Jak přijezdit, aby se neokopávala

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MaDo

10.8.2016 12:57
MaDo

XXX.XXX.168.5

Ahoj,

moje kobylka se neustále okopává. Je nakovaná, takže si často podkovy zadní nohou sešlápne. Největší problém je asi v klusu, to téměř co třetí krok slyším, že si kobyla škrtne kopyty o sebe.

Hodně zapojuji kavalety, ale do těch neustále šlape a nezvedá nohy. Zdravotní problém nemá. Vše kontrolováno.

Dělá to jen na lonži, pod sedlem jde pěkně (až na ty kavalety). Nevíte, kde by mohla být chyba? Díky za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2016 13:10

Nakuť tak, aby si to nerobila. Chce to iba zručného kováča, my máme takúto šikovnú kobylu nakutú tak, že vnútrajšky podkov sú zbrúsené, čiže keď si aj do nej skočí, druhá noha po nej skĺzne.
S jazdenímto nebude také jednoduché, ta naša sa stíhala ako pri flákaní, tak aj pri aktívnom pohybe odzadu. Povedala by som dokonca, že čím viac sily dala do odrazu zadnými nohami, tým viac sa stíhala.

MaDo

10.8.2016 13:35
MaDo

XXX.XXX.168.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nakuť tak, aby si to nerobila. Chce to iba zručného kováča, my máme takúto šikovnú kobylu nakutú tak, že vnútrajšky podkov sú zbrúsené, čiže keď si aj do nej skočí, druhá noha po nej skĺzne.
S jazdenímto nebude také jednoduché, ta naša sa stíhala ako pri flákaní, tak aj pri aktívnom pohybe odzadu. Povedala by som dokonca, že čím viac sily dala do odrazu zadnými nohami, tým viac sa stíhala.

Teď máme nakováno dobře, podkovy drží už druhý týden, což je rekord, ale spíše mi šlo o to, aby se takhle "neťukala"...

10.8.2016 15:37
katkaa1

XXX.XXX.43.146

MaDo napsal(a):
Teď máme nakováno dobře, podkovy drží už druhý týden, což je rekord, ale spíše mi šlo o to, aby se takhle "neťukala"...

Ak je ešte mladá tak je šanca že sa to jazdením zlepší, no ak je to už starší kôň a robí to aj keď je normálne v tréningu asi s tým už nič nespravíte. Dobrý kováč a zvony jedine.

Dotazníček

10.8.2016 17:49
Dotazníček

XXX.XXX.84.20

katkaa1 napsal(a):
Ak je ešte mladá tak je šanca že sa to jazdením zlepší, no ak je to už starší kôň a robí to aj keď je normálne v tréningu asi s tým už nič nespravíte. Dobrý kováč a zvony jedine.

Je jí 6. Tak uvidíme časem. Zvony také máme. Já jen právě, že nedávno tady někdo položil dotaz, co s tím, když si kobyla ušlapává podkovy a hodně lidí psalo, že má přiježďovat, tak mě jen zajímalo jak. smajlík Jinak děkuji.

10.8.2016 19:48

MaDo napsal(a):

No práve, tým kutím sa to spraviť do istej miery dá. Nielen tam, aby sa nevyzula, ale tak, aby sa ťukala čo najmenej.

Přidejte reakci

Přidat smajlík