Ztráta jedné podkovy. Prosím poraďte.

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2016 13:10

Dobrý den, mam a1/1, jezdím na ni 5x-6x týdne, a denes ve Výběhu ztratila ze zadní nohy podkovu. Kobyla je kutá na všechny 4 kopyta. Mám zavolat Kováře aby jí přijel podkovu přidělat nebo můžu na kobyle normálně jezdit, mám ji na rekreaci. Budu ráda za jakoukoliv odpověď děkuji.

Neregistrovaný uživatel

24.7.2016 13:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Na měkkým povrchu (třeba jízdárna) to chvilku vydrží, pokud je jen na hladký pantoflice, ale venku na tvrdým a nerovným povrchu to oláme, a už nebude podkova kam přibít. Kováře budete muset zavolat tak jako tak.

Katrmal

24.7.2016 15:44
Katrmal

XXX.XXX.168.58

Jak může mít někdo koně a takový dotaz?

24.7.2016 15:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Katrmal napsal(a):
Jak může mít někdo koně a takový dotaz?

Jak vidíte, může.

24.7.2016 15:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, mam a1/1, jezdím na ni 5x-6x týdne, a denes ve Výběhu ztratila ze zadní nohy podkovu. Kobyla je kutá na všechny 4 kopyta. Mám zavolat Kováře aby jí přijel podkovu přidělat nebo můžu na kobyle normálně jezdit, mám ji na rekreaci. Budu ráda za jakoukoliv odpověď děkuji.

Jak dlouho byste dokázala bez problémů chodit jen v jedné botě?
Kobyla má špatnou rohovinu, že kujete na všechny čtyři?

24.7.2016 20:36
lenacia

XXX.XXX.211.204

Nejezdit a nechat nandat. Tuhle blbost udělala známá, nechala se ukecat kováře, že kobyle stačí jen jedna podkova na problémové kopyto. No po chvíli nošení se jí udělal na noze výrostek, a kobyla byla málem chromá a nejezditelná, Musela na operaci a měsíce se doufalo, že bude v pohodě, kopytář už si u nich znovu neškrtne.

25.7.2016 09:56
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Volajte čo najskôr, jazdiť na jednej podkove je blbosť pretože tá noha je bez podkovy o centimeter kratšia a samozrejme neokované kopyto je aj citlivé. Mne kováč vždy hovoril, že ak jedna spadne volať hneď a ak nie je možné aby hneď prišiel tak aspoň dať za tú dobu dolu aj druhú párovú podkovu.

25.7.2016 15:58

Katrmal prominte, prominte, ale znám lidi i kováže který říkají že to nevadí :) a jak říkala jedna paní, někdo měl nakovanou kobylu jen na jedno kopyto tak se ptám tady :) protože trenér řekl nevadí, kovář řekl nevadí, ale ptám se lidí jestli už i oni s tím měli zkušenost :)

sisi58: kobyla byla ještě pře 1 měsícem v dostihovém provozu a má měkká kopyta :).

25.7.2016 15:59

Katkaa1 : volala jsem novému kovářovy, vyhlášenému v našem kraji. a řekl že může až po čtvrtku jinak musí dodělat ostatní lidi. Tak se pokusíme sundat i tu druhou :) děkuji :).

25.7.2016 16:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Katkaa1 : volala jsem novému kovářovy, vyhlášenému v našem kraji. a řekl že může až po čtvrtku jinak musí dodělat ostatní lidi. Tak se pokusíme sundat i tu druhou :) děkuji :).

Sundejte.

25.7.2016 17:32
vet.

XXX.XXX.61.54

Překovat co nejdřív nebo sundat druhou a počkat až dojede kovář, pokud by to mělo být delší dobu. Rozhodně nejezdit na koni jen s jednu podkovou. Riskujete poškození kloubů nebo zablokování křížokyčelního kloubu nebo obratlů.

25.7.2016 19:47

Ták podkova je sundaná :) a ted jen počkat až přijede kovář! Děkuji moc :).

25.7.2016 20:57
katkaa1

XXX.XXX.91.43

Ták podkova je sundaná :) a ted jen počkat až přijede kovář! Děkuji moc :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík