Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bubbla

28.10.2016 20:02
Bubbla

XXX.XXX.145.224

Ahojky, prosím o pomoc. Jak krmit koníka ovsem, když je na pastevku? Jak jste to prováděli vy? Díky škole nemám čas jezdit každý den ráno ho krmit (jsme najemnici ve velké stáji). Zítra se zkusím dohodnout nějak s majiteli, díky:(.

Nanny

28.10.2016 20:22
Nanny

XXX.XXX.199.180

Jezdila jsem kobylu na pastevku, a normálně každé ráno a večer došli ustajovatelé na pastvinu a koně, kteří dostávali nějaké krmení navíc, dostali kýbl a byli nakrmeni, stejně jako kdyby stáli v boxe.

30.10.2016 01:19
lenacia

XXX.XXX.211.180

Bubbla napsal(a):
Ahojky, prosím o pomoc. Jak krmit koníka ovsem, když je na pastevku? Jak jste to prováděli vy? Díky škole nemám čas jezdit každý den ráno ho krmit (jsme najemnici ve velké stáji). Zítra se zkusím dohodnout nějak s majiteli, díky:(.

Přesně tak, ustajovatelé by obvykle měli zajistit krmení koní majitelů. Ostatně, teoreticky vzato, jim mimo jiné i za tyto služby platíte ve formě ustájení. Nejlepší je projít si smlouvu a vyzjistit co tam máte a nemáte napsáno za nároky a povinnosti.

30.10.2016 09:58
Íháček

XXX.XXX.129.255

Vsechno je to o domluve. Muze a nemusi to byt v cene ustajeni. Je spousta staji kde si prikrm musi zajistit majitel sam ale to jste si mela pozjistovat uz pri sepisovani smlouvy co vsechno je v cene a co jsou ochotni pripadne zajistit a samozrejme si to do te smlouvy dat aby vam ho pripadne nenakrmili jednou a pak se na to nevyprdli s tim ze to neni jejich starost. Ono je dobre si to pozjistovat i v pripade ze by kun byl nemocny nebo zraneny a potreboval leky nebo osetreni nekolikrat denne jestli by byl nekdo ochotny se postarat kdyz vy nemuzete.

Bubbla

31.10.2016 20:02
Bubbla

XXX.XXX.145.224

Paní mi řekla, že to nejde aby krmila jednoho prostě na pastvě :( a že to budu muset dělat sama. Jak tedy dát krmnou dávku. U koní mohu byt max 4-5X do tydne. Budu davat energys granule+ kukuřičný sirup :) A mám to dávat po ježdění/před ježděním. Jak dlouho čekat? Je fakt unaveny byl zvykly na oves.no.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.10.2016 20:19

Změnit ustájení. Evidentně mu takovýto režim nevyhovuje.
Nepravidelné krmení jen ve dny, kdy tam jste, můžete dělat pouze symbolicky. A to nebude mít na doplnění energie žádný efekt. Pokud byste chtěla dávat takové množství, aby to mělo doplnit koníkovi potřebnou energii, leda si zaděláte na možné zdravotní komplikace. Kůň je zvíře stereotypní a je třeba mu krmnou dávku měnit postupně, aby si zvykl. Navíc rozdělovat na víc dávek během dne. Nárazové krmení jádrem je jeden z nejhorších prohřešků, který se může vymstít.
Nejde se domluvit s nějakým jiným ustájeným, který by, třeba za nějakou úplatu, byl ochotný Vašemu koni jádro hodit ve dny, kdy Vy tam nebudete? Že by měl alespoň jednou denně příkrm..

31.10.2016 20:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Bubbla napsal(a):
Paní mi řekla, že to nejde aby krmila jednoho prostě na pastvě :( a že to budu muset dělat sama. Jak tedy dát krmnou dávku. U koní mohu byt max 4-5X do tydne. Budu davat energys granule+ kukuřičný sirup :) A mám to dávat po ježdění/před ježděním. Jak dlouho čekat? Je fakt unaveny byl zvykly na oves.no.

Paní si vymýšlí problémy, které nejsou.
Stejně ke koním musí na kontrolu. Tudíž vezmu při kontrole 1 koně ven z ohrady, dám ho kousek bokem, ať ostatní nezávidí a je to.
Jak to dělá, když je některý kůň zraněný, což není tak neobvyklé, a musí ho namazat, nastříkat, dát mu léky? To si tam jezdí majitelé tohle všechno dělat sami? I dekovat?
To musíte hodně málo platit, za takové služby

31.10.2016 20:28
Íháček

XXX.XXX.129.255

Energys bych nekrmila. Kvalita nulova a koni to energii stejne nedoda. A nez krmit ctyri dny v tydnu radsi nekrmit nic a pokud je kun unaveny tak ubrat praci. Jak je napsano vys pokud nejste schopna zajistit pravidelne krmeni tak radsi neprikrmovat nebo zmnenit staj.

Bubbla

31.10.2016 20:44
Bubbla

XXX.XXX.145.224

Bohužel žádná stáj v mém okolí není k dispozici. Koukala jsem už všude a nikde nic. Platí 2000, - měsíčně. Jedna slečna tam má koníka kterého si sama chodí krmit (bohužel) každý den. Vezme ho z pastvy, dá mu nažrat dole a pak ho odvede. Můj je ve stádě cca 15 stálých koní.
Já bych tam chtěla opravdu chodit jej krmit ale já to nestihnu s dojížděním a se školousmajlík A byli jsme na vyjížďce a poznám, že mu chybí energie. Mám koníka teď 9 den a od byvale majitelky jsem se dozvěděla, že bez ovsa ani ránu..
Koukala jsem na různé energické granule (fitmin, hippolyt).. Energys tedy vyvracím:) nevím jak to udělat. Kamarádka má semnou ve stáji také koně a chce ji začit davat musli.. No, musime asi nejak majitelku prekecat a nebo ji připlatit.. je to hruza, nemužu s nim pracovat, když vim, že energie chybi. Za chvili začne byt otraveny a to nechci.

31.10.2016 21:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

A ta slečna, co si chodí krmit, by vám za úplatu koně nenakrmila?
Pokud nechce ustajovatelka, tak dáte peníze tomu, kdo se postará. Popř se se slečnou můžete domluvit, že budete krmit na střídačku. Určitě je to velký závazek a hodně náročné, chodit denně krmit. A i když máte obě koně rády, prostě chodit dennodenně je strašně omezující.
Vím, co píšu, měla jsem to tak 5 let. Než jsem zdrhla na lepší.

1.11.2016 07:13

Nojo, Sisi, to je prostě daň za levné ustájení. Kdybych někomu nabídla ustájení za 2000 Kč, taky bych to měla nastavené tak, že se jedná pouze o oplocený prostor a jednou denně kontrola koní. Sotva to pokryje cenu sena, které přes zimu spotřebují. O nějakých nákladech na údržbu pastvy ani nemluvím.
Nevím, proč někdo ustajuje za takový pakatel. A proč se majitelé, kteří si kupují koně a nejsou ochotní za ustájení zaplatit tržní hodnotu, pak diví, že jim stávající nabídka ustajovatele nevyhovuje

1.11.2016 09:07
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Tipla bych, že druhá slečna uvítá, když se v krmení prostřídáte. Nemyslím ani, že je nutné koně úplně odvádět pryč.
Na druhou stranu pokud je kůň někde 9 dní, může být bez energie čistě kvůli změně prostředí a stresu ze zařazování do stáda, i když má jinak krmiva dost.

1.11.2016 11:58
koně

XXX.XXX.205.252

Bubbla napsal(a):
Bohužel žádná stáj v mém okolí není k dispozici. Koukala jsem už všude a nikde nic. Platí 2000, - měsíčně. Jedna slečna tam má koníka kterého si sama chodí krmit (bohužel) každý den. Vezme ho z pastvy, dá mu nažrat dole a pak ho odvede. Můj je ve stádě cca 15 stálých koní.
Já bych tam chtěla opravdu chodit jej krmit ale já to nestihnu s dojížděním a se školousmajlík A byli jsme na vyjížďce a poznám, že mu chybí energie. Mám koníka teď 9 den a od byvale majitelky jsem se dozvěděla, že bez ovsa ani ránu..
Koukala jsem na různé energické granule (fitmin, hippolyt).. Energys tedy vyvracím:) nevím jak to udělat. Kamarádka má semnou ve stáji také koně a chce ji začit davat musli.. No, musime asi nejak majitelku prekecat a nebo ji připlatit.. je to hruza, nemužu s nim pracovat, když vim, že energie chybi. Za chvili začne byt otraveny a to nechci.

Váš postup mi přijde poněkud zvláštní.Píšete, že máte 9dní koně.Vy jste ho nutně musela koupit nějak na honem?
Normální by mi přišlo, nejdříve pozjišťovat kam mé nové zvíře půjde, co za ustájení se v okolí nabízí.A co poskytují za služby.
Samozřejmě, dáváte li ustajovateli dva tisíce, můžete být ráda, že je kůň na jeho pozemku, v jeho ohradě a možná mu podají vodu, příležitostně trošku sena!
Dále bych se předem snažila dozvědět maximum o koni, kterého hodlám koupit.Doteď byl zvyklý na co? Na noc box, neomezeně sena, denní krmení jádrem?
Jak chodil pod sedlem? Občas, vyjímečně?Nebo denně, na vyjížďky, na jízdárnu?Z vašeho popisu se mi zdá, že jste na něm pravděpodobně před koupí seděla a chodil lépe, než teď.
Jak je starý?
Každopádně byste urychleně měla sehnat někoho, kdo skutečně bude krmit jádro.Třeba se střídat s nějakou opravdu spolehlivou osobou, nebo i dvěma jak vám radí Sisi.
Ponechala bych oves, nač to měnit.I finančně vás vyjde nejlépe.

1.11.2016 15:46
fríský

XXX.XXX.64.144

Mě přijde, že paní se moc nechce starat o koně, protože to nabízí velmi levné ustájení a přijde mi nechce moc vzít ani tu zodpovědnost (spíše neochotu). Ta cena je adekvátní její péči, když by nadsadila i vyšší cenu, tak by se asi lépe starala o ustájené koně. Nabízet ustájení by měl člověk, který opravdu má rád koně a dokáže zajistit adekvátní péči, tady spíše se obávám že za ty peníze nic moc. Za tuto cenu bych se bála ustájit koně někde jinde než ve svém vlastním zázemí. Cena pastevního ustájení se pohybuje kolem 3000- 4000 Kč / měs podle služeb a kraje. Naštěstí toto nemusím řešit, jelikož mám perfektní pastevní ustájení sice trochu mi tam chybí větší jízdárna, ale ta atmosféra je velmi klidná a za ty 4000 Kč je adekvátní ( část výběhu zpevněná s bazénkem na kopyta a přístřešky, denně uklízení pastvin od trusu- žádná hniloba kopyt či objevení u koní muchařiny a dáváním denně ostropestřec nově přibyl kamerový systém, prostě úžasné). Takto si představuji kvalitní pastevní ustájení pro cizí koně.

1.11.2016 18:37

Bubbla napsal(a):

Čo žralkôń doteraz? Aký mal režim? Nebude súvisieť úbytok energie s tým, že je teraz na pastve, čiže vonku a spotrebuje viac energie na to, aby mu nebola zima? to by sa dalo vyrovnať aj vyššou dávkou sena a za pár dní aklimatizácie by sa to spravilo. Ponúknite majiteľke príkrm za úplatu, možno bude ochotnejšia. Ale jej neochota by vo mne vzbudzovala veľké pochybnosti o tom, ako sa kone priebežne kontrolujú a ako sa prípadne postarajú o maróda.

1.11.2016 20:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

fríský napsal(a):
Mě přijde, že paní se moc nechce starat o koně, protože to nabízí velmi levné ustájení a přijde mi nechce moc vzít ani tu zodpovědnost (spíše neochotu). Ta cena je adekvátní její péči, když by nadsadila i vyšší cenu, tak by se asi lépe starala o ustájené koně. Nabízet ustájení by měl člověk, který opravdu má rád koně a dokáže zajistit adekvátní péči, tady spíše se obávám že za ty peníze nic moc. Za tuto cenu bych se bála ustájit koně někde jinde než ve svém vlastním zázemí. Cena pastevního ustájení se pohybuje kolem 3000- 4000 Kč / měs podle služeb a kraje. Naštěstí toto nemusím řešit, jelikož mám perfektní pastevní ustájení sice trochu mi tam chybí větší jízdárna, ale ta atmosféra je velmi klidná a za ty 4000 Kč je adekvátní ( část výběhu zpevněná s bazénkem na kopyta a přístřešky, denně uklízení pastvin od trusu- žádná hniloba kopyt či objevení u koní muchařiny a dáváním denně ostropestřec nově přibyl kamerový systém, prostě úžasné). Takto si představuji kvalitní pastevní ustájení pro cizí koně.

Mám pastevko pro 2 koně za 3000, -
Pro koně fajn, já se uskrovním. Kobyla mi tu přestala kašlat(je dušná) a nemusím jezdit ke koním každý den, jak jsem musela dříve jinde.Také krásné vyjížďky. A velká pastvina. Dohled. Příkrm k senu.Přístřešek.Vodu taky nemusím řešit.
Jak říkám, pro koně vše OK.
Ale jsme na ztracené vartě, dál už není nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík