Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

EHASA PLL

16.9.2016 06:58
EHASA PLL

XXX.XXX.34.137

Ahoj jezdím na konich už pár let a poslední rok mi začaly neustále plandt třmeny ve cvalu... Normálně si je nastavím zdaj se být vpohodě a jen co pobídnu do cvalu už mi začnou plandat, trenérka vždy říka prošlápni patu ale mně se zdá že už to víc nejde.
Když pak jezdím se svýma vrstevníkama je mi hrozně trapně že nejezdím moc kratkou dobu a nezvládám si udržet nohy ve třmenu a další vemc občas i dost jakoby skáču v sedle místo toho abych ho vytírala... :(
budu moc ráda za účinné rady. děkuju

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2016 07:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

To se tady často řeší - že chodí dotazy ze situací, které je prostě potřeba vidět..

Klasicky lidem, kteří ještě nemají nezávislý pružný sed (nejsou vyježdění), vypadávají třmeny ve cvalu proto, že jak se snaží udržet, vytahují koleno, resp. patu, jak se snaží koně upobízet. Jsou strnulí. Pokud se k tomu ještě začnou předklánět, bortí se celý sed a to pak jde těžko sedět v sedle...

Na tohle funguje nejlépe lonž - kvalitní cvičitel na zemi a naježděný kůň pod zadkem.
Cvičitel by měl dohlédnout na to, abyste se snažila mít "nohy co nejdelší", aby se zamezilo vyjíždění kolen s patou dole a ustálil se hluboký sed pevně pozadím v posedlí. Bez toho to bude ještě dlouho trápení, protože když si koně musíte nacválat sama, udržovat ve cvalu a řídit k tomu, je to moc věcí najednou, co musíte řešit a nedá se soustředit na to, co potřebujete nejvíc - upevnit sed a změkkčit kříž... nebo chodit do terénu a zkoušet střídat stehenní sed a pár cvalových v plném sedu, abyste to pilovala. Tam kůň většinou chodí dopředu ochotněji a na rovných čárách nepotřebujete řešit zatáčení před rohem, atp.
Každopádně je to o tom jezdit co nejčastěji a vyjezdit se

Přidejte reakci

Přidat smajlík