon právě tahá na předek). Taky s přechody, podle možností a stupně výcviku koně. Práce na lonži podpoří jeho vlastní rovnováhu, kruh do donutí podsouvat více zadní nohy.
Pro zaktivnění zadních jsou dobré cviky, kde se musí podkračovat. A dál, jak jste sama říkala: terénní kopečky super, střídání ruchu, stranové práce - dle stupně výcviku.
Ale podle toho, co popisujete, nejspíš bude potřeba s ním začít jak s remontou - úplně od začátku.. aby se začal správně nosit, popasoval se s rovnováhou, uměl se uvolnit...a pak třeba přijdete na to, že už není třeba řešit plochý cval, protože klenutí a nesení nabídne sám.

dixien

2.11.2016 07:51
dixien

XXX.XXX.143.160

Mě koníček téměř rok nechtěl chodit ve cvalu od zádě, nakonec pomohl obyčejný drezurní bičík, kterým jsem mu poklepávala na záď a tím jsem ho donutila ji aktivovat smajlík Jinak neměl rpoblémy v kroku, klucu se podsazovat, přechody, lonž, nic mu nedělalo rpoblém, prostě byl lenoch smajlík teď už nacválá a automaticky záď podsouvá smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík