Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ll

6.9.2016 00:26
ll

XXX.XXX.161.187

Máte nějaké dobré zkušenosti s bilinlou nebo nějakým doplňkem, který pozitivně ovlivnil růst hřívy a ocasu?

6.9.2016 01:42
polárka.15

XXX.XXX.36.129

Piv. kvasnice.

kackakacalkova

6.9.2016 08:59
kackakacalkova

XXX.XXX.143.160

Lněné semínko.

ll

6.9.2016 10:55
ll

XXX.XXX.35.92

Dobře děkuju.

10.9.2016 20:35
lenacia

XXX.XXX.136.121

Nejsou pivovarské kvasnice objemove krmivo po kterém koně tloustnou? To asi nebude vhodné krmivo pro hobby příležitostne ježdění.

10.9.2016 20:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pivovarské kvasnice jsou biomasa ušlechtilých kvasinek Saccharomyces cerevisiae. Jejich význam pro výživu zvířat spočívá v obsahu vysoce hodnotných bílkovin a biologicky cenných dusíkatých látek, minerálních látek, mikroprvků, enzymů, nukleotidů, glycidů a oligosacharidů. Pivovarské kvasnice jsou proto mimořádně přínosným krmným doplňkem, nahrazujícím nákladné vitamínové či dokonce léčebné preparáty. Výhody využívání krmných kvasnic: Jsou ideálním zdrojem vitamínů skupiny B, doplňkem vysoce hodnotných aminokyselin, obsahují fosfor, draslík a všechny potřebné mikroprvky, zejména měď, zinek a železo Kromě fosforu jako kostitvorného prvku jsou zdrojem dalších mikroprvků důležitých v metabolismu enzymů, nukleotidů a podobných biologicky účinných látek Mají pozitivní vliv na obranyschopnost a detoxikaci organismu Zvyšují pracovní výkonnost, soustředění a ovladatelnost a potlačují předčasnou únavu, nervozitu a nechutenství Zchutňují krmnou dávku a zlepšují krmitelnost Zkvalitňují pohybový aparát, kopyta a srst.
Denní dávkování: psi - 2 g na 10 kg hmotnosti; hříbata - 6-12 g, koně - 10 g na 100 kg hmotnosti

Citace:http://www.svetkrmiv.cz/.

10.9.2016 22:32
polárka.15

XXX.XXX.225.161

lenacia napsal(a):
Nejsou pivovarské kvasnice objemove krmivo po kterém koně tloustnou? To asi nebude vhodné krmivo pro hobby příležitostne ježdění.

Povinne nastudovat co to vubec je a jake je DAVKOVANI

10.9.2016 22:34
lenacia

XXX.XXX.205.245

polárka.15 napsal(a):
Povinne nastudovat co to vubec je a jake je DAVKOVANI

No když jsem je právě chtěla objednávat tak úplně všichni ve stáji řekli, že je to vysoce objemové krmivo. Tak se raději ptám.

10.9.2016 23:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
No když jsem je právě chtěla objednávat tak úplně všichni ve stáji řekli, že je to vysoce objemové krmivo. Tak se raději ptám.

Denní dávkování: psi - 2 g na 10 kg hmotnosti; hříbata - 6-12 g, koně - 10 g na 100 kg hmotnosti.

10.9.2016 23:11
lenacia

XXX.XXX.205.245

sisi58 napsal(a):
Denní dávkování: psi - 2 g na 10 kg hmotnosti; hříbata - 6-12 g, koně - 10 g na 100 kg hmotnosti.

Takže 60 g na běžného teplokrevníka?
A to mám ty velký pytle zkrmit kdy? Za 10 let?

11.9.2016 01:23
polárka.15

XXX.XXX.208.141

lenacia napsal(a):

Strýček Google je velice ochotný a rád poradí co jak proč, stačí se jen více zajímat a neposlouchat jen lidi okolo. Jinak ano - denní dávka je podobná jako dávkování vitamínů.

ll

11.9.2016 01:35
ll

XXX.XXX.161.187

Já se s pivovarskýma kvasnicema setkala akorát ve 3 kg balení od nutrihorse. Prodává se to o ve větším množství? :D.

11.9.2016 02:06
lenacia

XXX.XXX.205.245

ll napsal(a):
Já se s pivovarskýma kvasnicema setkala akorát ve 3 kg balení od nutrihorse. Prodává se to o ve větším množství? :D.

No prodává se to v 25 kilovej pytlech :D.

11.9.2016 07:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

ll napsal(a):

Ano, i v 5kg balení.

11.9.2016 07:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
Takže 60 g na běžného teplokrevníka?
A to mám ty velký pytle zkrmit kdy? Za 10 let?

Tak ať se s vámi podělí o zkrmení a náklady ty hlavičky makové, co vám radily.
Než vaše kobyla zbaští 25kg pytel, bude obsah dávno plesnivý

11.9.2016 08:37
polárka.15

XXX.XXX.208.141

My kupujeme zase po 1kile - vypada to jako pytlicek mouky.

11.9.2016 12:34
lenacia

XXX.XXX.205.245

sisi58 napsal(a):
Tak ať se s vámi podělí o zkrmení a náklady ty hlavičky makové, co vám radily.
Než vaše kobyla zbaští 25kg pytel, bude obsah dávno plesnivý

Děkuji za radu. Asi koupím 10kg, a podělím se s kamarádkou. Pokud je životnost 12 měsíců, tak to zkrmím případně už i sama.

11.9.2016 14:31
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

10kg pytel stačí na půl roku a když se správně uskladní, tak i déle, my uskladńujeme do umělých barelů i kukuřici a granule, protože nám jeden pytel vydrží rok pro oba koně, dáváme maličko, páč naše holky přibírají i ze vzduchu :-D a rekre koně potřebují to základní-seno, vodu, sůl.Nač je cpát nesmyslnými přípravky, když nemaj výkony apod. Krásný zbytek víkednu přeji všem.

Nanny

11.9.2016 16:13
Nanny

XXX.XXX.199.180

gitule vrtule napsal(a):
10kg pytel stačí na půl roku a když se správně uskladní, tak i déle, my uskladńujeme do umělých barelů i kukuřici a granule, protože nám jeden pytel vydrží rok pro oba koně, dáváme maličko, páč naše holky přibírají i ze vzduchu :-D a rekre koně potřebují to základní-seno, vodu, sůl.Nač je cpát nesmyslnými přípravky, když nemaj výkony apod. Krásný zbytek víkednu přeji všem.

Mám podobný názor, ale teď jsem si konečně koupila vlastního koně, a když jsem se v krmírně podívala, kolik tam mají ostatní majitelé nejrůznějších přípravků a doplňků a já nevím, čeho ještě, tak začínám být trochu nejistá. Kůň je 16letý valach, na rekreaci, chodí pod sedlo tak 4x týdně a já si myslím, že mu seno, voda, sůl stačí + vždycky večer dostane trochu ječmene, spíš za odměnu. Jenže každý majitel, kterého se zeptám, tak přidává různé vitamíny a pod., i když máme ve stáji jenom rekreační koně, nikdo nesportuje. Takže byste běžnému a zdravému rekre koni nic nepřidávali?

11.9.2016 17:12
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Nanny napsal(a):
Mám podobný názor, ale teď jsem si konečně koupila vlastního koně, a když jsem se v krmírně podívala, kolik tam mají ostatní majitelé nejrůznějších přípravků a doplňků a já nevím, čeho ještě, tak začínám být trochu nejistá. Kůň je 16letý valach, na rekreaci, chodí pod sedlo tak 4x týdně a já si myslím, že mu seno, voda, sůl stačí + vždycky večer dostane trochu ječmene, spíš za odměnu. Jenže každý majitel, kterého se zeptám, tak přidává různé vitamíny a pod., i když máme ve stáji jenom rekreační koně, nikdo nesportuje. Takže byste běžnému a zdravému rekre koni nic nepřidávali?

A co místo těch kravinek dávat koni občas jablko, mrkev, kůrku chleba apod.?Já to tak dělám, doma mám 200l sud ovsa už dva roky a muž se směje, kdy ho hodlám zkrmit, když jim dám hrstičku do kýble k mrkvi, jablku apod. Nejvíc se směju, když kupují koňáci vitamín C pro koně, protože si jej koně umí vyrobit sami, když potřebují.-) Každý máme jiný pohled na věc.Já místo dvou pytlů kvalitních granulí koupila kobyle novou ohlávku a zateplenou nepromokavou deku.Ale jsou i tací, kteří koním kupují granule, vitamíny, doplňky stravy apod.Já to vidím jako zbytečnou přemrštěnost pro rekre koně.O sportu nemluvím, tam je třeba koníky jinak fedrovat.Ale s tím základním každý kůň vystačí, pokud majitel nemá vysoké nároky na výkon a trénink.I když zvířata a děti jsou nejdražší koníček.Mě stojí ročně strouhání 10.000Kč, takže prostě dávám přednost praktičtějším věcem, než pytlům toho a onoho.Záleží na vás.Nemusíte se přeci "opičit"po ostatních a mít tohle, tuto tamto apod.Tím neříkám, že by jste neměla nic kupovat.

11.9.2016 18:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nanny napsal(a):

Přidávám koním tohle
http://www.rajprokone.cz/jablecne-vylisky-20-kg
vypadá to pěkně, netloustne se z toho, krásně to voní a koníci to mají rádi.
Kobyle to přidávám k mačkanému ječmenu a valachovi to přidávám k ovesným granulím.
http://www.rajprokone.cz/ovesne-granule-40-kg.

12.9.2016 13:39
lenacia

XXX.XXX.205.245

No tak se nedivím když u nás těch piv. kvasnic dávali do žrádla dvě ty velké krmivářské odměrky denně.

12.9.2016 14:40
polárka.15

XXX.XXX.208.141

lenacia napsal(a):
No tak se nedivím když u nás těch piv. kvasnic dávali do žrádla dvě ty velké krmivářské odměrky denně.

Achjo... u vas je vse opacne a zvlastni :-D.

12.9.2016 14:42
lenacia

XXX.XXX.205.245

polárka.15 napsal(a):
Achjo... u vas je vse opacne a zvlastni :-D.

No... já už fakt nevím... krmení si budu dělat prostě podle svýho, a ať krmí tak jak já si řeknu, už mě to neba...

A asi si seženu ještě jednoho vyzioterapeuta, ať mi řekne ještě jeden názor na sedlo.

12.9.2016 14:57
polárka.15

XXX.XXX.208.141

lenacia napsal(a):
No... já už fakt nevím... krmení si budu dělat prostě podle svýho, a ať krmí tak jak já si řeknu, už mě to neba...

A asi si seženu ještě jednoho vyzioterapeuta, ať mi řekne ještě jeden názor na sedlo.

A tak mimo - co tam tvuj kun zere a co dalsi? Jake davky a ceho? Nazor na sedlo nejlepe rekne ten, co se tim zivi.

12.9.2016 14:58
lenacia

XXX.XXX.205.245

polárka.15 napsal(a):
A tak mimo - co tam tvuj kun zere a co dalsi? Jake davky a ceho? Nazor na sedlo nejlepe rekne ten, co se tim zivi.

Můj kůň tam žere seno a trávu

12.9.2016 15:11
polárka.15

XXX.XXX.208.141

lenacia napsal(a):
Můj kůň tam žere seno a trávu

Tak proc kupovat kvasnice?

12.9.2016 15:27
lenacia

XXX.XXX.205.245

Chci ji začít trochu dokrmovat a pomoct jí s přelínáním srsti.

12.9.2016 16:11
polárka.15

XXX.XXX.208.141

A kobca ma nejaky problem?

12.9.2016 17:16
lenacia

XXX.XXX.205.245

No jako každý kůň, na zimu dost hubne.

12.9.2016 17:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak já mám opačný problém. Mě koně na zimu dost tloustnou. Jeden dokonce nosí náhubek, aby nepřibral příliš. A to tu máme docela sucho a pastvina tomu odpovídá

12.9.2016 19:27
lenacia

XXX.XXX.211.199

Tak já jsem taky zvědavá jak zvládne zimu v novém ustájku... ale taky se na to ptám jednak kvůli línání a taky pro to, že bych ráda Sáře nechala dorůst víc hřívu. Kdysi ji měla nádherně dlouhou dle fotek až ke konci krku. Tak bych ráda trochu podpořila něčím růst :).

12.9.2016 20:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
Tak já jsem taky zvědavá jak zvládne zimu v novém ustájku... ale taky se na to ptám jednak kvůli línání a taky pro to, že bych ráda Sáře nechala dorůst víc hřívu. Kdysi ji měla nádherně dlouhou dle fotek až ke konci krku. Tak bych ráda trochu podpořila něčím růst :).

Na zimu přidat krmení.
Je hodně kvalitních granulí i mysli pro normální koně. Jsou i bezovsová, pokud je po ovsu Sára živější.
Nemyslím, že by musela mít nějakou speciální stravu.

Já mám 20 letou kobču, která je 24/7 na pastvě a k tomu dostává 1x denně asi 1kg příkrmu (ječmen+bezovsové mysli+ lněné semínko + jablečné výlisky)
Přidávám aktuální fotku.

12.9.2016 20:35
lenacia

XXX.XXX.211.199

sisi58 napsal(a):
Na zimu přidat krmení.
Je hodně kvalitních granulí i mysli pro normální koně. Jsou i bezovsová, pokud je po ovsu Sára živější.
Nemyslím, že by musela mít nějakou speciální stravu.

Já mám 20 letou kobču, která je 24/7 na pastvě a k tomu dostává 1x denně asi 1kg příkrmu (ječmen+bezovsové mysli+ lněné semínko + jablečné výlisky)
Přidávám aktuální fotku.

Tak bezovsé mussli mám a budu přikupovat na zimu. U násmáme oves a řepné řízky. Oves určitě ne, zbytečně moc energie, řepné řízky dostávat bude. A právě jsem si řekla, že bych jí dávala ještě něco. Určitě biotin na kopýtka, ten už mám koupený, tak asi ty kvasnice, možná jí to pomůže na tu hřívu aby jí dorostla do takové délky jako mám fotky od prvních majitelů, tam ji měla krásnou :).

12.9.2016 20:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na hřívu a srst doporučuji přidat lněné semínko.
Buď extrudované. Nebo vařené, to je bezva, i když pro krmiče náročné. Nebo i celé. Podle odborníků rovná polévková lžíce opravdu koně neotráví.

12.9.2016 20:45
lenacia

XXX.XXX.211.199

Lněné semínko taky uvažuji. Momentálně mám lněný olej, ale ten jeden se mi zakalil, takže budu vylejvat (to je tak když se na mě prdí, řekne se mi, že olej je k ničemu, a nekrmí se jím, když já jsem s tím začala -_-)... a samozřejmě, není to tak dobré jako semínko.

13.9.2016 00:51
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Že se vám do toho pletu, na tohle jsem narazila na webu, třeba to pomůže. http://www.rajprokone.cz/lnene-vylisky-100.

13.9.2016 08:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Že se vám do toho pletu, na tohle jsem narazila na webu, třeba to pomůže. http://www.rajprokone.cz/lnene-vylisky-100.

Zdá se to být dobré řešení, ale
na 1 den stojí příslušné množství 7,50 peněz, což je dost.
Brala bych to, pokud by měl kůň nějaký akutní problém, ale pro běžnou spotřebu je lepší toto
http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/krmiva-pamlsky-soli/energy-s/energy-s-lnene-semeno-extrudovane-20kg.html?gclid=Cj0KEQjwpNm-BRCJ3rDNmOuKi9IBEiQAlzDJH-W-Newh32zi9bsjRvyt1XyWhe4_h4pgm0VR6X3nQO0aAomP8P8HAQ
zde je cena 3 koruny/ den
A už s tím nemusíte dělat vůbec nic, jen přidat do KD.

kacakakomandova

13.9.2016 08:41
kacakakomandova

XXX.XXX.143.160

Já vám holky nevím, já jsem koupila 10kg pytel obyčejného lněného semínka, mám zváženo že dvě doměrky co mám tak váží 100gramů, tahle množství pomelu ve smoothie makeru (dá se v kafemlýnku atd..) který máme v kuchyňce u koní a nasypu mu to do žrádla.

Dříve jsem si to mlela doma do kyblíčku na cca 3 dny dopředu abych nemusela každý den.

1) je to asi nejlevnější varianta,10 kg stálo 270 korun -> 100gr stojí tedy 2,7 kč
2) semínko neprošlo tepelným zpracováním - extruzí.. je tedy zcela čerstvé s obsahem všech vitamínů, kyselin a omega tuků
3) nebudou v něm žluklé tuky
4) vím co dávám (v extrudovaném semínku musí být přídavek otrub, které pomáhají stabilizaci).

13.9.2016 08:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Souhlasím, ale já mám koně 12 km od domu a krmí je ustajovatelka, ta bydlí taky mimo koně a ještě chodí do práce.
Těžko po ní můžu chtít, aby mi mlela pro mé dva koně na kafemlýnku lněné semínko. I když by to bylo nejlepší.
Obzvlášť, když přes léto ho dostávají len jen mí dva koně.

kacakakomandova

13.9.2016 08:45
kacakakomandova

XXX.XXX.143.160

Ještě jsem zapoměla, že podle raw stravy semínko nezalévám horkou vodou. Sliz se sám začne tvořit už v hubě koně se slinami a utvoří se i v trávicím ústrojí koně, takže funkci to plní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík