vogaf
XXX.XXX.144.38
Zdravim, mam takovy dotaz, druhym rokem jezdim konika vrazim do nej sve penize a to ne male. Ze strany majitelu nevidim pozitivni odezvu, navic s nimi nemam zadnou smlouvu. Konika, chci dat jinam a pojmout za sveho, ale neni mi dovoleno. Castku jeho koupe jsem jiz davno presahla. Je mozne, ze kdyz castku jeho ceny za kterou byl koupen presahnu ho budu moct nechat prepsat na sebe, o necem takovem jsem slysela ale jestli je to pravda kdo vi.
To teda rozhodně ne. Jde to v případě, že máte koně u sebe ustájeného, platíte za něho veškeré náklady a majitel neraguje, pak to zákonnými cestami jde.
Ne tím, že jezdíte někomu koně, ten to neřeší, koně Vám neprodá - to je jen s prominutím Vaše blbost.
A ještě mě zajímá - dle čeho soudíte, že jste přesáhla jeho kupní cenu?
No jo, držení koně je docela drahá sranda :-D Pokud vrážíte nemalé peníze do cizího koně, je vaše chyba, že jste netrvala na včasném sepsání smlouvy. Nevidíte-li ze strany majitele pozitivní odezvu, doporučuji se na něj vybodnout a jít jezdit jinam (se smlouvou) nebo si pořídit koně svého, jiného. Pokud vám tohoto dobrovolně neprodají, neexistuje způsob, jak ho od nich legálně získat do svého vlastnictví.
To je jako kdybyste měla od kamaráda dlouhodobě půjčené auto, a ve chvíli, kdy byste na částce za projetý benzín přesáhla tržní hodnotu auta, byste ho chtěla bez jeho souhlasu přepsat na sebe... no uznejte, takhle přeci vážně nejde uvažovat