Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2016 22:51
Evka.tesarikova

XXX.XXX.49.156

Utekla nam kobyla od koni. Poflakuje se po okolnich lesich. Nemuzeme ji odchytit. Nema duveru k lidem.

hanulinka

3.7.2016 08:23
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Pokud je jeste na uteku, nebylo by spatne uvest lokalitu..

3.7.2016 09:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nejen lokalitu.
Ale fotku a jestli má ohlávku, a jak ji nalákat, co má ráda.

Já jsem ztratila náušnice. Nikam neutíkají. Snad jen se zlodějem

3.7.2016 09:32
mexin

XXX.XXX.11.207

Hodil by se i kontakt, pro případ, ze by kůň byl někde spatřen nebo rovnou odchycen.nejak si totiž neumím za sebe představit, ze třeba v lese potkám hledaného koně a okamžitě pobezim domů napsat o tom na ifaunu.Nebo ho odchytim a zaparkuju ho před barákem abych si domů odběhla podat info majitelce na ifaunu. vím že je blby psát tel takhle veřejne, ale v tu chvíli po spatření nebo odchytu by bylo fajn mít po ruce číslo a majitelce z místa zavolat.zvlast když kůň lidem nevěří a nebudu riskovat zdraví, nez ho někam odvedu abych dala majitelce vědět.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2016 10:59

Já spíš nerozumím zadanému vláknu. Proč bylo založeno?
Pokud je to pouze informace, tak by stálo za to uvést tu lokalitu alespoň. Aby měla nějakou vypovídající hodnotu.
Pokud je to žádost o pomoc, pak mi chybí nějaká otázka - třeba jak nalákat koně, který nemá důvěru k lidem? Jak ho odchytit? Koho kontaktovat?...
Myslím, že na Policii, kterou byste měli tak jako tak kontaktovat, Vám podají veškeré potřebné informace a součinnost (domluva s vetem ohledně eventuelního přispání, atp.).

3.7.2016 14:22
Evka.tesarikova

XXX.XXX.49.156

Mame to vsude vyhlasene. Policie o tom vi a konaci v okoli take. Jsme v karlovarskeho kraje, bydlime u hranic. Kobyla si vybrala nejlepsi zpusob a sla do nemecka. Vcera nsme meli hlasku ze je na jedne lesni ceste, nez jsme dojeli tak kobyla nikde.

hanulinka

3.7.2016 14:31
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Oh..emigrantka..

tak to vam nezavidim.
pokud narazite na nejakeho angazovaneho hledace problemu, tak vas poradne properou, co se tyka -ockovani a vysetreni krve a podobne...
snad to mate v poradku.

3.7.2016 14:55
koně

XXX.XXX.205.252

Evka.tesarikova napsal(a):
Mame to vsude vyhlasene. Policie o tom vi a konaci v okoli take. Jsme v karlovarskeho kraje, bydlime u hranic. Kobyla si vybrala nejlepsi zpusob a sla do nemecka. Vcera nsme meli hlasku ze je na jedne lesni ceste, nez jsme dojeli tak kobyla nikde.

Jak dlouho byla kobyla u vás?
Koně, pokud utečou mají tendenci se plácat v různě velkých okruzích kolem bydliště.Nebo může mít nabraný směr na původní domov?
Co kdybyste ve více lidech na koních pořádně projezdili okolí? Třeba místa kam jste jezdili i s touto kobylou, plus okruhy rozšiřovat.Přes zelenou hranici případně také přejdete, ne?Možná se uprchlici zasteskne a připojila by se ke skupině jezdců a koní sama.Když jí nikdo nebude chytat, aby měla důvod znova prchat?

3.7.2016 19:10
mexin

XXX.XXX.11.207

Kde přesněji?jsem taky z karlovarska těsně u hranic a v lesích jsem se psy často, kolikrat couráme i po německé straně.

4.7.2016 00:51
Evka.tesarikova

XXX.XXX.190.2

Kobyla byla na novem miste ted mesic. Stehovali jsme se po kopyte. Jeji prvni smer uteku byl na byvali domov. V pulce cesty jsme ji druhy den objevili u ovecek pak vzala roha na smer ktery nikdy neznala. Je to kdysi tyrany kun z psychickeho hlediska. Duvera k lidem je dost mala.

4.7.2016 00:55
Evka.tesarikova

XXX.XXX.190.2

mexin napsal(a):
Kde přesněji?jsem taky z karlovarska těsně u hranic a v lesích jsem se psy často, kolikrat couráme i po německé straně.

Od pondelniho vecera je pryc. Jsme z kraslic. Byla vcera videna v lese na klingenthalem. Do nedavna jsme byli ustajeny na prebuzi. Tam prijela prepravnikem. Z prebuzi jsme sli do kraslic po kopyte.

4.7.2016 01:03
Evka.tesarikova

XXX.XXX.190.2

koně napsal(a):
Jak dlouho byla kobyla u vás?
Koně, pokud utečou mají tendenci se plácat v různě velkých okruzích kolem bydliště.Nebo může mít nabraný směr na původní domov?
Co kdybyste ve více lidech na koních pořádně projezdili okolí? Třeba místa kam jste jezdili i s touto kobylou, plus okruhy rozšiřovat.Přes zelenou hranici případně také přejdete, ne?Možná se uprchlici zasteskne a připojila by se ke skupině jezdců a koní sama.Když jí nikdo nebude chytat, aby měla důvod znova prchat?

Na konich uz se to zkouselo. O kobyle jsme dva dny nemeli hlasku a pak se ukazala na lesni ceste. Byli to asi 2km od mista kde ja byla ji hledat na koni. Muj kun byl jeji spolecnik delsi dobu. Nikdy jsem nestudovala jak na dalku se kone citi a i slysi. Asi kdyz by ji nikdo nechytal mohla by jit sama, ale to je jen teorie. Vubec nemam tuseni co se ji v hlave honi. Byla s moji kobylou necely rok. V nedeli jsme dovezli tretiho kone a v pondeli jako by ji preskocilo a letela smerem na byvali domov. Tam bylo 7 koni.5 jich tam stale je a taky ji tam ocekavaji. Dnes vubec nevime jakym smerem se po vcerejsku dala.

Sophii

4.7.2016 03:00
Sophii

XXX.XXX.205.245

Šikla by se nejlépe fotografie a také například označení na mapě různých míst, kde se vyskytovala a případný výskyt okolí.
V okolí Kraslic mám pár známých a v Adorfu mám taky nějaké vzdálené známé, kterým bych mohla dát echo.
Taky mám kamarádku koňařku nedaleko Chebu, ale tak daleko ta kobyla asi nedorazí.

4.7.2016 07:13
mexin

XXX.XXX.11.207

Od pondelniho vecera je pryc. Jsme z kraslic. Byla vcera videna v lese na klingenthalem. Do nedavna jsme byli ustajeny na prebuzi. Tam prijela prepravnikem. Z prebuzi jsme sli do kraslic po kopyte.

Tak to my jsme trošku dál (Hranice, Ašsko).i u nás se dva utěkaři vozili zpět z Německa.Ale to jsou kliďasové kteří se chytit nechali a majitelce jen zavolali kde jsou.No hodně štěstí preju.

7.7.2016 01:05
Evka.tesarikova

XXX.XXX.49.156

Tak kobylka se zabydlela v lese.
Vypatrano, odchyceno a je v poradku doma.

7.7.2016 08:56

Skvěle! Tak hlavně, že je v pořádku doma!

Přidejte reakci

Přidat smajlík