Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2016 19:08
Dep

XXX.XXX.37.60

Zdravím,

14 dní bojujeme s flégmonu u 26 leté kobči, bohužel v ne moc dobrém výživovém stavu. Léčba byla zahájena druhý den. První den byla oteklá spěnka, spěnkový kloub a holeň do 3/4. Myslela jsem si, že kobylka špatně šlápla nebo jí druhá kopla.
7 dní jsme brali atb - 1. den po zahájení léčby se otok ještě mírně rozšířil z hlezna na vemínko a lehce před něj. Pak začal postupně slézat. Slezl na holeň, spěnkový kloub a spěnku. Sedmý den léčby byl otok tak na 30% z původní hodnoty. Atb byla prodloužena o další tři dny. Nicméně i po prodloužení je stále stejný. Veterinářka konstatovala, že je zbytečné kobylku cpát atb. Vykopla jsem ji tedy na 24/7 po poradě s veterinářkou, avšak otok je stále stejný. Nemáte někdo nějakou babskou radu, jak by se otoku dalo ještě zbavit ?

PS. Po celou dobu léčby je nožička stále v teple. První tři dny byl naordinovaný klid, pak vycházky 20 minut ráno a 20 minut večer. Po pěti dnech mohla chodit i do výběhu.
Kobylku nemohu vzít na lonž ani nic podobného. Má špatné nožky. Maximálně pokud má ona sama chuť tak s ní kousek běžet. Což jsme také praktikovali.

Dotaz

12.7.2016 19:52
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Jen z logiky věci: neměl by se otok a zánět spíš chladit než zahřívat?

13.7.2016 01:29
kutenami

XXX.XXX.236.138

Zkoušeli jste zapařovací zábaly? Nám pomohlo střídat zapařovací a suché teplé zábaly. Do vody kterou jsme namáčeli ty vnitřní vrstvy jsme navíc nakapali trochu Betadine. Střídali jsme to jeden den zapařovák a po 24 hod. vyměnit. Takhle pořád dokola a pomohlo to úžasně! Určitě s ní i hodně choďte, pokud může do výběhu pro ní jen dobře ale je potřeba aby se hýbala to taky udělá svoje - naši jsme vodili 4x denně. Držím palce aby se kobylka zlepšila.

13.7.2016 07:15
Dep

XXX.XXX.37.60

Pro dotaz: při flegmóně se musí noha zahřívat. Méně pracuje lymfa a je potřeba jí teplem "popohnat"

Kutenami: ano dělali jsme zapařovák. Stejně jako Vy. Zalily jsme nohu vodou s betadine. veterinářka namotala vatu obvazy a potravinářskou fólii. A zalila nohu. Potom se jí naskládala klasika obvazy a bandáže na zapaření.

Tak zvýšíme frekvenci procházek. Ale blbé je, že mi přijde ten otok už takový přitvrdlý :-/.

13.7.2016 08:00
liva

XXX.XXX.32.237

Nemám sice "babskou" radu, ale neuvažovali jste o Back on Track kamaších?
Recenze jsou na ně pozitivní a já osobně jsem po nich nějakou dobu pokukovala, ale odrazovala mě cena. :)
Pak jsem objevila jedny v inzerci...
Výsledek mě velmi mile překvapil, nálevky pryč, bolestivost v místě šlachového úponu taky pryč. A opravdu hřejí, zkoušela jsem to na sobě...:) :).

13.7.2016 12:02
Dep

XXX.XXX.37.60

Tak o těch jsem vůbec nepřemýšlela, ale říkám si, že by to nemuselo být špatné. Vůbec by mě nenapadlo, že se dají koupit z "frcu". Z ceny za nové trochu padám pod stůl :).

13.7.2016 12:59
liva

XXX.XXX.100.252

Ta cena je fakt hrozná... :)
Já jsem je objevila v inzerci za 1000, - a byla jsem nejrychlejší... :)
Ale oravdu mě tak nadchly, že se poohlížím po větších pro druhého koně...

Přidejte reakci

Přidat smajlík