Radimka
XXX.XXX.48.6
Zdravím všechny ![]()
Vím že moc jedinců tohoto plemene v Čechách není (tedy čistokrevných jedinců, ne typu "asi to bude knabstrup protože to má puntíky a na appaloosu to nevypadá).
Pokud vím měli by tu být snad i plemenní hřebci, ale pokud jsem dobře pochopila, tak jen pro německou ZSSE.
Barva je pro mě atraktivní, a líbí se mi i typem koně (na rozdíl od appa), hlavně ten starší hrubší "barokní" typ ![]()
Zatím tohle plemeno u mně spadá do kategorie "jednou až si našetřím", ale sny se mi postupně plní, tak sbírám info ![]()
Znáte někdo osobně nebo z doslechu některé z těch knabstrupů co jsou u nás? Jací jsou? Povaha, charakter, jezditelnost?
edwina
XXX.XXX.40.41
Knabstrupské koně v Čechách chovají zde: http://www.blackriders.info/knabstrup.html. Určitě by poradili i s koupí. Osobní zkušenost s "barokními puntíky" ale nemám.
Radimka
XXX.XXX.48.6
Děkuju edwino, tyhle webovky znám, ale jak už jsem psala, chtěla jsem se tu poptat hlavně na osobní zkušenosti
edwina
XXX.XXX.40.41
Já bych se ptala na osobní zkušenosti přímo jich, protože budou jedni z mála, kteří plemeno v ČR chovají a občas dokonce nabízejí své odchovance k prodeji. Být vážným zájemcem o knabstrupského koně, tak jdu přímo ke zdroji .
Uživatel s deaktivovaným účtem
Edwina: no právě - tak bych se neptala v Čechách, ale v zahraničí, kde jsou s jejich chovem daleko bohatší zkušenosti.
Začala jsem se zajímat o jedno v Čechách prakticky neznámé plemeno ovcí a dotazy směřovala rovnou na zahraniční chovatele. Ono dočíst se na netu informace je pořád docela jiné, než se zeptat lidí, kteří cokoli konkrétního leta chovají a podají pravdivé informace z reálu