Sss
XXX.XXX.71.78
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na sš v Kladrubech jaké s ni máte zkušenosti a jaké uplatnění jste po absolvování teto školy našli. Za chvíli se budu rozhodovat na jakou skolu pujdu a opravdu hodně mě to láka právě tam ale bojim se abych toho později nelitovala..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Uz se tu urcite psalo tisickrat a nejen tady :)
Na ss obor chov koni urcite ne.
1. Na skolach a praxich s ucnema dost vydrbavaji a mysl ze jedine co se naucis, bude rozeznat vidle od lopaty.
2. Absolvujes chov koni a neni z tebe nic. V jezdeni urcite nedosahnes takove urovne, abys prijezdovala kone, trenovala apod. (Myslim tim diky skole)
3. Pracovni mista sice jsou, ale tak mizerne placena, ze si nikdy neporidis treba sveho kone a budes rada kdyz sama utahnes bydleni :)
Aneb hnuj muzes kydat i s vysokou.
Znám několik holek, co mají Kladruby a všechny i 5-6 let po škole dělají u koní, i když mezi tím třeba změnily stáj, tak u koní zůstávají. A jsou spokojené. Ono těch 12-14 čistého, když k tomu je i ubytování, není zas tak málo. To i učitel je na tom hůř, když si musí platit bydlení... Otázka je, jak kdo chce mít volno, ono jeden volný víkend v měsíci a jinak práce, tak nic moc. A že to není jenom to romantické opucovávání koníčků, ale fakt dřina. V dešti, zimě, v bahně nebo zas naopak v tropických teplotách obsekávat ohradníky musí být "fajn" zábava.
Jedna holčina s koňma po pár letech sekla a šla dělat do fabriky, žádný problém. A to má učňák v Humpolci nebo který...
Ne každý musí mít vysokou, ne každý na ni má a někdo těma rukama pracovat musí. A pokud rodiče nejsou proti, tak asi vědí jaké má dítko studijní potenciál.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kapicka: samozrejme, nekdo se v tom najde. Ja nemam zkusenost primo s Kladrubama, ale znam par holek ze zemedelky z Ceskeho Tesina a vetsi vemena clovek nevidel. A zde se platy stajniku pohybuji kolem 10 tisic, coz je zalostne malo.
Ja sama treba sekla s vysokou kvuli meho kone a nelituju. Dneska ridim kamion a jsem vic nez spokojena, titul nepotrebuji.
Asi záleží kus od kusu, ty se kterýma mám zkušenost já, jsou v pohodě. Slyšela jsem ty historky o tom, jak každej kluk na intru má kolem sebe hejno holek a patřičně toho využívá, alkohol, cigarety jim nejsou cizí. Ale mezi náma, kdo zažil chlastací párty na Strahově nebo jinejch VŠ kolejích, tak to asi nemůže být o tolik jiný...