Poraďte, co na nabrání hmotnosti

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

domidomi

24.5.2016 19:20
domidomi

XXX.XXX.145.33

Dobrý den, mám mladou 3 letou kobylku. Po zimě mi přijde, že "opadla". Kobyla je celoročně venku s neustálým přístupem k senu. Ostatní koně, co jsou s ní ve stade vypadají pěkně, ale ona by potřebovala trošku nabrat. Dostala jsem doporučení na řepné řízky, mám ale strach, aby neměly nějakou velkou energetickou hodnotu. Chtěla bych jen něco na přibrání. Díky za rady :).

24.5.2016 20:08
Honza5513

XXX.XXX.252.4

Ahoj, pokud má dostatek sena(nyní už není nutné)a dobrou pastvu, skus jí nechat prohlédnout zuby.Často je to příčina že kůň přes pořádné krmení hubne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2016 21:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

A koprologii, podle vÿsledku řídit odčervovací plán.

Příkrm bude potřebovat už v té zimě, pokud přes ni hubne. Pokud chcete, aby přibrala a nezačne přibírat na pastvě, musíte přidat energii, nejde to jalovinou. Otázka pak je, v jaké podobě tu energii dodat, to záleží na aktuálním stavu koně, plemeni, plánované zátěži, dostupnosti komponent, ceně, celkovékrmné dávce, tolerovatelné náročnosti přípravy příkrmu, jestli máte kobylu doma nebo v ustájení atd.

Pokud bude přikrmovat ustajovatel, nejjednodušší je trochu ovsa nebo mzsli doporučeného pro mladé koně na pastvině, pokud má a opravdu reálně žere dost toho sena nebo trávy. Řízky mzsíte máčet, krom už upravené formy, je to vláknina s vysokým obsahem vápníku, spekuluje se o příměsi formaldehydu oři výrobě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík