Podbradní řetízek u pelhemu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Muchomurka55

18.10.2016 20:32
Muchomurka55

XXX.XXX.110.146

Ahoj,
mám takový asi triviální dotaz. Koupila jsem 2x lomený pelhem z argentanu od HKM. Je to moje první pákové uždění. Myslela jsem, že řetízek se normálně sundavá, ale ono mi to vůbec nejde a ty háčky nejdou roztáhnout. Co s tím? Přece to nemůže být uni velikost, jenže jak to nastavit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2016 20:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není sundavací. Velikost ˇ(délka') se upravuje pomocí oček řetízku. Při nasazení, v klidu, by měl být řetízek natolik volný, abyste mezi něj a čelist prostrčila prsty. Má se o čelist opírat až ve chvíli, kdy vytváříte tlak na udidlo ˇ(taháte za otěž').

Muchomurka55

18.10.2016 21:06
Muchomurka55

XXX.XXX.110.146

Díky, ale stejně nechápu, jak to mám zkrátit. Teorii jsem načetla, vím, že by měl zabírat, když je páka ve 45 stupních, ale myslela jsem, že to vyháknu a posunu na jiné očko. Jenze to mi nejde. Můžete, prosím, ještě jednou a polopaticky vysvětlit, jak jste to s těmi očky myslela?

18.10.2016 22:02
koně

XXX.XXX.205.252

My uzdíme povětšinou zleva, tak muž pravý háček trochu stiskl kleštěmi.Tím z něj řetízek nevypadává.Na druhé straně je volný tam, podle potřeby zavěsím očko.Přikládám zespoda na čelist tři prsty, jako u nánosníku.
Podle vašeho popisu máte řetízek asi secvaknutý v háčcích, tak si jednu stranu uvolněte.

Muchomurka55

18.10.2016 22:40
Muchomurka55

XXX.XXX.110.146

To bude asi ono, už jsem si začínala myslet, že to snad má být napevno a že to budu muset přetahovat. Ono je to hodně silné (ten drát háčku), vůbec mi s tím nejde jakkoliv pohnout, budu asi muset požádat někoho silnějšího. Nějak tedy nechápu výrobce, proč to takto napevno secvakl, když se to bez úprav nedá používat.
Jinak děkuji za vysvětlení a jestli nevadí další otázka. Používáte ten příčný řemínek? Dočetla jsem se na Equichannelu v článku o jeho existenci a v obchodě na mne nevěřícně koukali, že o něm slyší poprvé. Přijde mi, že by mohl být užitečný.

19.10.2016 07:47
liva

XXX.XXX.32.59

Ono je to očko na jedné straně secvaklé spíš omylem. Holt selhal lidský faktor.
Roztáhnout to půjde rozpàčením třeba pomocí většího šroubováku.
Pro zmírnění účinků podbradního řetízku se používá podložka na podbradní řetízek, je běžně dostupná v jezdeckých potřebách.
Dále se používá podbradní řemínek, ale to už je jiný typ uždění...

19.10.2016 19:33
koně

XXX.XXX.205.252

Muchomurka55 napsal(a):
To bude asi ono, už jsem si začínala myslet, že to snad má být napevno a že to budu muset přetahovat. Ono je to hodně silné (ten drát háčku), vůbec mi s tím nejde jakkoliv pohnout, budu asi muset požádat někoho silnějšího. Nějak tedy nechápu výrobce, proč to takto napevno secvakl, když se to bez úprav nedá používat.
Jinak děkuji za vysvětlení a jestli nevadí další otázka. Používáte ten příčný řemínek? Dočetla jsem se na Equichannelu v článku o jeho existenci a v obchodě na mne nevěřícně koukali, že o něm slyší poprvé. Přijde mi, že by mohl být užitečný.

Kleštěmi to půjde
Já mám dojem, když jsme pelhamy kupovali, že řetízek byl úplně zvlášť.Což je při manipulaci s uzdečkou dost nepraktické.Už se vidím, jak cestou mezi sedlovnou a maštalí neustále hledám řetízek.Proto si pamatuji, že je muž na jedné straně upevňoval.
Vy to máte naopak, Zřejmě měl prodejce starost, aby zboží došlo komplet, tak si to secvaknutím pojistil.
Příčný řemínek?Myslíte podklad pod řetízek?Nepoužíváme.
Používá ho známý.Ten má fešácky udělaný řetízek ze psího řetízkového obojku.Takový plochý, dvouřadý, právě podložený.Vypadá to hezky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík