Spillers conditioning mix

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

duchodce23

9.8.2016 17:51
duchodce23

XXX.XXX.233.7

Koupila jsem svému 10ti letému plňáskovi spillers conditioning mix, protože jsem už párkrát narazila na dobré "zkušenosti" lidí, jejichž koně se po těchto granulích zlepšili postavově/kondičně.
My krmíme řepné řízky+vojtěškové úsušky+ječmen ráno a večer - chtěla jsem se zeptat, myslíte že by bylo možné dávat třeba ráno jen 1kg spillers a večer krmivo co dostával do teď? Nebo mu to udělá guláš v žaludku atd?

A taky bych poprosila, pokud někdo zkrmujete spillers, jaké jsou vaše zkušenosti? Popř. máte foto koníka před a po zkrmování? Už jsem jednou narazila na fotku před a po, koníka co jezdil rekreačně a lehce a i tak se po spillerskách krásně zlepšil postavově :).

kvido46

9.8.2016 18:34
kvido46

XXX.XXX.142.164

duchodce23 napsal(a):
Koupila jsem svému 10ti letému plňáskovi spillers conditioning mix, protože jsem už párkrát narazila na dobré "zkušenosti" lidí, jejichž koně se po těchto granulích zlepšili postavově/kondičně.
My krmíme řepné řízky+vojtěškové úsušky+ječmen ráno a večer - chtěla jsem se zeptat, myslíte že by bylo možné dávat třeba ráno jen 1kg spillers a večer krmivo co dostával do teď? Nebo mu to udělá guláš v žaludku atd?

A taky bych poprosila, pokud někdo zkrmujete spillers, jaké jsou vaše zkušenosti? Popř. máte foto koníka před a po zkrmování? Už jsem jednou narazila na fotku před a po, koníka co jezdil rekreačně a lehce a i tak se po spillerskách krásně zlepšil postavově :).

Mohu jen doporučit .Krmili jsme spolu se senem a super

duchodce23

10.8.2016 11:55
duchodce23

XXX.XXX.228.230

kvido46 napsal(a):
Mohu jen doporučit .Krmili jsme spolu se senem a super

Tak to jsem ráda :D :) a zkrmujete suché granule, jak jsou.. nebo je necháváte před zkrmením třeba ve vodě?

ff12345

10.8.2016 13:08
ff12345

XXX.XXX.8.253

duchodce23 napsal(a):
Tak to jsem ráda :D :) a zkrmujete suché granule, jak jsou.. nebo je necháváte před zkrmením třeba ve vodě?

Určitě máte na mysli Spillers conditioning mix? Protože to je müsli. Namáčet se nemusí.

10.8.2016 14:06
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Kremním Spillers mám jen a jen skvělé zkušenosti - jak u mladého sport. tak u důchodky. Máčet opravdu ne. Jsou obalené v melase, tudíž nepráší, jen ať koník kousá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2016 21:28

Za mě taky spokojenost. Mám jako podporu (symbolicky) pro mladou kobylu ve výcviku a plňásek v ustájení to měl na spravení, aby nevypadal jako žebřiňák. S prací pod sedlem to fungovalo dobře. Ale člověk nemůže u A1/1 čekat, že bude nabírat jen ze žrádla. Potřebuje i makat ;).

21.9.2016 19:24

Mno, tak mám nové zkušenosti se Spillers. Bohužel špatné.
Po cca roce krmení, kdy s nimi nebylo nic v nepořádku, se mi v průběhu dalšího půl roku stalo toto: Všimla jsem si, že mussli vypadá jakoby plesnivé, ale nesmrdí plísní. Když jsem pozorněji prohlédla barel, ve kterém byly uskladněny, všimla jsem si, že na stěnách barelu, se vytvořil béžový povlak - jak jsem při opravdu detailním pozorování zjistila, jedná se o nějaké breberky.

Tak jsem to vyhodila a předpokládala jsem, že se to nakazilo u mě (ikdyž jsem se s ničím takovým nikdy nesetkala a mussli bylo zavřené v barelu, takže nemohlo ani navlhnout, ani se ničím nakazit... ale tak což, stát se může ledacos. Je fakt, že tam bylo už docela dlouho..).
No a tak jsem objednala nové a jaké bylo moje překvapení, když už na stěnách čerstvě otevřeného pytle na mě "mrkaly" kolonie breberek, mussli bylo "chlupaté" - obaleno "drobečky" rozloženého zrní a granulí, v podobě trusu těch bestií. Navíc v tom lezli i moli
Je fakt, že prodejce se k tomu postavil čelem a bez debat vrátil peníze. Ale značka u mě docela poklesla. Měla jsem jí doteď za tu lepší z průměrných a cenově dostupných..
V příloze posílám fotky. Snad něco vykoukáte. Už se s tím někdo setkal?

21.9.2016 20:47
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mno, tak mám nové zkušenosti se Spillers. Bohužel špatné.
Po cca roce krmení, kdy s nimi nebylo nic v nepořádku, se mi v průběhu dalšího půl roku stalo toto: Všimla jsem si, že mussli vypadá jakoby plesnivé, ale nesmrdí plísní. Když jsem pozorněji prohlédla barel, ve kterém byly uskladněny, všimla jsem si, že na stěnách barelu, se vytvořil béžový povlak - jak jsem při opravdu detailním pozorování zjistila, jedná se o nějaké breberky.

Tak jsem to vyhodila a předpokládala jsem, že se to nakazilo u mě (ikdyž jsem se s ničím takovým nikdy nesetkala a mussli bylo zavřené v barelu, takže nemohlo ani navlhnout, ani se ničím nakazit... ale tak což, stát se může ledacos. Je fakt, že tam bylo už docela dlouho..).
No a tak jsem objednala nové a jaké bylo moje překvapení, když už na stěnách čerstvě otevřeného pytle na mě "mrkaly" kolonie breberek, mussli bylo "chlupaté" - obaleno "drobečky" rozloženého zrní a granulí, v podobě trusu těch bestií. Navíc v tom lezli i moli
Je fakt, že prodejce se k tomu postavil čelem a bez debat vrátil peníze. Ale značka u mě docela poklesla. Měla jsem jí doteď za tu lepší z průměrných a cenově dostupných..
V příloze posílám fotky. Snad něco vykoukáte. Už se s tím někdo setkal?

A odkud to berete?

21.9.2016 20:49

Bylo to ze dvou různých míst.
Pravda, že jsem nekoukala na expiračku. To mě u žrádla pro zvířata nenapadlo. Ale zas... by to neměli prodávat, kdyby to bylo po záruce, ne?

21.9.2016 20:51
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Bylo to ze dvou různých míst.
Pravda, že jsem nekoukala na expiračku. To mě u žrádla pro zvířata nenapadlo. Ale zas... by to neměli prodávat, kdyby to bylo po záruce, ne?

Nevím jak to mají či nemají, ale už jsem viděla jednou - něco podobného u slečny, která si to brala v okolí Kutné Hory - od prodejce - ne přímo od distributora Spillers ze Zábřeha.

My to bereme přímo - jejich rozvozem od nich a v pohodě.

21.9.2016 20:53

Jj, schválně se zkusím podívat (jestli ještě ten obal dohoním) na tu expiračku.

Myslíte, že by se "nakazily" u prodejce, jo? To je dobré vědět... vím, že jste psala, že jste s nimi dlouhodobě spokojená... achjo. To už člověk taky nemá v ničem záruku

21.9.2016 20:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

No fuj, co to je?
Já krmila tímhle mysli 20 letého valáška a, ač to zní neuvěřitelně, narostla mu delší hříva i ocas.
Přísahám!
Na první fotce je v r 2009 na druhých dvou v r.2012.
To měl 21 roků. Foceno na dřevěné podlaze a je vidět, že je kousek žíní položený na zemi.

21.9.2016 20:56

Haha, no tak to je úplně kouzelný krmivo!
Někdo tu nedávno řešil, jak rychleji narůst hřívu a ocas.. jste mu to měla doporučit

PS: Na "fuj, co to je?" bych taky ráda věděla odpověď.

21.9.2016 21:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Haha, no tak to je úplně kouzelný krmivo!
Někdo tu nedávno řešil, jak rychleji narůst hřívu a ocas.. jste mu to měla doporučit

PS: Na "fuj, co to je?" bych taky ráda věděla odpověď.

Hele to fakt není k smíchu, opravdu mu ten ocas narostl.
Mám hafo fotek před a po. Vybrala jsem ty nejvíc viditelné. Tu mám další.
První r.2008 a další focená ve stejný den jak ty minulá.
Na poslední fotce je Ivánek cca 9 letý.
Z čeho jiného by koni mohly narůst ve dvaceti žíně, než z jídla?

22.9.2016 00:24
lenacia

XXX.XXX.211.199

Podle mě se to zkrátka může stát. Přecijenom, je to krmení, které se jí, a má to nějakou životnost. Stačilo aby třeba při převozu zapršelo, nebo byl vadný pytel, že propouštěl vlhkost. pak je docela možné chytnout stejnou šarži, která má obdobný problém. ejlepší je kontaktovat prodejce. Oni pak obvykle i projdou všechny ostatní pytle a zkontrolují je.
Často to není chyba výrobce, že se to s krmením stalo, ale chyba prodejce, nebo toho, kdo se stará o skladovací místo.

