S konkrétnym miestom neporadím, ale v tom by mohol pomôcť aj strýčko google, no skôr ako si vyberiete by som sa určite išla pozrieť aj na viacero miest a všade si v kľude všetko poobzerala, ako vyzerajú kone, ako sa k nim chová personál, či je tam čisto a upratané. Ak máte dosť času pozrite si nejaký tréning kde získate pohľad na to ako sa tam jazdí skôr ako na koňa vysadnete. Spýtajte sa na to kto by vás trénoval, prípadne aj aké má skúsenosti. V dnešnej dobe je bohužiaľ veľa stajní kde začiatočníkov šupnú miestnym koniarkam bez skúseností a pritom základy sú veľmi dôležité a nie každý dokáže vysvetľovať a učiť (vynímajúc bezpečnosť).
No a potom by som urobila filter na 2-3 miesta kde sa mi páčilo a objednala sa na hodinu.
A už na prvej hodine sa dá toho veľa všimnúť, tréner by vám mal ukázať základy ako sa kôň čistí, sedlá, uzdí - miestu kde ma už čakajú s nasedlaným koňom šup-šup len na jazdenie 45min a dovidenia by som sa hneď vyhla takým ide iba o peniaze. A všímajte si ako vysvetľuje, či je to pre vás zrozumiteľné, mal by byť pokojný s kľudným prístupom (aj keď nakričať niekedy pomáha no určite nie na prvej hodine ) a hlavne by sa vám mal celú hodinu venovať.
A tiež kôň ktorého vám dajú by mal byť pokojný, neplašivý, žiadne výhovorky tipu on vie že ste začiatočník a podobne nie sú na mieste, kto chce učiť musí mať na to vhodné zviera ktoré sa vás nebude snažiť zbaviť ani keď vie že ste začiatočník. A držím palce pri výbere