verny123
XXX.XXX.248.222
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně mého koně.Dostala jsem ho skoro před rokem.Je to plnokrevník a skoro celý život jezdil jen na jízdárně a byl zavřený v boxu..taky občas jezdil dostihy.Ze začátky se se mnou snažil utýct asi 2x se mu to povedlo.Já sem pak nějak přišla na to jak ho zastavit a přimět aby neutíkal a poslouchal mě, všechno šlo jak mělo, byl to super pohodovej kůň a poslouchal dá se říct na slovo.Jenže jednou se mi vyškubl a utekl..očividně si to strašně užíval a zkoušel se mnou utíkat znova od té dobyy, jenže přišel na to, že se mnou neuteče a tak mě začal shazovat a utíkat.Většinou si sice odběhne trochu dál počká až se zvednu a pak rychle uteče pryč.Nevíte prosím někdo co s tím?Když na něm jezdím tak mě poslouchá a najednou mu vždycky rupne v bedně a udělá tohle..Za každou radu budu vděčná:).
Nedávejte oves, nebude tak veselý.
Víte jak se říká "dáme ovsa, koník skáče hopsa..."
A troch popracovat na štábní kultuře. Práce na přiježdění a přopomenutí, kdo tu velí, to ještě žádnému koni neublížilo. Rozhodně se s ním nepokoušejte přetahovat, kdo je silnější
Ze samé radosti, že vás koník poslouchá, jste nevědomky slevila z nároků na poslušnost. Zvířátka mají velmi dobrý pozorovací talent.
Koňouch jen využil situace.
Šlo by to tak?