Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Radimka

13.10.2016 12:39
Radimka

XXX.XXX.48.6

Zdravím všechny smajlík
Vím že moc jedinců tohoto plemene v Čechách není (tedy čistokrevných jedinců, ne typu "asi to bude knabstrup protože to má puntíky a na appaloosu to nevypadá).
Pokud vím měli by tu být snad i plemenní hřebci, ale pokud jsem dobře pochopila, tak jen pro německou ZSSE.

Barva je pro mě atraktivní, a líbí se mi i typem koně (na rozdíl od appa), hlavně ten starší hrubší "barokní" typ smajlík
Zatím tohle plemeno u mně spadá do kategorie "jednou až si našetřím", ale sny se mi postupně plní, tak sbírám info smajlík

Znáte někdo osobně nebo z doslechu některé z těch knabstrupů co jsou u nás? Jací jsou? Povaha, charakter, jezditelnost?

edwina

13.10.2016 13:33
edwina

XXX.XXX.40.41

Knabstrupské koně v Čechách chovají zde: http://www.blackriders.info/knabstrup.html. Určitě by poradili i s koupí. Osobní zkušenost s "barokními puntíky" ale nemám.

Radimka

13.10.2016 15:20
Radimka

XXX.XXX.48.6

Děkuju edwino, tyhle webovky znám, ale jak už jsem psala, chtěla jsem se tu poptat hlavně na osobní zkušenosti smajlík

edwina

13.10.2016 15:49
edwina

XXX.XXX.40.41

Já bych se ptala na osobní zkušenosti přímo jich, protože budou jedni z mála, kteří plemeno v ČR chovají a občas dokonce nabízejí své odchovance k prodeji. Být vážným zájemcem o knabstrupského koně, tak jdu přímo ke zdroji .

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2016 19:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

Edwina: no právě - tak bych se neptala v Čechách, ale v zahraničí, kde jsou s jejich chovem daleko bohatší zkušenosti.
Začala jsem se zajímat o jedno v Čechách prakticky neznámé plemeno ovcí a dotazy směřovala rovnou na zahraniční chovatele. Ono dočíst se na netu informace je pořád docela jiné, než se zeptat lidí, kteří cokoli konkrétního leta chovají a podají pravdivé informace z reálu

Přidejte reakci

Přidat smajlík