lil
XXX.XXX.161.187
Máte někdo špatné či dobré zkušenosti s ohlávkama ve výbězích. Zajímá mě konkrétní připad co jse vám stal nebo jste slyšely že se neco stalo. Ja osobne ohlavky ve vybehu nesnasim, proto se ptam jestli nejsem jedina.
Galeli
XXX.XXX.211.199
Řekla bych to tak, žádná zranění, nebo zachycení jsem nezažila, zato ovšem vím na 100% že ohlávka do výběhu prakticky automaticky znamená, že o ohlávku přijdete a nikdy nenajdete...
lil
XXX.XXX.161.187
Ve výbězích kde se teoreticky kůň nemá kde zaháknout tak mi to nevadí, ale většina výběhů je na zranění kvůli tomu že má ohlavku jako dělaná.
Já ohlávky dávám po dobu co nekrmím seno(mám ho v sítích, proto ohlávky na hlavu neexistuje).
Jednou mi koně někdo vyplašil ale nikam neutekli, z výběhu odešel jen jeden a ten se pásl u sousedů, tak jsem jen zašla a chytla za ohlávku a odvedla.
Ohlávky mají jen kvůli toho, aby bylo případně za co chytnout(i když se spíše nestane nikdy nic-ťuk, ťuk)
Ale asi to příští rok kašlu a ohlávky dávat nebudu, lepší lapač je sáček:).
PS: Ohlávku si shodí občas náš valach, ale zatím jsme vždy našli.(nevím jak to dělá, že to vždy rozepne za karabinu a najdu ji vprostřed louky, takže si ji asi o nic nesedře.).
lil
XXX.XXX.161.187
Chapu ruzne nazory, ale myslim ze je lepsi kun ktery utece bez ohlavky nez kun kterymu se kvuli ohlavce stane buh vi co.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrésú do výbehov ohlávky, ktoré majú poza uši také to iba prevliekanie, ak sa kôň niekde zahákne, ľahko ju vyvlečie.
Po tom, co nám uteklo stádo bez ohlávek považuju za důležitý mít aspoň pár koní ochotných odejít ze šťavnatého jetele za kýbl suchého chleba. A pak s nosem zabořeným v kýblu jenom na vodítku kolem krku v klidu dojít domů, když zbytek stáda lítá kolem cvalem s ocasem vysoko nahoru
Jinak já ještě o koni, kterému by se kvůli ohlávce ve výběhu něco stalo, z bezprostředního okolí (přes 100 koní) neslyšela. Zato je dost běžné, že člověk odvede koně do výběhu s ohlávkou, a když pro něj pak jde, tak ohlávka leží v bahně a kůň nemá ani škrábnutí. To ale neznamená, že bych nevěřila, že se to stát může. Viděla bych to tak, že tam kde v blízkém okolí výběhů nejsou žádné frekventované silnici, bych pouštěla koně do výběhů jen tak, tam kde frekventované komunikace jsou, tak jedině s ohlávkou.
lil
XXX.XXX.161.187
Dobre dekuju za nazory.