Vozili by jste takto svoje dite?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jana S.

17.10.2016 09:27
Jana S.

XXX.XXX.2.216

Https://www.youtube.com/watch?v=8t1Dn7CZvbI

Vozite nekdo takto male dite na vyjizky? A je to vubec moudre a bezpecne?

edwina

17.10.2016 09:33
edwina

XXX.XXX.40.41

Znám vícero lidí, co dítě před sebou takto na koni vozí a v pohodě, úrazy žádné. Já bych to nedělala, neshledávám to bezpečným. Vůbec nevidím ráda malé děti na velkých koních; kdyby slítly (kůň může klopýtnout, zakopnout, upadnout, i kdyby byl "zlatý svatý"), padají z veliké výšky a nevím, zda by jim helma byla co platná (ještě možná tak páteřák či vesta). Za mě prostě takto ne. Malé děti patří na přiměřeně malé poníky.

17.10.2016 11:01
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Ja som takto zvykávala povoziť sestriné deti kým boli ešte malé, ale len na jazdiarni a malými myslím tak 1-3 roky. Neskôr si to už ani neviem predstaviť ako sa tam to dieťa zmestí, už troj ročné sa ku mne do sedla zmestilo len tak tak a pred sedlom moc miesta nie je to by už muselo sedieť na krku. Na vychádzku by som tak nešla, je to nebezpečné lebo jazdec nemá v sedle toľko pohodlia ako keď je tam sám a musí ešte k tomu aj držať dieťa takže v prípade že sa kôň splaší či uskočí by mal dosť čo robiť aj sám so sebou nieto ratovať ďalšiu osobu. Z toho videa nevidím či sedí až pred sedlom, lebo to vyzerá byť už väčšie dieťa, no keď už tak možno vhodnejšie by bolo za sedlom, ale chcelo by to nejakú hrubšiu deku aby koňa netlačilo na chrbáte. A bez prilby deti na koňa nepustím vôbec ale to je zas o inej zodpovednosti.

chov7

17.10.2016 11:52
chov7

XXX.XXX.2.216

U nas sousedka vozi do terenu na velkem koni pred sebou 2lete dite a jeste ma na voditku 7lete dite na ponikovi.
Ja kdyz je vidim vzdy trnu...Bohuzel chudaci deti, kdyz maji takoveto rodice - branit se nemuzou

17.10.2016 12:11
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Záleží na každém, jak rád má svoje dítě a co považuje za vhodné vozit dítě nějakým způsobem na koni.Já bych toto nikdy neudělala, Mám raději to tak, že vedu kobylu a prcka si z boku drží rodič a jde vedle boku koně, dítě si přidržuje a v případě, kdy kůň od nás uskočí si dítě stáhne do náruče, navíc bez helmy na hlavě neexistuje, aby mi lezl kdokoli na koně.

17.10.2016 12:29
koně

XXX.XXX.205.252

Na videu vidím shora a zezadu klepající se čepici a házející se koňskou hlavu.Znamená to, že jezdec drží někde před sebou, mezi svýma rukama dítě a na hlavě má kameru?
Těžko hodnotit, jestli má dítě posazené obkročmo na krku koně, nebo se mu vejde někam na přední rozsochu.Každopádně se mi zdá, že dost dlouho klusali a pochybuji, že by to mohlo být příjemné.Nikomu z té zúčastněné trojice.
Ale to je každého věc.Jako bezpečné bych to rozhodně neviděla.Dítě má být na poníku, nebo vedené ze země na velkém, slušném, koni.
Já osobně jsem občas takhle, mezi rukama, svezla dítě, ale výhradně v kroku a chvilku.A nebylo mi to nijak příjemné.Spíš jsem je někdy brala za sedlo, nechala jsem přečuhovat kus deky.Větší dítě se mě udrželo kolem pasu.Ale zase to bylo v kroku a kousek.Chlapečci povětšinou plakali, že je tlačí kuličky, holčičky byly odolnější
Ale naprosto nejhorší se mi zdá varianta, kdy matka má mimino v šátku na těle a jezdí.To by byl masakr při pádu.

neapolitano5

17.10.2016 12:58
neapolitano5

XXX.XXX.2.216

Takhle jezdi bezohledni rodice a jeste se tim chlubi na youtube . U nas takhle mamina taky vozila deti a dopadlo to hrozne...pad z kone a male dite obe zlomena zapesti.Chlapeckovi byli 3roky

Bohuzel se mamina nepoucila a vozila takhle pak dal sve druhe dite, zase pad a dite obe zlomene nohy...tentokrat 5lete dite

Navic na kobce co vyhazovala a je to vseobecne neklidne zvire a kazdou chvilku z ni pada i sama jezdkyne

Takove rodice odstrelit.

neapolitano5

17.10.2016 15:18
neapolitano5

XXX.XXX.2.216

Ja osobne Myskovi znam jsou to hodni a zapaleni lidicky do koni a proste uz odmalicka k tomu vedou i maleho

To ze nedomysleli bezpecnost jim tu nemuzete preci vycitat.Navic dostihovy jezdci maji trosku jine citeni ti se nemuzou vseho bat a navic to jsou exelentni jezdci.Ty jen tak nepadaji.

neapolitano5

17.10.2016 15:19
neapolitano5

XXX.XXX.2.216

Neni fer sem davat odkaz na jejich video, trestat by se meli bezohledni rodice jak uz jsem psala vise

Myskovi jsou profici.

sarango

17.10.2016 15:22
sarango

XXX.XXX.2.216

Nemuzete jednim dechem odzoudit, ze je to nezodpovedne a pak zjistit, ze to jsou vasi znami a zase je hajit Za me proste nebezpecne

Peruan7

17.10.2016 15:25
Peruan7

XXX.XXX.2.216

Tady chce nekdo pospinit Myskovi, zrejmne jim zavidi uspechy v dostizich.

17.10.2016 17:17
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Já si myslím, že zde nikdo nikoho nešpiní.Dotaz vlákna zní jinak přeci a odpovědi se zadavateli dostali.Toto video nejspíš bylo adekvátní k tomu, co zadavatel chtěl vědět a ne na to, kdo je na tom koni, co tam dělá apod.Pokud by člověk byl profík, pak by se dle mně zachoval jinak, ale to je věc názoru každého z nás zde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík