kateřina123
XXX.XXX.143.160
Zdravím,
poslední dobou se setkávám s kopiemi Eskadronových deček, jsou téměř k nerozeznání od pravých. Nevíte, kde se dají koupit?
Sophii
XXX.XXX.205.245
Koněšití je šije na míru.
Zrovna od koněšití mám podsedlovku a kvalitově si myslím, že má dečky na stejné úrovni. Já osobně nemám kopii eskadronu, ale jelikož jezdecké obchody mají ničím nezaplněnou díru na trhu v podobě absence hezukých károvaných deček, sáhla jsem po šití na míru.
No ale pokud se jedná o eskadron, tak jedna dečka u eskadronu stojí klidně i 3000, obvykle nějakou takovou dečku ovšem zvládne slečna ušít do 900.
Tak "cottonky" od eskadronu jsou cenově kolem 800 Kč, to je myslím cena dost přijatelná, ty nejdražší se pohybují myslím kolem 1700–1800 Kč žádnou od eskadronu jsem neviděla za 3000 Kč. Koně šití rozhodně nekopírují dečky od eskadronu, udělají třeba dečku podobnou, ale ne padělek. Mně osobně se to zpracování extra nelíbí, prostě je tam rozhdíl mezi dečkou kterou origo, která má perfertní strojový prošev a tím, když se tento prošev dělá "ručně" na šicích stroji.
Ten padělek bych osobně nechtěla, protože to opravdu padělek včetně log atd.
Já když chci nějakou lepší dečku a nechce se mně dát 1500 Kč za jednu dečku, tak si leckdy koupím obyč dečku a pak si ji sama dozdobím šňůrkama, kamínky, či jiným lemem
K tomu dodělám čabraku a mám krásný set
Sophii
XXX.XXX.205.245
sovicka
napsal(a):
Tak "cottonky" od eskadronu jsou cenově kolem 800 Kč, to je myslím cena dost přijatelná, ty nejdražší se pohybují myslím kolem 1700–1800 Kč žádnou od eskadronu jsem neviděla za 3000 Kč. Koně šití rozhodně nekopírují dečky od eskadronu, udělají třeba dečku podobnou, ale ne padělek. Mně osobně se to zpracování extra nelíbí, prostě je tam rozhdíl mezi dečkou kterou origo, která má perfertní strojový prošev a tím, když se tento prošev dělá "ručně" na šicích stroji.
Ten padělek bych osobně nechtěla, protože to opravdu padělek včetně log atd.
Já když chci nějakou lepší dečku a nechce se mně dát 1500 Kč za jednu dečku, tak si leckdy koupím obyč dečku a pak si ji sama dozdobím šňůrkama, kamínky, či jiným lemem
K tomu dodělám čabraku a mám krásný set
Já myslím, že nemluvila o cottonkách, ale o těch dražších, bicolor, brilliant nebo cool comfort.
Sophii
napsal(a):
Já myslím, že nemluvila o cottonkách, ale o těch dražších, bicolor, brilliant nebo cool comfort.
Ceny napsala správě, stejně jako já.
Viz:
http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/podsedlove-decky/eskadron-decky-cabraky/?force_sid=15f384af4edd08c4fa6717d99856ef0a.
Sophii
XXX.XXX.205.245
polárka.15
napsal(a):
Ceny napsala správě, stejně jako já.
Viz:
http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/podsedlove-decky/eskadron-decky-cabraky/?force_sid=15f384af4edd08c4fa6717d99856ef0a.
No vidíš, a vem si že tuhle dečku myslím nabízí za cca 800 http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/podsedlove-decky/eskadron-decky-cabraky/podsedlova-decka-eskadron-classic-sports-bicolor-kolekce-2016.html?force_sid=c2e6fa11f6597502a62b9e39683cc3f5
za cenu jenom téhle dečky by se od koněšití sehnala dečka, čabraka, bandáže a možná by zbylo i na bederku.
Sophii
napsal(a):
No vidíš, a vem si že tuhle dečku myslím nabízí za cca 800 http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/podsedlove-decky/eskadron-decky-cabraky/podsedlova-decka-eskadron-classic-sports-bicolor-kolekce-2016.html?force_sid=c2e6fa11f6597502a62b9e39683cc3f5
za cenu jenom téhle dečky by se od koněšití sehnala dečka, čabraka, bandáže a možná by zbylo i na bederku.
Jde o kvalitu, ne o kvantitu. Velice ráda si připlatím. Když je člověk šikovný, koupí fungl novou ještě za daleko levněji
Sophii
XXX.XXX.205.245
Já teda dodnes nepoznala minimální rozodíl mezi eskadronem a jakoukoliv jinou podsedlovkou s gramáží látky vyšší jak 200g/m2. Spíš naopak, víc vydržela konešití deka, než eskadron který se ošoupal.
Má dlouholetá anglická zkušenost je taková, že čím je dečka zdobnější - paspulky, kamínky, výšivky, tím je rychleji nějak ošoupaná a je jedno, jestli je to Eskadron, Equiline nebo např. Equi-theme.
Prostě tyhle zkrášlovadla moc nevydrží...
Ale jen pro pobavení:
Nedávno jsem trochu z donucení jako divák navštívila hoby parkury a po celodenním sledování závodících dvojic mi připadlo, že čím horší výkon, tím dražší sada - podsedlovka + ouška a ve většině případů nechyběli barevně sladěné, momentálně velmi populární, FJ třmeny...
Sophii
XXX.XXX.205.245
liva
napsal(a):
Má dlouholetá anglická zkušenost je taková, že čím je dečka zdobnější - paspulky, kamínky, výšivky, tím je rychleji nějak ošoupaná a je jedno, jestli je to Eskadron, Equiline nebo např. Equi-theme.
Ale jen pro pobavení:
Nedávno jsem trochu z donucení jako divák navštívila hoby parkury a po celodenním sledování závodících dvojic mi připadlo, že čím horší výkon, tím dražší sada - podsedlovka + ouška a ve většině případů nechyběli barevně sladěné, momentálně velmi populární, FJ třmeny...
Jojo, taky si všímám. Na druhou stranu tam pak na závody přijede frajer chlap s několika koňmi.
Jeho jméno, ze stáje s jeho jménem, v mikině s jeho jménem, a s dečkou na koni s vyšitým jeho jménem. Na oprácku koně v odpockách s výšivkou s jeho jménem... Jako, vsadila bych svoje boty, že kdybych například vyrazila mezi přívěsy, tak ten jeho bych na 100% poznala
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Sophii
napsal(a):
Jojo, taky si všímám. Na druhou stranu tam pak na závody přijede frajer chlap s několika koňmi.
Jeho jméno, ze stáje s jeho jménem, v mikině s jeho jménem, a s dečkou na koni s vyšitým jeho jménem. Na oprácku koně v odpockách s výšivkou s jeho jménem... Jako, vsadila bych svoje boty, že kdybych například vyrazila mezi přívěsy, tak ten jeho bych na 100% poznala
Přitom jsem si vždycky vzpomněla na slova naší paní učitelky ze základky, když jsme po něčem čmárali: "jména hloupých, na všech sloupích... ".
liva
napsal(a):
Ale jen pro pobavení:
Asi se drží stejného pravidla jako já - když ten výsledek bude stát za prd, tak ať aspoň hezky vypadáme a hlavně draze !
Pravdou ovšem je, že čím nižší parkur, tím víc jsou koně namašlení do různých poprasáků a martingalů a celý zabalení od hlavy až k patě. Jako by více záleželo co má chuděra koník na sobě než jak odjede parkur. ( Ale já to měla taky tak ).
Sophii
XXX.XXX.205.245
Dep
napsal(a):
Asi se drží stejného pravidla jako já - když ten výsledek bude stát za prd, tak ať aspoň hezky vypadáme a hlavně draze !
Pravdou ovšem je, že čím nižší parkur, tím víc jsou koně namašlení do různých poprasáků a martingalů a celý zabalení od hlavy až k patě. Jako by více záleželo co má chuděra koník na sobě než jak odjede parkur. ( Ale já to měla taky tak ).
To si piš :D moje první závody. Nová uzdečka, k ní extra čelenka. nový poprsák s martingalem se zlatým kováním aby seděl k té uzdečce. červená čabraka a dečka, a narychlo jsem si našla kamaše v barvě podsedlovky s čabrakou, červené sáčko, bílý rajtky, i bičík sem měla obalený vínově červenou kůží. Teď kůň vymydlenej, a hlavu plnou krásných šitých bobíku oblepených bílou páskou. I ocas sem mu zapletla.
No nááádhera :D
První parkur, jde se na start, všechno víceméně v pohodě, žádné shození nic. No a v polovině našeho parkuru se náhle zvedl opravdu silný vítr (nebe se docela na jednom horizontu mračilo do černa a blížilo se), zčistajasta podebral odpadkový koš, ten se převrhl a vletěl do kolbiště. V tu chvíli se parkurové sakákání změnilo v plnohodnotné rodeo. A já z koně spadla přímo na trojbradlí.
Ale byli tam tenkrát opravdu skvělí, vrátili mi startovné, řekli, že pokud se koníkovy něco stalo, tak se domluvíme o případném zaplacení veterinárních výloh, a taky mě pozvali, že mám případně při některých z dalších závodů zdarma účast, když budu chtít. Tak sem tam příští rok skončila 7 z 15.