Obsedani na jezdeckem padu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katemal

24.5.2016 23:28
Katemal

XXX.XXX.168.58

Je to o mozne? Ma s tim nekdo zkusenost? Neodkazujte me na facebook, nemam ho.. Diky... Prosim o rady smajlík

hanulinka

25.5.2016 06:31
hanulinka

XXX.XXX.17.204

V nemecku si jedna zkusena jezdkyne zlomila vaz, protoze skakala na svem mladem koni na padu.
kun za prekazkou hodil hlavu dolu a jen naznacoval kozlovani, ve skutecnosti ani nevyhodil, jen vyhrbil zada.
pad se nechova jako sedlo, zacal v tomto pripade lehce klouzat dopredu a nadzvedla se zadni cast.
jezdkyne nemela zadny prostor k drzeni, myslim, ze bez sedla by se lehce udrzela, ale pad se pod ni hybal, spadla tak nestastne, ze si zlomila vaz.

nemam nic proti jezdeckym paum a toto byla nestastna nahoda.
avsak na obsedani bych si vzala normalni sedlo, a nebo bych obsedala uplne bez sedla.
kazdopadne si myslim, ze pad je vhodny tak na rekreaci na jiz vychovaneho, hodneho kone.
nebo na povozeni deticek na vychovanych a hodnych konich, ale neni zdaleka tak stabilni a bezpecny jako sedlo.
navic i pro kone-pripada mi, ze v dusledku, aby pad dobre sedel, je treba ho mnohdy-podle typu kone...utahnout daleko silneji, nez sedlo.

25.5.2016 12:32
dsj

XXX.XXX.155.20

Obsedat na padu nebo bez sedla je podle mě zbytečná práce. Lepší je koně od začátku zvykat na sedlo a když už začnu obsedat, tak ho obsednu kompletně, a navyknu si ho na všechno co potřebuji, a potom můžu jezdit bez sedla nebo na padu, jak se mi bude chtít.
Jak píše hanulinka, nemá cenu riskovat zdraví na mladém koni s nedostatečným vybavením, kde si můžete nejen ublížit ale i naučit svého koně, že nejste schopná ho jezdecky zvládnout.
Já nejsem profesionál, ale pár koní jsem obsedla, a musím říci, že někteří mě dokázali svými prvními reakcemi na jedce v sedle dost překvapit - ani při sebelepší přípravě a sebehodnějším koni nemůžete vědět, co se bude dít v příští sekundě a přitom je opora sedla k nezaplacení.
Přeji vám radostné a pohodové obsednutí vašeho miláčka:)!

Přidejte reakci

Přidat smajlík