Dekovani březích klisen

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ojntvv

20.9.2016 14:51
Ojntvv

XXX.XXX.227.126

Aho, jak to mate vy? Dekujete březí klisny nebo ne? :).

Ojntvv

20.9.2016 21:00
Ojntvv

XXX.XXX.57.17

?

20.9.2016 21:12
majkulka

XXX.XXX.237.148

Důvod dekování? Březost? Tak to opravdu ne

Ojntvv

21.9.2016 13:30
Ojntvv

XXX.XXX.134.102

Kobyla je dekovana uz asi 7 let každou zimu tak se jen ptám, jestli by to nemělo nejake následky nedekovat...

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2016 16:41

Nuž ale, to nikto cez počítač neodhadne. Priemerný zdravý kôň v bežnej stredoeurópskej zime bez deky prežije aj 24/7 vo výbehu, za predpokladu, že sa má kam schovať a má dostatok žrádla. Nepíšeš, či je kobyla boxovaná, ani čím je kŕmená, jediné info je, že je žrebná. Prečo je 7 rokov dekovaná?

Ojntvv

21.9.2016 18:02
Ojntvv

XXX.XXX.178.129

Kobyla je aktivne ve sportu a proto je zvykla každou zimu byt dekovana... Bude mit pres den vybeh a na noc box... Žere akorat seno a do 1/4 kg jádra denně... Problem je ze ma myopatii a bojím se ze pres zimu to bez deky nezvládne...

21.9.2016 18:25
lenacia

XXX.XXX.205.245

Dobrý den,
mohla bych se připojit k tématu dekování? Nemám sice březí klisnu, ale bylo mi řečeno, že bych si na zimu měla pořídit nepromokavou deku podšitou fleecem, že ji má ve stáji každý.
Kobylka u mě dva roky byla bez deky (jen odpocka po práci), a vždy měla pěkný huňatý medvídkový kožíšek. Ale je pravda, že doteď měli otevřený přístup i do přístřešku.
Tady to funguje tak, že přes den jsou koně ve výběhu a až na noc se pouští zpátky do nočního výběhu, kde je přístřešek.
Měla bych tedy dát na jejich radu a deku koupit? Nechci jí zchoulostivět, když vidím, že jí zatím zima nikdy nevadila. Nebo nejstli by mi třeba nestačila jen nepodšitá nepromokavá deka.

Ojntvv

21.9.2016 18:45
Ojntvv

XXX.XXX.138.214

Na chlupatého kone urcite ne lehkou deku! Slehnou mu chlupy a je mu jeste vetsi zima!

Ojntvv

21.9.2016 18:46
Ojntvv

XXX.XXX.138.214

Kožich v zimě zatepli tak min 200g takze do nizsi gramaze bych nesla.

21.9.2016 19:13

Mám koňa 24/7, nedekujem, ale má seno 2xdenne, dostatok na to, aby mu nebola zima. V chladnejších dňoch koňom pridávame, aby sme mali istotu, že fakt nebudú trpieť zimou. Vo výbehu majú doststok miesta pod strechou, takže aj ten posledný v stáde vie byť v suchu a závetrí. Pokiaľ ro viete zabezpečiť koňom podobne, že budú mať istotu strechy nad hlavou a dostatok žrádla, dekovanie je zbytočné. Samozrejme, predpokladám, že dokážete odhadnúť, či koňovi je zima, alebo nie.
Ale pre istotu(pre prípad choroby, alebo čohokoľvek) mám jednu teplú nepremokavú a jednu ľahkú nepodšitú. Vlani v zime sme prerábali podlahy, kone boli nejaký čas bez strechy, do dažďda dostali tie ľahké nepodšité, iba proti dažďu, zvládli to úplne v pohode.

22.9.2016 05:34
mgtka

XXX.XXX.22.62

Pokud už je teď navykána na 24/7 a bude dostatečně krmena objemnými krmivy, tak by neměl být problém...i když vyjímečně se najde kůň, kterému pastevko prostě nevyhovuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík