Zaneta2
XXX.XXX.162.36
Máte někdo bucasácký odpocky? Je mezi těma dvěma velký rozdíl? Načteno mám, jasný, Shamrock je prakticky dvakrát Power Cooler vrstva, ale zajímaly by mě osobní zkušenosti. Je o moc teplejší? Zatím nemám ani jednu a právě váhám, kterou objednat. Díky.
Popravdě... po letech boje s tímhle dilematem jsem zakotvila u fleeových dek z výprodeje supermarketů. Každej můj kůň má dvě. Nahodím (eventuálně pod ni hodím slámu), vezme to první pot.
Pak ji otočím naruby - druhej pot.
Pak dám druhou, je-li potřeba... atd.
Ono to vlastně začalo tím, že jsem otáčela naruby ty odpocky ušitý a prodávaný pro koně. Vypadají pěkně... ale prostě tu službu mi prostě dělají ty fleecové deky za stopade lepší, no...
Omlouvám se, na to ses neptala... ;-).
Zaneta2
XXX.XXX.162.36
Chápu, nemohla sis pomoct :-DDDD
jenže já to potřebuju jako případný podvlek, vrstvu pod deku na zimu pro důchodce s ne úplně superzdravím, to mi flíska vypadne a Bucasky jsou jediné, které mu sedí střihem.
Jinak si teda dovolím nesouhlasit, leta jsem valila v nějakých "klasických" odpockách typu nějaké HKM, nějaké fujtajbl Daslo, staré kentaury a jiné značky (případně i obyč flís dekách, z nouze a ve spěchu jsem jednu deku spíchla z fleece deky naposledy na jaře, ale fakt mě to nebaví
, no pak jsem si koupila dražší waldhausenku a - tu nebylo potřeba přetáčet, nahoře na dece kapičky a dole kůň suchej
S lety stárnu a lenivím a než běhat otáčet deky...
A ty flísky, co jsou teď, už taky nejsou co bývaly, teď mám pocit, že vůbec nesajou, nevedou, ještě tak ty starší, třeba těch 10 let...zato kurnik pseudoflísová kousavá deka stará 40 let, ta je bezva...
Mám Bucas moc ráda a mému koní perfektně sedí.
Máme celkem 6 ks, ale Power Cooler ne. Tato deka mi na to, že je trochu "omezeně využitelná", přijde celkem drahá.
Power Cooler + svrchní nezateplená vám dà cca 150 g zateplení, takže já osobně bych místo vrstvení koupila Freedom 150g a koník by měl na sobě jen jednu deku.
Zaneta2
XXX.XXX.162.36
liva
napsal(a):
Mám Bucas moc ráda a mému koní perfektně sedí.
Máme celkem 6 ks, ale Power Cooler ne. Tato deka mi na to, že je trochu "omezeně využitelná", přijde celkem drahá.
Power Cooler + svrchní nezateplená vám dà cca 150 g zateplení, takže já osobně bych místo vrstvení koupila Freedom 150g a koník by měl na sobě jen jednu deku.
...no to bych taky nejraději, ale v potřebné velikosti a střihu se spousta Bucas dek pro nás jednoduše nevyrábí. Takže musím využít toho, co je. Osobně bych nakoupila nejraději Extra Power nebo Smartex, ale mám smolíka.
Odkud je info, že Power Cooler s pláštěnkou dá 150g zateplení? Nějaké ofiko, nebo dedkuce? To je třeba totiž to, co právě potřebuju vědět
Zaneta2
napsal(a):
...no to bych taky nejraději, ale v potřebné velikosti a střihu se spousta Bucas dek pro nás jednoduše nevyrábí. Takže musím využít toho, co je. Osobně bych nakoupila nejraději Extra Power nebo Smartex, ale mám smolíka.
Odkud je info, že Power Cooler s pláštěnkou dá 150g zateplení? Nějaké ofiko, nebo dedkuce? To je třeba totiž to, co právě potřebuju vědět
Je to spíš dedukce.
K této úvaze mě vede zkušenost.
Jsem dlouholetý dekovač, moji koně nosí deky od září do dubna- května podle počasí.
Mají opravdu kompletní dekovací vybavení / na 2 koně cca 22 dek / .
Bucas Irisch s bavlnou má dle výrobce zateplení 50g, u nezateplených dek s kvalitní flísovou podšívkou uvádí výrobci většinou zateplení 100g.
Takže bych nezateplenou Bucas Turn out light + Shamrock typovala na cca 150 g zateplení.
A Freedom jsou také prodyšné, takže se v nich koník v chladnu potit nebude...
Zaneta2
XXX.XXX.162.36
2 koně 22 dek - :-D to už je úchylka, ne? :-D
Já právě řeším hlavně podklad pod Irish turnout 300g, která sic 300g, tak má optimum -10 (s přivřeným okem -15), tak na ty dny (noci), kdy je pod -10 (gerontní zvíře je vzhledem k zdravotnímu stavu dekováno prakticky celoročně, nesmí pochladnout, profuknout...). Zda podložit jednovrstvou POwer coolerkou, nebo koupit dvouvrstvou Shamrock (+ další úvaha o dočasné kombinovatelnosti jedné nebo druhé se Smartex Rain a dekami jiných výrobců). Že by se kůň zapotil se u Bucasáckých dek nebojím.
Zaneta2
XXX.XXX.162.36
Tu úchylku beru zpět..nikdy mě nenapadlo spočítat si deky. Au.
Dámy, jak to děláte, že vašim koním Bucasky pasují?
Já jsem si chtěla udělat radost a koupila jsem kobyle muchařce Bucasku síťovou.
Přikládám fotku, jak v ní vypadala.
Síťovka od Loesdau jí byla přesně a taky se neprotáčela a měla dostatečně dlouhý krk a kryt na ocas.
Také fotka.
Bucaska ve vel.155 je zřejmě na tažáka s krátkým krkem a velkým hrudníkem.
Jsem zklamaná.
Bucasky pasují jen jednomu. Je to APH, zádová délka 130 cm, ale záda jako stůl a hrudník jako kotel takže ideální velikost Bucas 135-140, protože jsou nabírané u krku.
Druhý nemá do Bucasek prsa, tak se musí spokojit s jinýma značkama.
http://evik1976.rajce.idnes.cz/Woodcraft_7.-8.2.2015/#DSCN0369.jpg
http://evik1976.rajce.idnes.cz/Woodcraft_7.-8.2.2015/#DSCN0434.jpg.
Svatava
XXX.XXX.144.97
Měla jsem v ruce Power Cooler a je to fakt tenký, taková deka do hengru nebo do boxu, aby kůň nebyl špinavej, jako poddwku si to neumím představit, že by to mělo nějakou funkci. Takže pokud nechceš kupovat třeba Select, tak bych vzala spíš ten Shamrock.
A soucítím s tebou, taky musim kupovat Bucas, protože mi kobylu všechno ostatní odírá:)
Ale zas pak těch dek nemusím mít deset, což je fajn.
Svatava
XXX.XXX.144.97
sisi58
napsal(a):
Dámy, jak to děláte, že vašim koním Bucasky pasují?
Já jsem si chtěla udělat radost a koupila jsem kobyle muchařce Bucasku síťovou.
Přikládám fotku, jak v ní vypadala.
Síťovka od Loesdau jí byla přesně a taky se neprotáčela a měla dostatečně dlouhý krk a kryt na ocas.
Také fotka.
Bucaska ve vel.155 je zřejmě na tažáka s krátkým krkem a velkým hrudníkem.
Jsem zklamaná.
No já právě kupuju Bucas, protože mi sedí na úzkého koně díky nabírání u krku:) Síťovanou deku jsem nikdy neměla, ale Bucas vyrábí deky i ve variantě 'big neck', který jsou právě naopak na koně typu španěl, fris, chlaďas apod.-prostě koně s velkým krkem, tak možná jsi měla tuhle verzi..? Ale to fakt hádám.
Zaneta2
XXX.XXX.162.36
Svatavo díky, už jsem obejdnala Shamrock, tak po tom, co jsi napsala, jsem fakt ráda...tak uvidíme.
Jinak Bucas mi sedí na všechny koně, ale nemám tažáky, ale u těch je dobrý ten Big Neck, ale to se ty síťovky myslím nedělají. Naštěstí jiným koním sedí i jiné deky, nejen Bucas, jenom tadyten zmetek musí mít všecko extra :-D.
liva
napsal(a):
Bucasky pasují jen jednomu. Je to APH, zádová délka 130 cm, ale záda jako stůl a hrudník jako kotel takže ideální velikost Bucas 135-140, protože jsou nabírané u krku.
Druhý nemá do Bucasek prsa, tak se musí spokojit s jinýma značkama.
http://evik1976.rajce.idnes.cz/Woodcraft_7.-8.2.2015/#DSCN0369.jpg
http://evik1976.rajce.idnes.cz/Woodcraft_7.-8.2.2015/#DSCN0434.jpg.
Tedy livo, klobouk dolů. Tábořit v zimě
Ale je to hezké. Kde to bylo?
Já jsem začala kupovat deky s prodloužením na krk. Tedy pláštěnky. Pokud hodně pršelo, vsakovala voda do dek právě na kohoutku. Nepříjemné
U prodložení se to neděje. Je to fajn. A nemusí být ani deka s krkem.
Svatava
XXX.XXX.70.17
Zaneta2
napsal(a):
Svatavo díky, už jsem obejdnala Shamrock, tak po tom, co jsi napsala, jsem fakt ráda...tak uvidíme.
Jinak Bucas mi sedí na všechny koně, ale nemám tažáky, ale u těch je dobrý ten Big Neck, ale to se ty síťovky myslím nedělají. Naštěstí jiným koním sedí i jiné deky, nejen Bucas, jenom tadyten zmetek musí mít všecko extra :-D.
Zaneto kdes prosim objednavala ten Shamrock? Ted po nem prave koukam, ale v CR ho nema jediny prodejce, ani na ebayi ta nabidka neni az tak slavna...