22.9.2016 19:07
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Jj, schválně se zkusím podívat (jestli ještě ten obal dohoním) na tu expiračku.

Myslíte, že by se "nakazily" u prodejce, jo? To je dobré vědět... vím, že jste psala, že jste s nimi dlouhodobě spokojená... achjo. To už člověk taky nemá v ničem záruku

Ano, přesně tak, záleží jak to skladují, jak se k tomu chovají atd. Málokdy je to chyba výrobce. Spíš bych upozornila toho, kdo mi to dováží a dala echo i na "centrálu".

duchodce23

24.9.2016 10:15
duchodce23

XXX.XXX.226.90

Tak to doufám, že se nám nestane, vypadá to opravdu divně každopádně u krmení zůstávám, mému plňáskovi tyto mussli prospívají, i když moc nepracuje mění se mi téměř před očima všem děkuji za rady, jsem nakonec ráda, že jsem do tohohle krmení šla

25.9.2016 18:55

Polárko, jak jsem říkala: stalo se to u dvou různých dodavatelů. To je divný, ne? Bonzovat hned na centrálu se mi nechce - to bych to musela mít potvrzený z vícero nákupů. Ale protože nemám zájem to znovu riskovat a stejně jsem chtěla začít krmit pouze statkovými krmivy, tak se na to vyprdnu

25.9.2016 18:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Proč bonzovat?
Výrobce bude mnohem raději, když se to dozví hned od spotřebitele než že se to bude šířit jako infekce mezi zákazníky.
Může sjednat nápravu.
Dodavatel není totéž, co výrobce.Mohou mít stejnou vadnou šarži.

25.9.2016 20:58
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Polárko, jak jsem říkala: stalo se to u dvou různých dodavatelů. To je divný, ne? Bonzovat hned na centrálu se mi nechce - to bych to musela mít potvrzený z vícero nákupů. Ale protože nemám zájem to znovu riskovat a stejně jsem chtěla začít krmit pouze statkovými krmivy, tak se na to vyprdnu

Jaké bonzování? Proč podporovat někoho, kdo na to kašle? Špatně skladuje, špatně se k tomu chová...? Něco si platím, tak chci za to odpovídající kvalitu, čili STANDART. Chráníte tím sebe, ale i ostatní...

Přesně takto vznikají pomluvy - Spillers se prodává plesnivý, s breberkama,... přitom za to vedoucí firmy NEMŮŽE a ani o tom NEVÍ, tak by to bylo spíš FÉR od Vás

25.9.2016 21:57

Polárko, klidněte hormon. Ok?
Sisi to alespoň napsala normálně.

Kdybych odebírala od jednoho dodavatele a opakovaně se mi stalo, že má krmení sníženou kvalitu, určitě bych měla potřebu to řešit.
Pokud mi přišlo krmení špatné od dvou dodavatelů (to už jsem zdůrazňovala několikrát), tak z toho tedy podle vás vyplývá, že české e-shopy nevědí, jak zboží skladovat? Mmchdm jeden z nich je jeden z největších v Čechách s obratem v krmením opravdu velkým a předpokládám, že rychlým.

Nevím, kdo je importer Spillers do Čech. Tedy komu bych jako měla psát stížnost.

Že jsem se vůbec ozývala
Prostě jsem jen chtěla vědět, jestli se toto někomu stalo a cože to je za hmyzáky. To je vše.

26.9.2016 07:45
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Ale notak, nebudte zase fajnova. Nenapsala jsem nic, co by Vam melo vadit. Kdyz najedete na stranky Spillers - kontakty, tak to zjistite

2.10.2016 22:29

Jen abych dokončila, co jsem tu načala, vládám odpověď od dovozce Spillers na napadení krmení hmyzem:

Dobrý den,
jedná se o roztoče, kteří napadají přímo obilky krmení, proto je na
ně náchylnější müsli než např. granule. Nejvíc se jim "daří" v teple a
vlhku, takže letní měsíce jsou vždy problematické. Je to trochu daň za
to, že krmiva jsou bez jakýchkoliv konzervantů a tak jsou citlivější na
napadení škůdci. Jednu šarži Conditioning mixu jsme letos reklamovali
přímo u výrobce. Chyba tedy není rozhodně na Vaší straně.
Etikety z pytlů už asi nemáte, že? Mělo by jít o šarži B19 s
trvanlivostí do 21.10.2016, kde se tyto "potvory" objevily... Nemusíte
se bát, napadené krmení není nijak zdraví škodlivé, pokud jste ho koním
dávala. Samozřejmě se to nedoporučuje, u citlivějších koní může způsobit
průjem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík