Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ladyhopp

9.8.2016 18:46
ladyhopp

XXX.XXX.65.129

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaký je správný postup, pokud chci mít od své kobyly ČT hříbě s původem?
Kobyla má normal modrý průkaz a potvrzení o původu. Jen nevím, jak přesně postupovat, jestli se kobyla musí nějak ohodnotit atd. Je zapsaná v plemenné knize, ale žádné hodnocení ani nic jiného nemá.
Případně děkuji za každé rady.

Suz

9.8.2016 23:04
Suz

XXX.XXX.83.0

Nechci být hnusná...co raději koupit hříbě s původem, než množit něco... co nevím co je?...krom toho, že je to moje zlato? Modrý průkaz má každá herka a to, že hříbě ve zdraví přežije do let aktivního ježdění je rizikové, nemluvě o dědičném charakteru a dlašího...raději hříbě...více, či méně staré...než čekat 3-4 roky než vyroste...nabídka je pestrá...momentálě je překoňováno v našich a vedlejších státech.

ladyhopp

9.8.2016 23:34
ladyhopp

XXX.XXX.65.129

Asi jsme se špatně pochopily. Moje kobyla je ČT a rozhodně vím co je - ano, modrý průkaz má každá "herka" ale původ každá herka nemá.
Sice jsem se ptala na něco jiného, ale i tak díky za Váš názor.

10.8.2016 05:42
neluše

XXX.XXX.146.210

Zavolej si komisaře, ten se s tebou domluví kdy kobylu přijede posoudit.
Když dorazí přeměří kobylu páskou a hůlkou, prohlédne si ji v postoji a předvedete na ruce v klusu a to je vše.
Za pár týdnů Vám příjde papír, kde je kobylka popsaná a celá tahle sranda stojí cca 3000, -, podle toho, jak to k tobě má daleko.

Když si spočítáš:
zápis 3000
inseminace a doplatek za lepšího hřebce 11000
zaplatit inseminátora třeba 4000, když musí přijet víckrát a nevede se
očkování kobyly+vit a doplňky cca 3000

Už seženeš za ty peníze ČT odstávče , v zimě se s nimi roztrhne pytel.

kat1956

10.8.2016 12:33
kat1956

XXX.XXX.21.181

Podle mě je úplně jedno, jestli si koupíš odstávče nebo budeš mít ze své kobči.. Tak či tak tě to bude stát dost peněz a starostí.. Já jsem si dovezla 2 roky zpátky odstávče ČT hřebce, který mě stál 25000 Kč + 2000 odvoz + nějaké to vybavení a kdesi cosi 30000 ani jsem nemrkla.. Jako určitě to nebyla moc za takového koně s výborným původem, ale asi za měsíc se mi zranil na noze a stálo mě to dalších 20000, takže záleží jen na tobě, zda chceš mít od svojí kobylky hříbátko a budeš čekat, nebo jestli si koupíš cizí. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík