Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tonenipodstatne

24.10.2016 13:51
Tonenipodstatne

XXX.XXX.82.15

Dobry den, ráda bych vás poprosila o radu. Jezdím konika, který je velmi jemný na hubu. Ale na tlak udidla nezastavuje.
Nevíte jak ho nejlépe zjemnit?

24.10.2016 15:00
kapička

XXX.XXX.77.39

Nezastavovat ho přes hubu, ale sedem. A pokud majitel ( teda pokud nejsi majitel ty) není proti, tak ho nauč zpomalovat a zastavovat na zvuk. Často se používá pískání, třeba to ten kůň umí.
Já jezdím koně, co moc ven nechodil, když se rozjel, tak ho nebylo možný rychle zastavit nijak. Navíc léta vozí jezdce-nejezdce, co zatáčí i brzdí za hubu, takže je i dost tupý na tlak. Zkusila jsem pískání a zafungovalo to. A funguje to spolehlivě pořád a všude. Na jízdárně ho tak zastavím ze cvalu na zahozená otěži. Jednou, když jsem přišla jezdit s blbou náladou ( on je jak lakmusový papírek na moje psychické rozpoložení), tak se mi prvně ve cvalu vymknul z kontroly a běžel. I tak zareagoval na pískání a začal aspoň vnímat, že po něm něco chci. Takže já na tenhle způsob brzdění nedám dopustit.

PS: normálně zpomaluje klasicky na sed a následnou zádrž, takže fakt nekroužím po jízdárně a nepískám si u toho to jen jak nebyl zvyklý moc chodit ven, tak tam používám alternativní způsob, a čím dál tím míň. Po 3/4 roce, co ho jezdím, většinou jenom když ho nechám cválat rychle, nebo když začne nervačit.

24.10.2016 16:10
Íháček

XXX.XXX.189.1

Tonenipodstatne napsal(a):
Dobry den, ráda bych vás poprosila o radu. Jezdím konika, který je velmi jemný na hubu. Ale na tlak udidla nezastavuje.

Pisete ze je velmi jemny tak co chcete zjemnovat? Tim ze ho budete zastavovat udidlem ho akorat otupite. Najdete si trenera ktery vam vysvetli jak se zastavuje kun a k cemu slouzi udidlo.

24.10.2016 19:44
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Tonenipodstatne napsal(a):

A co ho naučit zastavit na slovní povel-mám to tak a je to super

Přidejte reakci

Přidat smajlík